Gerçek lövye ile model uçurmak

Biraz bilgi vereyim...
Sistemi wireless olarak kullanamadık. Kullandığım Assan verici modülü ve alıcı henüz bilemediğim bir sebeple saçmaladı. Aileron sorunsuzdı. Diğer üç kanal sürekli titriyordu. Allahtan her türlü olasılığa karşı ekipman hazırdı. Lövye ile master kumandayı kablo ile bağlayınca jilet gibi oldu. :lollol:
İlk kalkışı güvenlik pilotu yaptı, ben havada aldım, birkaç meydan turu sonrası iniş denemelerine başladım. İkinci denemede indim. Sonra güvenlik pilotu ile yer değiştirdik. Aynısını onunla yaptık.
İkinci sortide ben doğrudan lövye ile kalkıp loop, immelmann, split s falan yapıp indim. Sonra ben güvenlik pilotu oldum ve birkaç arkadaş sıra ile lövye başına geçip turladılar.
Genel izlenim, stick aşırı yumuşak ve hassas. Onun dışında mükemmel.:halay:
 
@Sumer Yamaner bey, bir sorti kaç para? Urfa dinarı geçiyor mu? :)
Sisteme bir POS cihazı entegre ediyoruz. :lol::D

Bugün birkaç numara çektik. Birkaç numara dediğim temiz iki saat uğraştık. Eski bir joystickten parçalar söküp lövyeyi makul bir sertliğe ulaştırdık. Yarışma bitiminde ben ve birkaç arkadaşımız uçtu. Hala ince işler var yapılacak ama gayet keyifli uçuluyor. Ben biraz akrobasi de yaptım yine. :D
Sistemi kullananlar arasında aktif pilot olan bir modelci arkadaşımız özellikle rudder sisteminin çok iyi çalıştığını ve gerçek uçağa yakın tepkiler verdiğini söyledi. :yuppi:
Ayrıca sonradan yaptığım lövyeyi de götürmüştüm. Onu da çok beğendi. Genel izlenim de yeni lövyenin çok daha etkili olacağı yönünde. Yani bundan söz ediyorum:

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


Bundaki sorunum, gaz kolunu koyacak bir yerim olmayışı idi. Buna çözüm olarak, halihazırda kullanmakta olduğumuz lövyenin ortadaki kasasını bir miktar alçaltıp, bunun da sapını kısaltıp, yeni lövyeyi önceki kasaya monte etmeyi düşünüyorum. Şimdilik rudder pedallarına dokunmayacağım. Onlar için yaptığım son versiyonu ileride belki kullanırım.
 
Valla sen yoksan ve Türker kardeşim de gelmese kimse videomu çekmiyor.

Reçete:

Bir gopro kafaya, bir gopro levyede yuzune donuk bir şekilde bir gopro da rudder pedalina yine pilota dönük bir şekilde monte edile!

İmza: Dr. Mahallenin Delisi
 
Abi bir öneride bulunmak istiyorum. Bu platform komple pilotla beraber 360 derece sağa sola dönebilir olsun. Antenna tracker gibi bir sistem de pilotu sürekli uçağa doğru döndürsün. O ne öyle ilkel ilkel boynumuzu mu çevireceğiz ?
Tabii ki Mustafa'cığım, yap sen o sistemi, ben bunu entegre ederim zevkle.