Günün Videosu

Eski videolarımdan birkaçını ararken bakın ne buldum :evil::evil::evil:

Arkadaşlar paniğe kapılmayın bu gördükleriniz tamamen bir ritüeldir. Bu yollardan geçmeyen uçakçı uçakçı sayılmaz. Sanki sorun olabilecek şeyler varmış gibi gözüküyor videoda değil mi ? Tamamen yanılıyorsunuz. ;D Ben eski bir uçakçı olarak size olup bitenleri hemen açıklayayim, göründüğü gibi değil hiçbirşey :

1) Parmakla / Elle pervaneyi çevirerek Motoru Çalıştırma :
Soru : Nasıl olur :rolleyes: Ya motor beklenmeyen bir devirle aniden çalışır ve refleksler eli çekip kurtarmaya yeterli gelmezse ne olacak ?
Cevap : Öncelikle bir uçakçının reflekslerinin yeterli gelmemesi gibi birşey hemen hemen imkansızdır bunu baştan söyleyelim. Ayrıca uçakçılar her zaman cesaretlidirler, korkusuzdurlar. Ama en önemli detay dikkat ederseniz sahada olası bir acil duruma müdahale edecek gizli kahramanlar (*) her zaman bulunur.
Motor uçakçılardan çekinir uçakçılar asla, diliyle çevireni gördüm ben bu pervaneleri. :lollol: :lol:

2) Modeldeki Teknik Sorunlar :
Soru : Modelin kaybına sebep olabilecek önemde teknik problemlere fazlaca hızlı bir müdahale olabiliyor mu sahada ?
Cevap : Olamaz, çünkü uçaklarda teknik problem olmaz. :evil: Bazı aksilikler olabilir sadece. Her türden aksilikte sahada yeterli miktarda japon yapıştırıcı banyosu, epoksi terapisi ve koli bandı tutkusu ile çözülebilmektedir. Tecrübeye göre yöntem ve müdahale süreleri değişebilir. Usta olanlar sadece koli bandı ve japon yapıştırıcısı ile motordan sonrası paramparça olmuş bir modeli 1 - 2 saate uçar hale getirebilir.

Eski günlerim aklıma geldi Evren hocam, paylaşım için teşekkürler.

* Her grup bu kadar şanslı olmayabilir, genel kabulle intörn seviyesi yeterli görülmektedir. Uzmanlığın el travmatolojisi üzerine olması tercih sebebidir. ;D

:laugh: :lollol: :lol:
 
Son düzenleme:
Kirdin kirdin al kirdin

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Pilotajı bu seviyeye getirmek mümkün mü?

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
  • Beğen
Tepkiler: Türker Akgün
Pilotajı bu seviyeye getirmek mümkün mü?
Yani bu adamlar anasının karnında öğrenmiyorlar sonuçta:D tamamen zaman,para,yetenek ile bağlantılı kocaman bir algoritma var kişiye göre değişen:lollol::lollol: adamda da fena uçmuş bu arada:):saygilar:
 
  • Beğen
Tepkiler: Mehmet Solakoğlu
İmkansız olmasada çok çok nadir kişi bu hobide bu kadar değer ve emek harcayıp; aynı zamandada boş vakti olup bu seviyeye gelebilir. E tabi bide yetenek işi. Demiş ya hani: yağ olunca un olmuyor, un olunca yağ olmuyor, ikisi olunca bu sefer hanım olmuyor diye :D
 
Bu videoyu Emre abi yıllar önce x7 konusunda paylaşmıştı, malum sitede :lollol:

Biz o zamanlar V911 le hover yapmaya çalışıyorduk:lol:
 
  • Beğen
Tepkiler: Emre Kaman