İkon/Brain 1 Bağlantı pinlerindeki Lehim Sorunu

Ali Yalçın

Kıdemli Uye
Katılım
5 May 2013
Mesajlar
2,624
Tepkime puanı
4,250
Yaş
34
Konum
Bursa
İlgi Alanı
Heli
Merhaba arkadaşlar, 600 nitro üzerine takılı ikon ünite üzerinde ciddi olabilecek bir sorun tespit ettim ve bununla ilgili iki video çektim.


Problemi anlattığım video :
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


Probleme çözdükten sonraki test videosu:
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Arkadaşlar bu sorun kronik olabilir çünkü daha önce Emre abinin de başına gelmiş ve bu arıza sizi bulmadan önce tüm ikon brain 1 kullanıcılarının videoda bahsettiğim ve sorunu çözdüm şekilde önlem almasında yarar olduğunu düşünüyorum.
 
Ali, eline sağlık :)

Çözüm önerisini de sunmuşsun da... O kadar ince lehim işlerini herkes yapabilecek mi ;D
 
  • Beğen
Tepkiler: Ali Yalçın
Ali, eline sağlık :)

Çözüm önerisini de sunmuşsun da... O kadar ince lehim işlerini herkes yapabilecek mi ;D
Rasim abi orada yanlış cümle kullanmışım sanırım yeniledim derken, lehimleri üzerinde pasta varken tekrar eritip bir birine tekrardan kaynamasını sağladım, bunu yapmak çok zor olmasa gerek modelci adam için :laugh:
 
Ali şimdi oldu mu bu :rolleyes: Daha geçtiğimiz buluşmada nitrodaki üniteyi değiştirdik Brain1'le. :cry: :laugh:

Dikkat etmek lazım hele de nitro modellerde bilhassa. Paylaşım için teşekkürler. :RCKolik:
 
Bu tarz problemler brain/ikon ve yatay pin kullanan bircok fbl unite ve alici icin yeni degil. İlk ciktigi zamandan beri forumlarda zaman zaman paylasilan seyler. Bundan kacinmak icin servo soketlerini takip cikarirken nazik davranmak yeterli. O lehimler standart bir modelcinin lehim becerisi icin beyin ameliyati inceliginde. Kimse saglikli calisan unitesini lehimlemeye kalkmasin :)
 
Nitro model derttir diye boşuna demiyoruz :D Kimisinin lehimini kimisin kapağını çatlatır :lollol::lol:

Şaka bir yana öncelikle paylaşım için teşekkür Ali %p Ben de arkadaşlarla aynı fikirdeyim. Çoğu insan için zor bir işçilik. O yüzden işin ehli olmayanlar çalışan ünitelerine dokunmasınlar ya da illa yapacağız diyorlarsa da profesyonel veya işi bilen modelci arkadaşlardan destek alsınlar :saygilar:
 
Yapamayan zaten yapamaz tenezzür bile etmez ama yapılmasında fayda var kanısındayım, çünkü 600 ü topladıpımdan beri soketlere hiç dokunmadım Eskişehir de sorunuz uçan ondan öncede sorunsuz uçan ünite bir anda sapıttı. Dediğiniz gibi nitro modledeki vuruntlu titreşimler bu süreci hızlandırılmış olabilir mi olabilir ama kesin net bişey kimse söyleyemez risk olduğu ortada çünkü, durduk yere oldu. Ünitenin nitro model üzründe sapıtması modelin suçuda değil bizimde değil biz bu üniteleri tüm heli lerimiz de gönül rahatlığı ile kulkamak için alıyoruz sonuçta. Tabiki firmaya suç attığımız yok sonuçta yıllarca görevini sorunuz şekilde icra etmiş bit ünite elbet bozulacak günün birinde, ama ünitenin zamanla ilk neresinden parlak verebileceği hakkında bilgi sayibi olmuş olduk bu sayede herhangi bir sorunda doğrudan buraya odaklanabiliriz.
 
  • Beğen
Tepkiler: Mehmet Kucuksari