Öncelikle herkese iyi günler diliyorum.Geçen yıl vatani görevime başlamış olmamdan dolayı Model Uçak hobim ile ilgilenemiyordum.12 Ay süren vatani görevim bu ay sona ermiş oldu.Bundan sonra ki süreçte hobime zaman ayırıp,kaldığım yerden devam etmek ve keyifli vakitler geçirmek istiyorum.Gelir gelmez ufaktan atölyemde modellerimi gözden geçirdim hatta motorları çalıştırarak durumlarını gözlemledim.
Phoenix Alpha Trainer modelimi 2018 yılı Ağustos ayında kurmaya başlamıştım.Bu modelde doktor bir ağabeyimden cüzi bir ücret karşılığında satın aldığım ASP S52A-II(Bildiğimiz ASP 52) glow motor kullanmıştım.Motor bana ilk geldiğinde muhtemelen eski sahibinin uçağında kırım geçirmişti ki içerisinden pislik çıkmış ve rulmanları değişmek istiyordu çünkü motorun çekişi zayıf ve bilye sesi vardı.Ancak kompresyonu çok iyiydi.Zaten görünüşe göre motor çok kullanılmamıştı.Bunun üzerine rulmanlar değişildi,motor temizlendi ve iğne ayarını da yaptıktan sonra saat gibi çalışan bir motorum vardı.
Normal şartlarda %25 civarı gazda sakin ve çok rahat bir şekilde uçabiliyordum düz uçuşta.Ancak en son uçuşumda farkettim ki motor gücünde düşüş var ve kalkışta hantal bir şekilde tırmanıyor Uçak.Rulmanların değişim zamanı geldi görünüyor.Merak ettiğim konu ise şu.Herhangi bir glow motorda rulman seçimi olarak orjinalini mi alıp kullanmalıyız? Yoksa araba parçası satılan dükkanlardan uygun fiyatlı,aynı ölçüye sahip rulmanı alıp kullanabilir miyiz? Bir de metal kapaklı,plastik kapaklı,kapaksık...vb rulman çeşitleri var.Benim gördüğüm rulman tipi olarak önde 2.resimdeki rulman,arkada ise 1.resimdeki rulman tipi kullanılıyor.Örneğin metal kapaklı rulman değil de plastik kapaklı olanını bulursak kullanmamızda sakınca var mı? Bu konu hakkında bilgim olmadığı için sizlerin fikirlerine ihtiyaç duydum.Bu konuda aydınlatabilirseniz çok memnun olurum.Saygılarımla.
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol