GENS ACE LİPO

GENS ACE LİPO

Zevkinize göre ekipman alın, hobi sonuçta :)

Herkesin hayatına kimse karışamaz ;)
 
GENS ACE LİPO

Öncelikle bu piller uygun olmayan şartlarda, bu uçuşlardan önce 1 sene boyunca tam dolu olarak yattı.
600 e çevrilmiş 550 ve yanlış hatırlamıyorsam 1300 yada 1400rpm ve zippy 6S 5000mah 25C 4 buçuk senelik pil. Governor aktif.

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Aynı model aynı pil ve bir kaç ay sonrası. Model orijinal haline çevrildi ve sırf meraktan 600lük paller 550mm olarak kesilip denendi. Governor pasif Thro curve idle 2 için 90*85*80*85*90
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Uçuş zamanınızı yarım dakika daha düşürün, gereksiz yüksek rpm den vazgeçin, alakasız ve aykırı komut vermeyin, pilin yarı kapasitesinden yüksek amperde şarj etmeyin(ben genelde 1,5A en fazla 2A bastım), pillere gereken hassasiyeti gösterin bakalım ömrü ne kadar uzayacak.

Mehmet abi aslında kimseye kızmıyorum, sitem ediyorum. Siteye bilmem ne sabun, bilmem ne bostan gibi adamların video linklerini ekliyorlar. Benim açımdan tabi ki izlemek zevkli de ben kendi kardeşlerimin videolarını izlemek istiyorum. Bana ne onlardan. Laklak olunca hepimizde var. Ama görsel yok görsel teeeeey :halay:. Arkadaşın adını soyadını youtube a yazınca bakıyorum bir sürü video var. Ama forumda yok. İlla biz mi arayıp bulalım. Paylaşsınlar izleyelim.
 
GENS ACE LİPO

Rasim Öztürk' Alıntı:
Zevkinize göre ekipman alın, hobi sonuçta :)

Herkesin hayatına kimse karışamaz ;)

Rasim yanlış anlama ama bu yorumu okuyacak olan yeni modelcilerde var. Bundan neler çıkarabileceklerini düşünürsen ucunun farklı yerlere dokunacağını kestirebilirsin sanırım. Zevkine göre kısmı beni bağlamaz da diyemeyiz çünkü forum onun için var yani olması gerektiği gibi olmalı. Parası olan daha iyisini alır işte o kısmı kimseyi bağlamaz. Ama kimse kimsenin hayatına karışamaz dersek o zaman drone ile kız yurdunda ki öğrencileri taciz eden arkadaşa da karışamayız değil mi? Sonuçta hayat onun hayatı, zevk onun zevki. Bak mesela Mehmet abi kesinlikle yanlış ve hatalı olduğun yerler var demiş. Merakla onun yapacağı yorumu bekliyorum. Gerçekten yanlış bildiğim bir şey varsa düzeltmek için. Yoksa "o kim ki bana karışıyor" deme lüksüm yok. Kesinlikle art niyetim yok, hepimiz kardeşiz, formda ki herkesi kardeşim/abim gibi görüyorum, yanlış anlamayın.
 
GENS ACE LİPO

Birincisi "herkesin hayatına kimse karışamaz" sosyal medyada ünlü sayılabilecek bir söz, bana ait değil. google'a yazıp bakanlar göreceklerdir hangi videodan bahsettiğimi. "kimi o şekil giyinir, kimi bu şekil giyinir" vs diye giden...

İkincisi ülkede yasalar var, ahlak kuralları var, toplumsal hayatta uyduğumuz bir düzen var. Bunun dışına çıkanlar adli, hukuki vs yaptırımlarla karşılaşabilir -ki bahsedilen olayı gerçekleştiren şahıs karşılaşıyor-, karşılaşmasa bile toplumsal tepkilerle karşılaşır, yadırganır. Herkesin hayatına kimse karışamaz derken benim alıntıladığım bu lafın ucu oraya dokunmaz. Bunun böyle olduğunu bu forumda vakit geçiren herkes bilir. Lafları olmadık yerlere çekmeye gerek yok...

Üçüncüsü ikinci ile bağlantılı fakat tekrardan vurgulamak isterim ki kimsenin anne babası değilim, öğretmeni de değilim. Yeni modelciler gelip benim o lafımı okuyacaksa, oh oh herkesin hayatına kimse karışamıyormuş gidip sağı solu dikizleyeyim diyeceklerse, onlara diyeceğim birşey yok. Sonuçlarına katlanırlar.

Dördüncüsü ve asıl konumuzla ilgili olanı da,

"biz neyin kafasını yaşıyoruz"
"bizim memlekette model helikopter pilotu yok."
"simülatör ile gerçek model arasında bir bağ oluşturabilmek için lüzumsuz yere lüzumsuz elektronik değişimlerine gidiyor."
"Modelin uçması ve sizin pilotaj seviyenizi(hayalinizde ki pilotaja göre değil) karşılayacak ekipmanlar alın."
"Pilotaj geliştirmek için biraz özellikleri alt seviyede olan(kesinlikle kalitesiz olanı değil, sadece özellikleri düşük olan) elektronik kullanın."
"Arkadaşlar yanlış sularda yüzüyorsunuz."

Pilotajına bişey dediğimiz yok abi, maşallahın var. Ama bu kadar yazdıklarının hepsi kendi görüşlerin, seni bağlar.


İsteyen istediği ekipmanı alır, uçar uçamaz, mks servolarla tail in hoverda durur, belki onu da beceremez... Ama yaptığı işten zevk alıyorsa, hobisi ile mutlu mesutsa; bitmiştir. :saygilar:
 
GENS ACE LİPO

Kadir beyin kullanmayacagim degerlere sahip parçaları neden alayım görüşü banada mantıklı geliyor ( kalitesini ispatlamis markalar haricinde alım yapmadan) ama teknoloji ve alışveriş psikolojisi olarak değerlendirdiğimizde insan mantığına göre hareket edeceği için kimseye karisamayiz 5 yıl satış tecrubem sonucu gerek malzeme gereksede iyiniyet tavsiyelerimizi bir noktaya kadar satabilirsiniz almak isteyene yani öyle acayip insanlar gördüm ki normal alışveriş kıstasları marka,model,özellik,fayda=fiyat konularina baglantisiz elinde tesbih niyetine çevirmek için telefon arayanlarida gördüm. Bu yüzden bu konular tartışmasız veriler olsada garip bir şekilde geniş bir akıl fırtınası yaşatıyor. [emoji23] bol keyifli kirimsiz uçuşlar [emoji576]

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
GENS ACE LİPO

kadir.
Hava soğuk rüzgar çok. yerde kar. yağış bol.
şok a mı girdin uçuş yapamayınca :laugh:
bi tez hazırlayıp rc kitap Yazmışın. :eek:
belliki çokta zamanını almış. netice;
Uçan her nasıl bir düzenek ile uçmaya karar verdiyse öyle uçsun.
 
GENS ACE LİPO

Cemil ÖZMEN' Alıntı:
Kemal videonun hiçbir yerinde configrasyon yazmıyor, youtube da herhangibi yorumda yok 20c olduğuna dair. Bu 20c kanaatine nasıl vardın acaba.


cemil.
dün kemal a söylemişin... (Tacettin kendisi neden aramıyor diye. )
aradım, ancak ulaşılamıyorsun.
 
GENS ACE LİPO

Bi dakka arkadaşlar, kızacak , polemiklik bir durum yok , herkes doğru ya da yanlış , düşüncelerini bir şekilde ifade etmek istemiş..Kadir forumun sessiz , sakin üyelerinden , aslında eski bir modelci olduğunu ben biliyorum , sessizliğini bozmasına , foruma katılım göstermesine , kızar,azarlar tarzında da olsa bir giriş yapmasına , aslında çok sevindim.Evet , haklı olduğu noktalar var , hep birbirimizi pohpohlayacak değiliz ya , azcık da herkes doğru bildiğini , bir şekilde çatır çatır tartışacak :D

Çatır çatır tartışacağız ki , en doğru yolu bulup onda hemfikir olalım...Neticede aklın yolu birdir
Şimdi ben bu pil mevzusuna biraz başka yönden bakıyorum , elimde 4 yıl önce aldığım turnigy piller var , ve yeni aldığım gensler kadar olmasa da , gayet güzel ,standart 5 dakika uçuş performansı veriyorlar hala....Gerçi sıkı bir 3D pilotu değilim , öyle olsam elimdeki gensler de yetmez , ama şunu söylemeye çalışıyorum , sanki eski imalat piller , yeni pillerden daha mı iyiydi , zaman geçtikçe üretim kalitelerinde oynamalar mı oluyor...Sanki böyle bir hissiyatım var ...
Donanıma gelirsek , gönül elbet en iyisini istiyor ama , pekala da düşük donanıma göre de uçuş yapılabiliyor.Ayak yorgan hesabı yani...
Standart donanımla , daha yeni başlayan birisi çok güzel pilotaj ilerletebilir , pilotaj arttıkça donanımını da ihtiyacı doğrultusunda upgrade eder , kimi hover yapamaz ama en son donanımla uçmak ister , buna da diyecek birşeyimiz olamaz , sonuçta hobi olduğu kadar , malesef maddiyat meselesidir.Gücü olan yapar , olmayan da yapar , ama düşük donanımla ...Herkes elindeki konfigürasyonla nasıl uçtuğunu , ne sorunlarla karşılaştığını , nasıl çözdüğünü ,burada paylaşırsa , bizler de öğreniriz , yapmaya değer mi değmez mi karar verme alternatiflerimiz olur...Bazen fırlattığın taş ürküttüğün kurbağaya değmez durumlar olur , bunları anlarız en azından değil mi arkadaşlar........ :saygilar:
 
GENS ACE LİPO

Rasim.
Modelin uçması ve sizin pilotaj seviyenizi(hayalinizde ki pilotaja göre değil) karşılayacak ekipmanlar alın."
"Pilotaj geliştirmek için biraz özellikleri alt seviyede olan(kesinlikle kalitesiz olanı değil, sadece özellikleri düşük olan) elektronik kullanın."

bu kelimeler ve düşünceler aslen özenli kullanılmış.
yankıları, ve olumsuz yok kanaatindeyim. :-\
 
GENS ACE LİPO

Kadir SARIYILDIZ' Alıntı:
Hepimizde bir hart-hurt yapma hastalığı var aam o sesleri hangi hareketlerin çıkaracağını bilen arkadaş yok daha. Modelin uçması ve sizin pilotaj seviyenizi(hayalinizde ki pilotaja göre değil) karşılayacak ekipmanlar alın. 0,001ms hızında bir servo varsa buna boşuna para harcamayın. Kullandığımız radyoların hızı 11ms. O zaman ne diye 0,05ms lik servoya ihtiyaç duyuyorsunuz? Torq mu? Evet bu önemli. 12-13kg lık bir servo her şekilde ihtiyacınızı karşılar. 18-20kg lık servoları ne için kullanıyoruz? Kırım durumu oluştuğunda, kurtarma özelliğimiz de yoksa yada olumsuz bir anda paniklersek full -(eksi) vererek modelin toprağa gömülmesi için böyle güçlü servolar alıyoruz. Pilotaj geliştirmek için biraz özellikleri alt seviyede olan(kesinlikle kalitesiz olanı değil, sadece özellikleri düşük olan) elektronik kullanın. 700 lük bir modelde 120A bir esc yi yakıyorsanız helal olsun çok yeteneklisiniz. 60C lipo, MKS servolar, müthiş bir simülatör çalışması ile gerçek modelde takır takır olduğu yerde tic-toc ta yapamıyorsanız yine tebrik etmek lazım.

Şu noktaya %100 katılıyorum zamanında aynı hataya birileri sayesinde bende düştüm , ne gerek var diye sorsan hiç bir gerek yoktu affedersiniz dünya para sayıp HV servo aldım ama 7,4v dan yukarıda kullanmıyorum. Ne anlamı kaldı?
Nitro modelime gittim paşa paşa DS610 aldım mis gibi uçuyorlar. Alternatif olarak aynı paraya Savöx alabilirsin. Vs vs.. örnekler çoğaltılabilir.
Şu 120 ESC olayına ben de tav'ım , ben yaz sıcağında 1 ay boyunca her gün uçuş yaptım ESC'nin o kadar ısındığı zamanlar oldu ki (el değmeyecek şekilde) bir kere bile yarı yolda bırakmadı. 2. uçuşu yapmak için arabanın klimasını açıp helikopteri içeride soğutmaya çalışıyorduk yemin ederim :) Ha şuan 160 esc kullanıyorum ama ESC bana uygun yollardan geldiği için kullanıyorum. Performans farkı olarak 1 gram fark hissetmedim , o zaman ne gerek var? Ama sonuçta hobi , herkesin isteği görüşü farklı.
Konusu geldi söylemekten çekiniyorum nedense yanlış anlaşılır diye ama bana model değiştirmem için baskı yapıyorlar. Sırf hala Align kullandığım için. E abiciğim ne gerek var ben görsel peşinde değilim ki ben pilotajımı ilerletmeye çalışıyorum. Şimdi elimde yeterli yedek parça , hazır model varken ne diye bir daha masrafa gireyim. Align'ın eski kasalarının nam-ı kötü olabilir ama benim kullandığım son versiyonlar harika , başka bir konuda daha belirtmiştim. Model 2 kırım gördü , 2. kırımda torque tube C şekline döndü ama hala aynı dişlileri , şaftı , ekipmanları kullanıyorum. Aynı kırımı Goblin700 ile yapsam bana daha fazla masraf çıkaracaktı burası bir kesin :) E yedek parça imkanı yurtiçinde var , 2 gün içerisinde temin edebiliyorum , yurtdışına bağımlı değilim ben pilotaj ilerletirken o zaman ne diye model değiştirme çabasına gideyim. Şunu kavrayamadık hiç birimiz : En baba modeli de alsan yapacağın hareket imkanı aynı hatta kısıtlı , sana farklı bir özgüven getirmeyecek kanısındayım. Ben pahalı bir model kullansam şuan ki gibi rahat uçabileceğimi de zannetmiyorum. Ha çok imkanım olursa her modelden alırım vitrine koyarım ama yine en ucuzu ve yedek parçası bol olanla uçardım ;D
Hatta Mehmet abim gibi bir logo 800 alırdım sırf vitrine koymak için , çünkü efsane bir model , model de değil gerçek helikopter :D

Sonuç olarak yaptığımız iş hobi ama kimseninde başkalarının sabit fikri yüzünden yanlış ilerlemesini , cebinden fazla para çıkmasını istemem. Böyle konularda ben içime dert yapıyorum :DHiç birimiz araştırmadan , öğrenmeden , kulaktan duyma sözlerle ilerledik kabullenelim. En azından ben öyleydim. Ta ki RCKolik ile tanışana kadar :)
 
GENS ACE LİPO

Yok şimdi lafları fazla çevirmeden, düz hali ile ortaya koyalım sonuca daha çabuk gidelim.

Kadir abi sağolsun, biraz kibar bir üslupla girmiş konuya... Kendini de işin içine katarak, mütevazi bir yaklaşım ortaya koymuş. Tutumu için teşekkür ediyoruz kendisine. Ben biraz daha net halini kelimelere dökeyim;

Benim pilotajım bu diyor, videolarını da paylaşmış. (ki canlı da seyrettim, beğeni ile izledim) Ve ben bunları bunları yaparken, şu şu ekipman bana yetiyor. Siz böyle mks servolar, pahalı ekipmanlar, üst düzey donanımlar alıp duruyorsunuz da pilotajınız ne ki diyor. Bunlara şu aşamada gerek yok ki diyor. Rescueda heli zorlanıyorsa, kendinizi o duruma düşürecek hareketlere girişmeyin diyor. Heli yine zorlanıyorsa açı ve kafaturu tercihlerinizi gözden geçirin diyor.

Haklıdır...

Ben de bu bir hobi olduğuna göre, isteyen istediğini alır, para onun parası keyif onun keyfi diyorum.

Sanırım ben de haklıyım...
 
GENS ACE LİPO

Şöyle polemiklere de girmek istemiyorum , yazdığım yazı kimseye değildi , sadece forum olarak diğer tanıdığım arkadaşlarım abilerim ve diğer modelciler için genel olarak yazdım.

Lütfen yanlış anlaşılmasın :saygilar:
 
GENS ACE LİPO

Bu konuda ben de birşeyler söylemek isterim,
insanlar genelde en iyisini almak isterler, çok doğal, en iyisini de alıp görsellerini buradaki arkadaşlarıyla paylaşmak isterler, bundan doğal birşey de yok..
Ancak bu hobide "sürdürülebilirlik" çok önemli, ve bunun içerisinde bulunduğumuz günlerde biraz arka planda kaldığını gözlemliyorum.
Bir modeli alıyorsak; pilini, yedeğini rahatça alamıyorsak doğru modeli kullanmıyoruz demektir. Eğer rc arabalarla ilgili konuşuyor olsaydık bu tam tersi olabilirdi, ancak helikopterde durum böyle.
Eski modelciler şöyle bir düşünürse; hayallerimizi süsleyen Align'ın şimdi fiyat/performans helikopteri olduğunu, dolar kurunun da ciddi şekilde artmasına rağmen hala böyle. Marka konumlandırmalarındaki ufak kaymayı da hesaba katarak bunu söylüyorum.
Herkes markalarla ilgili konularda HK'dan uzak durulmasını söylüyor ama gaui x7'de olan kuyruk spiral dişlisi sorununu; assault 700 toplamış olsaydıkda onda yaşasaydık, HK'yı nasıl gömerdik forumca bir düşünelim :lollol:
Pillerle ilgili olarak da şunu söyleyeyim, ilk çıkan Turnigy flightmax serisinden 5 sene bozulmayan pilim vardı. Ancak sonraları aynı kalitede kalmadı, fiyatı da ucuzladı. Şuan HK ucuz lipoda bırakın eleştirilmeyi, dua edilecek durumda bence. Pahalı lipoları var olmasına var, gens ile aynı para aynı özellik, kim alır? kimse almıyor tabi , buna hiç lafım yok.
Yüksek C değerli bataryalar özellikle yazın yüksek sıcaklıklarda uçan insanlar için kesinlikle gerekli, pil daha az ısındığından daha az sıkıntı oluyor. Yine de uçuş olarak 35-40C altını pek sevemiyorum.

Özetlemek gerekirse, isteyen istediğini alır elbette, ama bu iş gittikçe daha da küçük ve parası olan kesimin yaptığı bir iş olmak yerine tam tersinin olması gerekiyor. Diyeceksiniz ki bak birçok insan çin işi ürünlerle bu hobiye girdi.
Ben de şunu soracağım, mesela klon bir heli toplarken konu açan, birşey soran, uçuş videosu koyan kaç kişi kaldı? En iyi ekipmanı alıp konusunu açanlara hiç lafım yok, onlar sayesinde biz de birşeyler öğreniyoruz, ancak diğer kısım da bu forumun,bu hobinin zenginliğidir.
Herkese kırımsız uçuşlar :halay:
 
GENS ACE LİPO

Aslında bu işi hobi boyutundan alıp toplumsal bir muhabbete konu kayacak ama neyse .Bu hobide yaptığım ulke içi gözlemlerimde afedersiniz seviyeyi varoşlaştırıyorum ama öyle insanlar görüyorum ki " Ayranı yok içmeye, Goblinle gider.........."

Bunu Türkiye'de ilk ben kullandım yiaaaaa . Kimsede yok bende var . Ufff FPV cıkmış ona da bulaşayım. Uff Dx999 cıkmış onu da alayım.Hatta gidip bir kredi çekip 3 Goblin 4 Fatshark 5 tane de Inspire alayım

Evet bu da benim senelerdir gözlemlediğim ilginç bir hobici yansıması. Maddiyatlar önemsiz kimsenin bir garantisi yok,vurgum zihniyeti fakir olan "yiaaa bende alcam " tayfasına.

Rasim abi gibi ,Emre abi gibi, Kağan Kazancı gibi Ultra Geek hobicileri örnek almam da bu yüzden. Para ,pilotaj vs önemsiz , yeter ki Fun diyen zihniyette hobicilerin yetişmesi dileğiyle. :saygilar: