Grumman F-9F Panther modeli inşaatı ("Dahta"dan model jet yapımı )

Diğerini de aynı şekilde yapabilirim artık. Bir km taşı daha geride kalmak üzere.
Akşam hazır epoksi işine girişmişken deponun ek yerine de dışarıdan iki kat kumaş ekledim ve ön kısmına da sadece epoksi sürdüm. Hava kaçaklarının %99 u gitti. Şu an sadece belli bir basıncın üzerinde kaçak yapan bir kaç nokta kaldı.
Her şey yolunda gidiyor .:halay: Maşallah diyelim de nazar olmasın :thumbup:
 
Türker, hatırlarsan Kocaelindeki sohbetimizde 3D uçmak / model yapmak mevzusunda biraz konuşmuştuk, tabiki bu tamamen kişisel tercih ve zevk meselesidir, ama benim için durum şu:

Bilgisayar ekranındaki şu görüntüyü:

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


karşımda fiziksel olarak duracak ve işlevsek olacak hale getirmenin;

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


verdiği keyif ve tatmini hiçbir uçuş bana veremez.

İşte bu yüzden zaten sınırlı olan vaktimi uçuş becerilerimi iyi bir şekilde 3D yapabilecek hale getirmek için harcanak yerine bilgisayarda tasarım becerilerimin gelişmesi, bu tasarımları hayata geçirmek için gerekli becerilerin kazanılması/geliştirilmesi için kullanmayı tercih ediyorum :thumbup: pilotajım uçaklarımı scale bir şekilde uçurabilecek ve istenmeyen durumlarla başedebilecek seviyede olması benim için yeterli :RCKolik:
 
Veee sonunda retractlar çalışıyor! Hem de sorunsuz ve gayet şık :thumbup::thumbup::thumbup::halay::halay::halay::yuppi::yuppi::yuppi::hoppa:

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Sümer abi, hazır senin alanına girmişken sorayım, bu robart kontol devresi istenirse direk alıcıdan gelen voltaj/akım ile istenirse de harici bir pilin devreye bağlanmasıyla besleniyor. Aslında niyetim ayrı bir pil kullanmaktı, ama testler için devreyi powerboxa doğrudan bağlayınca dank etti, powerbox zaten gücü regüle ediyor, alıcıları da ayrı bir devreyle servolardan izole besliyor, yani servo tarafındaki güç kullanımının alıcıların voltajına bir etkisi olmaması lazım. Ve son olarak da retract kontol devresi aynı seninki gibi akım tetiklemeli olarak duruyor, yani tekerler biyere sıkışsa bile sürekli bir akım çekme durumu da yok. Şimdi bu koşullar altında sence retractları illa ayrı bir pille beslemek gerekli mi değil mi?
Aynı soru frenler için de var, ama fren için ayrı bir pilden besleme yapmak daha mantıklı geliyor bana...
 
Powerbox varken ek pil gerekmez ama ben ilke olarak hep ek pil kullanıyorum. Ayrıca o Robart retract kontrolcüsü akımı her zaman kesmeyebiliyor. Gözümün önünde iki retract motorunu yaktı.

Abim, yanlış anlama ama Umman'a gelmeye niyetlenme sakın :) Nasıl bir enerji alanın varsa artık powerboxlar robartlar dayanamıyor bozuluyor :D :D :D

Şaka bir yana, robart kontrolöründe akım ayarı olduğunun farkındasınızdır diye umuyorum, adamlar tek tip kontrolör yapıyorlar ama ürettikleri tüm retractlarla çalışabilmesi için bu ayarı koymuşlar üzerine, ayar dediğim de bir dip switch. küçük seri retractlarda bir tarafa büyük seri retractlarda diğer tarafta kullanılması gerekiyor. Büyüğe göre ayarlanmış kontrolör devresi küçük seri retractların motorunu yakıp kavuruyor. Küçük seriye ayarlanmış kontrolör de büyük seri retractlarla en ufak bir zorlamada işlem tamamlanmadan yarıda kesebiliyor...

Herneyse, ayrı pil olayı zaten baştan beri planladığım birşeydi, bir de 2S lipo ile açılma kapanma hızlarına bakayım, muhtemelen az biraz daha hızlı olacaklardır ki bu da işime gelebilir, harici pile geçebilirim.
 
Sence ben o Robart kontrol devresinin o ayarını bilmeden ve doğru ayarlamadan mı kullanmışımdır?

İnsanlık hali abi ne bileyim. Senin gidip robart almayacağını biliyorum :) alan her kimse sana manueli vermemiştir o ayar pencerelerinin üzerini kapatmıştır görmemişsindir, olmayacak iş değil :)

retractlar da robart mıydı bari?