Görseller Eskişehir Buluşmaları (Ana Başlık)

Dün süper keyifliydi, aralık ayının ortasında Eskişehir'in kırsalında bu kadar yumuşak bir hava kolay kolay ele geçmez. Bir ara montu çıkartacak kadar güzel oldu (tabi mont hariç 3 kat daha vardı üzerimde, o kadar da değil yani :D )

X7'yi bagajdan çıkarırken Mesut'a ne kadar vefalı bir heli olduğunu, hiç sorun çıkarmadan uçan en eski helim olduğunu anlatıyordum ki, ilk uçuşun sonunda auto ile inerken, holdu çekmemle birlikte ilginç bir ses geldi kendisinden. İndikten sonra oneway rulmanımın kilitlenmiş olduğunu gördüm. Bu kadar da olsun artık, 4 yıldır kahrımı çekiyor :) Yeni yılda kendisini güzel bir bakıma almayı planlıyorum, rulmanlarını, vidalarını değiştirip her yerini bir parlatayım :D
 
X7 yine ucuz yırtmış bak havada arıza verseydi çok üzülürdüm geçmiş olsun.

Saol Mustafa, aslinda tam olarak havada ariza verdi, ucustan once saglamdi. Tam olarak nerede oldugunu bilememekle beraber, ucusun yarisindan sonra kuyrukta hafif bir hosnutsuzluk fark etmistim, belki de oralarda bir yerlerde kilitlendi.

Asil soru ise az once aklima geldi. Acaba esc halen saglam mi?? Bu sorunun cevabini, escde neden bir sorun olma ihtimali oldugunu ve detaylari onumuzdeki yil modeli soktugumde bulacagiz :)

(Boyle de sezon finali havasinda birakayim :D )
 
Hava gerçekten çok güzel görünüyor görsellerde, en azından ekran başından hissedilen sıcaklık gayet insani ? :lol:

Çok güzel buluşma olmuş, ellerinize sağlık. :hoppa:

X7’nin bunca zaman sonra biraz ilgi istemesini çok görmemek lazım bencede ?

Esc olayını merak ettim yalnız umarım onda bir yaramazlık çıkmaz ?
 
Senin x7 de yeni tip, kafesli tip tek taraflı rulman var, böyle sorun olması ilginç acaba sürdüğün yağın kurumuş olma ihtimali var mı? Malum bakımsızlık ???

Kurumuş, donmuş, kirlenmiş olma ihtimallerinin hepsi mümkün :) Bu tip rulmanlar esasen yağsız bile çalışabiliyorlar (tabi daha kısa ömürlü oluyor), ama en büyük düşmanları kalın yağ. Yağ bir şekilde kalınlaştıysa kilit pinleri hareket edemiyor olabilir. Bir diğer ihtimal de oneway rulmanın altında ve üstünde bulunan rulmanlardan birinin dağılmış olması, bu da mümkün. Hub'ı açmadan neyin ne olduğunu anlayamayacağız.

Gaui o rulmanları ayrı olarak satmıyor, bu tip bir sorun olduğunda komple hub değiştir diyor. Onlar da kendilerince haklılar, o hub'ı düzgünce açmak-kapatmak, rulmanları değiştirmek biraz beceri istiyor. Kafesli oneway FE423Z ve diğer iki rulman da 6802-ZZ. Bunları çok çeşitli kalite seviyelerinde bulmak mümkün. Ben en son rcbearings.com'dan set halinde almıştım, fiyat halen aynı ($28), kargosuyla $40 tutuyor. Gayet de memnun kaldım, 4 yıldır sorunsuzca kullanıyorum, hatta sorun yağ kaynaklı ise, sorunsuz kullanmaya da devam edeceğim demek. Çin'den kargo dahil $10 gibi bir rakama almak mümkün, ama kaliteden emin olamıyoruz. Şimdilik herhangi bir şey sipariş etmedim, sökünce bakacağım :)
 
Emre abi bir balata spreyi,yeni temiz bir yağ ile sorunun çözülür umarım gerçekten maliyetli bir parça kendileri. Rulmancılardan vs yerlerden dediğin gibi bu parçalar bulunabiliyor eğer el yatkınsa ve doğru tekniklerle montaj yapılırsa epey ucuza işin içinden çıkılmış olunuyor.

Bu arada bende eski tip rulman var bir kere boom strike gördü , birde aşırı collevtive gördü(kuyruk tutatamadı ,esc cut of oldu)

taş gibi halen kendileri:thumbup:

şimdi bunu dedim diye havada brakmaz umarım:lol:
 
Bugün Ahmet abi ile mini Ekişehir buluşması yaptık:D, SAB 380 için yeni aldığım hobbywing platinum v4 80A esc min ayarlarını kontrol için uçuş yaptım. Ahmet abide xk k110 (Küçük fırtına:lollol:) ile katıldı. Bolbol resim çekicektik ama muhabbet ayar derken unuttuk:laugh:.

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Cumartesi yağan kardan sonra bugün hava hiç de fena değildi.Bizde hem bu havayı değerlendirelim hem de 2018 in son buluşmasını yapalım dedik.:thumbup::halay:
Mesut yeni gelen esc'sini 2 pille test ederken.Ben de XK 110 ile ona eşlik ettim.:thumbup:
Yeni yılın ilk buluşmasında (muhtemelen ilk gününde) tekrar görüşmek üzere. :thumbup:
 
Ben yoldaydim, biraz once geldim eve. Ama bensiz bulusma yapmanin acisini cikaririm sizden seneye :lollol::lollol:


Emre sensiz buluşma olmaz zaten, sen Eskişehir sınırlarında olmadığından seni çağıramadık ama baya kulağını çınlattık.
Asıl Ahmet abi sana katılmama cezası kesecekti sonra seferisin diye affetti:lollol: