Gümrüğe Takılan Paketiniz Oldu mu ?

mrersin

Yeni Uye
Katılım
15 Nis 2014
Mesajlar
6
Tepkime puanı
0
Yaş
31
Arkadaşlar ve Abilerim. Hiç yurt dışından verdiğiniz siparişiniz gümrüğe takıldı mı? Ne tür helikopterleri rahatlıkla getirttiniz ? gümrükte takılma işlemi sırasında neler yaşadınız ?
 
Gümrüğe Takılan Paketiniz Oldu mu ?

Neden bu kadar koyu ve büyük yazdın ki?

bu linkteki konuları inceledin mi?

Soruna net bir cevap vermek tam olarak doğru olmasa da gümrük sınırı 75 eurodur. Daha pahalı ürünler için vergisini ödeyip gümrükten alırsın. Ama bu demek değildir ki daha pahalı bütün ürünler gümrüğe takılır. Biraz şans işi.

Ben daha önce v922 aldım ve takılmadan geldi. Ama 450 ve daha büyük boyutlarda helikopter alırsan büyük ihtimalle takılacaktır.
 
Gümrüğe Takılan Paketiniz Oldu mu ?

gümrükde çalışan bi tanıdığım derki boyut büyük olsada üzerinde hobby amaçlı yazılırsa gümrekde muafiyet oluyormuş.
tabi bizim ülkemizde kuralları yasaları yönetmelikleri herkes kendine göre yorumladığı için sen 500dolarlık bi hobby kargon gümrük memurunun 75 euro muhabbetine sokarsa
75 tane takla attırır sana.ben bunu bizzat gümrük memurundan duyduğum halde hobbyde muafiyet olayını en büyük kargom v949 idi.v922 .turnigy kumanda v911 (1 pakette 1den fazla v911) bunlar aldığım hacim olarak büyük kargolar.
3-5-10-20 dolarlık siparişlerim oldu mesela ptt memuru hergün geldi tek tek kargomu teslim etti;burda da ptt müdürünün dikkatini çekmiş ne bu kadar diye.bi zarf attı ama gerisi gelmedi.şimdilik takılan birşey olmadı.
sormadın ama söyleyim.alışveriş yaptığımız sitelerden arızalı eksik yanlış ürünlerde ellerinden geldiğince yardımcı oluyorlar.alışveriş yapacağın siteler yine bu forumdaki konuları takip edip riske girmemek için o siterin dışna çıkma derim.benim bildiğim bu forumda bu konuda sorun yaşayan olmadı.
 
Gümrüğe Takılan Paketiniz Oldu mu ?

Banggod kullanırım siparişlerim için. Yurtdışı alışveriş yapan biriyim ama hiç heli düşünmemiştim. Bi v922 iyi olucaktır diye düşündüm.