Günün Videosu

Ruhumuzun gıdaya çok ihtiyacı var, çok! Ben de şunu bırakayım o zaman. Bu ikiliyi bu video ile tanımıştım. Ağzım açık izlemiştim.

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Ben olsam sağ kolumun dirsekten aşağısını bırakmıştım oraya :lol::lol:
Helal olsun ya. Çok iyi senkron olmuşlar.
 
Şimdi bunu anladım da , bildiğim kadarıyla , pervanenin çalışması için hava olması lazım ki kaldırma kuvveti oluşsun.Şimdi orada hava var mı da uçacak bu alet , yoksa hava var da oksijen yok , bir şekilde o pervaneler sürtünerek kaldırma kuvveti oluşturacak bir gaz kütlesinde falan mı uçacak.Yoksa teknolojinin en son limitlerinden faydalanılarak oluşturulmuş kaliteli bir simülasyon mu izliyoruz.Kafamda deli sorular :evil:
Hakan abi, dünyadakinin %1 i kadar atmosfer ve basıncı var, zaten atmosfer olmazsa kum fırtınalarıda çıkmazdı, bu fırtınaları, dünyadan veya marsın yörüngesinde dolanan uydular sayesinde gözlemleyebiliyoruz, yani bu kesin bilgi ?

Yer çekimi hemen, hemen dünya ile aynı, dolayısıyla, çok daha fazla havaya ve kaldırma kuvvetine ihtiyaç var bunun için büyük paller kullanmışlar, basınç ve sürtünme az olduğu için büyük paller sorun teşkil etmiyor muhtemelen çok yüksek devirde dönecek.
 
  • Beğen
Tepkiler: Hakan Ülgenalp
Şanslı tavuk. Ben bile hayatımda paraşütle uçaktan atlamadım. ;D
Fakat hayvan bile olsa böyle birşey yapılmamalı.
 
Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Ömer Erkan
Evet bence de "kaliteli bir ruh hastası!" O zavallı tavuk, bir kaç yüz milyon yıl öncesi uçmayı unutmuş. Nasıl bir korku tahmin bile edemiyorum:rolleyes:
Şu ABD'deki kesimhanelerden sızan berbat görüntülerden pek farkı yok aslında. Modelciliğin adını daha da kötüye götürmek üzere yapılmış planlı-programlı bir eylem...
Hiç de eğlenmedim:embarras:
 
İnstagramda şöyle birşey gördüm

Baya adamlar basit uçak yapıp uçuyorlarmış youtubeda bakayım dedim
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
O kadar basit birşey ki rudder yok diye adam 0.56 dakikada elini ruder gibi kullanıyor. Bakınca insan uçak yapıp uçmak bu kadar basit mi diyor tabi gerçi buna güvenip uçmakta ayrı bir cesaret gerektirir herhalde
 
Yok, yok! O kadarda basit bir şey değil. İnişte 1:30'dan sonra bariz rudder kullanımı var. Ayrıca, bazı ülkelerde, özellikle ABD'de kit şeklinde satılan, kendilerinin yaptıkları uçaklar olduğunu duymuştum.
 
İtalyada bir polis helikopteri kalkışı sırasında garip bir kırım geçirmiş. Neyse ki kimse yara almadan atlatılmış.

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Cık cık cık...
O paller kim bilir kaç paradır? Hele Dolar bu kadar yükselmişken....
 
Son düzenleme: