Günün Videosu

O


Böyle bir şey mi istiyorsun:

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Bu ileri bir model, A8 olabilir (düzeltme, A6), ben Aa3 yapacağım :)

Şu adamın işi daha iyi bir referans:

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Tamamen kendi inşaa etmiş, retractların frenlerin kuyruk tekerinin çalışması orjinaliyle bire bir aynı. Pervaneyi de kendisi yapmış ve orjinalin pervanesiyle ayni şekilde. Sadece bu videoda orjinalde pervanenin arkasında olan soğutma fanı görünmüyor. Bunca detayı birebir yapan birisi onu atlamamıştır. İşlevsel gereklilik için uçuşta kullanmamış olabilir, zira enteresandır ki moki motorlarla bu fanı kullananlar motorun daha çok ısındığını ve 300-400 devire varan bir devir kaybı yaşadıklarını anlatıyorlar... yani soğutma fanı motorun fazla ısınmasına yol açabiliyor ??? amcam da bu nedenle koymamış olabilir.

,Bu amcam da A5 yapmış gerçi ama A5 görüntü olarak A3’e daha yakın, A3 ile bizdeki Aa3 arasında da dış görünüşte sadece silahlarda fark var.

(Buarada her iki model de aynı adamınmış şimdi farkettim :) adam bir fw190 fanatiği diyebiliriz ???)
 
Son düzenleme:
Valla ben hala corsairda kaldım. Ben olsam kesinlikle onu tercih ederdim. :coolxf:

Birincisi kanatlarını yeterince hızlı açıp kapatabilecek bir sistem yapılabilirse harrierın atası olduğunu iddia edebiliriz. (Bu espriydi) :lollol:

İkincisi uçarken yapılabilecek kanat kapama/açma ile birçok macerasal manevra yapılabilir, sizin hayal gücünüze bırakıyorum. :laugh: Misal acil iniş manevrası benim ilk aklıma gelen, otorotasyon tarzında. :eek: Heyecanlı olmaz mı ? (Bu espri değildi :laugh: )
 
Son düzenleme:
Asla çöpe gitmez! Sadece ortak yapacaksak arada bir ayar vermek lazım sana. Deliliğin de bir sınırı olmalı. Doğru yol bir değil ki.

Abi henüz sadece fan ve pervane masadaydı, bunlar işin en basit kısımları sayılır :) delilik sınırına yaklaşmadık bile henüz :)
 
Bursa'da düzenlenen Tasarla Yap Uçur 2019 yarışmasına katılan 4 takımımız 1. 3. ve 4. oldu. Tüm takımlarımızın pilotluğunu Alp yaptı..

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Tebrik ederim Alp'i :) ? Başarıların devamını diliyorum?
 
  • Beğen
Tepkiler: Cem san