Ilk model tavsiyesinde bulunur musunuz?

balperkus

Yeni Uye
Gazeteciyim ve aynı zamanda da fotoğrafçılık hobisinin bir bağımlısıyım. Gökyüzünden çekilen fotoğraflar çalışmalarını hayranlıkla izlerken bende, "Ben de yapabilirim" düşüncesi oluştu. Zaten küçüklüğünden beridir uzaktan kumandalı helikopter ve uçağa meraklıyımdır. Sonunda bir yerden başlayayım diye araştırmaya koyuldum. Şuan hedefim, amatör kullanıma uygun bir rc helikopter alıp kullanmayı öğrenmek ve sırasıyla kendimi geliştirerek kamera sistemli bir helikopter sahibi olmak.

1 hafta sonra yurtdışından bir arkadaşım gelecek. Türkiye'deki fiyatlara oranla, yurtdışındaki fiyatlar daha uygun olduğundan siparişim üzerine arkadaşım getirecek. Alacağım helikopteri, kapalı alanda kullanmayı neredeyse hiç düşünmüyorum. Bu nedenle dayanıklı bir ürün tavsiyesinde bulunursanız sevinirim.

Forumdaki incelemelerim sırasında, yeni başlayanlar için büyük bir çoğunluğunuzun Wltoys wl-v911 tavsiye ettiğini gördüm. v911-1 modeli mi daha iyi yoksa dayanıklılık konusunda çok iyi olduğunu duyduğum Mjx F49 iyi? Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Arkadaşımın kısa süre içerisinde Türkiye'ye gelecek olması nedeniyle, kısa sürede yardımcı olursanız sevinirim. İyi günler.

Burak Bey bence acele etmeyin. Kimse bu forumda v911 önermez. Hele ki havadan görüntü almak ve dışarıda uçurmak için..
Biraz daha forumda vakit geçirin. bu iş için uygun ekipmanları araştırın. Sizin bütçenizi bilmeden ve ne amaçla çekim yapacağınızı bilmeden kimse size şu modeli al diyemez bence.

Burak bey , forumu iyice incelemenizi öneriyorum.Çünkü havadan görüntüleme ve fotoğraf işini en iyi multicopterler yapıyor.( )
Dediğiniz modeller 4 kanal ve biz forum olarak 4 kanallı modelleri , para ve zaman kaybı olarak görüyoruz.Bu sebeple de tavsiye etmiyoruz.Ancak ev içinde eğlence amaçlı olarak kullanılabilir.
Şimdi amacınız sadece havadan fotoğraf çekmekse , siz multicopterlerle ilgilenmelisiniz.Bu sebeple güvenlik konularını özellikle okumanızı öneriyorum.( )

Son bir tavsiyem ve ricam , forumda konu açarken , acil , help , gibi başlıklarla konu açmamaya özen göstermenizdir.Çünkü bu tür başlıklar , hobimiz ile uyum sağlamıyor.Aksine , sorunuza cevap almak yerine , tepkisel olarak cevap alamama durumuyla başbaşa bırakabiliyor. :saygilar:

Cahit Kaş' Alıntı:
Burak Bey bence acele etmeyin. Kimse bu forumda v911 önermez. Hele ki havadan görüntü almak ve dışarıda uçurmak için..
Biraz daha forumda vakit geçirin. bu iş için uygun ekipmanları araştırın. Sizin bütçenizi bilmeden ve ne amaçla çekim yapacağınızı bilmeden kimse size şu modeli al diyemez bence.

Sonuçta bir yerden başlamak lazım. 100 dolara kadar bir bütçe ayırdım başlangıç için. Daha sonra, tecrübe kazandıkça daha iyilerini alabilirim ama uzaktan kumandalı helikopter uçurabilmek için başlangıç ürünü tavsiyesinde bulunmanız benim için yeterli olacaktır. Teşekkürler.

Hakan Ülgenalp' Alıntı:
Burak bey , forumu iyice incelemenizi öneriyorum.Çünkü havadan görüntüleme ve fotoğraf işini en iyi multicopterler yapıyor.( )
Dediğiniz modeller 4 kanal ve biz forum olarak 4 kanallı modelleri , para ve zaman kaybı olarak görüyoruz.Bu sebeple de tavsiye etmiyoruz.Ancak ev içinde eğlence amaçlı olarak kullanılabilir.
Şimdi amacınız sadece havadan fotoğraf çekmekse , siz multicopterlerle ilgilenmelisiniz.Bu sebeple güvenlik konularını özellikle okumanızı öneriyorum.( )

Son bir tavsiyem ve ricam , forumda konu açarken , acil , help , gibi başlıklarla konu açmamaya özen göstermenizdir.Çünkü bu tür başlıklar , hobimiz ile uyum sağlamıyor.Aksine , sorunuza cevap almak yerine , tepkisel olarak cevap alamama durumuyla başbaşa bırakabiliyor. :saygilar:

Kusura bakmayı Hakan Bey. Daha dikkatli olurum.

İlk başta bir helikopter alıp, kısa bir süre içerisinde multicopter almayı düşünüyorum zaten. Bugüne kadar uzaktan kumandalı hiç bir şey uçurmadığımdan dolayı, helikopterle başlayayım, sonrasında da multicopter alayım diye düşünmüştüm. Teşekkürler.

Burak Alper Kuş' Alıntı:

İlk başta bir helikopter alıp, kısa bir süre içerisinde multicopter almayı düşünüyorum zaten. Bugüne kadar uzaktan kumandalı hiç bir şey uçurmadığımdan dolayı, helikopterle başlayayım, sonrasında da multicopter alayım diye düşünmüştüm. Teşekkürler.

Bütçeniz sadece 100 dolar ise , başlangıçta bir simülatör kumandası alın , pilotaj çalışmasını simülasyonda yapıp , daha sonra eliniz ferahlayınca bir mikro alırsınız.977 gibi. Bu işlere acı ama gerçek , para gereklidir Burak bey.Ekonomik duruma göre aylık bir bütçe ayırmalısınız. :saygilar:

Düşük bütçeli , herkesin kolaylıkla uçurabileceği , rakiplerine göre kendi sınıfında resim ve video çekme kalitesi yüksek oyuncak / profesyonel sınıfı arasında kalan bir model olarak tavsiye ederim.

Burak Alper Kuş' Alıntı:

Amaç hava çekimi ise bütçenize uygun bir multi alın, iyice öğrenince daha sonra büyütürsünüz. :saygilar:

Hakan Ülgenalp' Alıntı:
Bütçeniz sadece 100 dolar ise , başlangıçta bir simülatör kumandası alın , pilotaj çalışmasını simülasyonda yapıp , daha sonra eliniz ferahlayınca bir mikro alırsınız.977 gibi. Bu işlere acı ama gerçek , para gereklidir Burak bey.Ekonomik duruma göre aylık bir bütçe ayırmalısınız. :saygilar:

Aylık bütçe derken? :)

Dediğiniz yolu izlerken, 977 gibi mi yoksa 977'yi mi alayım? :)

Burak Alper Kuş' Alıntı:
Aylık bütçe derken? :)

Dediğiniz yolu izlerken, 977 gibi mi yoksa 977'yi mi alayım? :)
Bu sizin ekonominize bağlı , heliyi almakla bitmez , bataryası yedek parçası ister durur......O yüzden ben diyeyim 100 lira , sen ekonomik olarak iyiysen 1000 lira ayır.Sonu yok yani , derya deniz bu iş... :D

Necdet Aygören' Alıntı:
Düşük bütçeli , herkesin kolaylıkla uçurabileceği , rakiplerine göre kendi sınıfında resim ve video çekme kalitesi yüksek oyuncak / profesyonel sınıfı arasında kalan bir model olarak tavsiye ederim.

Tavsiyeniz için çok teşekkür ederim. Bütçeme ve amacıma yönelik güzel quadcopter. Hoşuma gitti :)

Levent Uygun' Alıntı:
Amaç hava çekimi ise bütçenize uygun bir multi alın, iyice öğrenince daha sonra büyütürsünüz. :saygilar:

İletime gelen cevapların ardından helikopterden vazgeçtim şuan :) multi almam daha iyi olacak sanırım. Teşekkür ederim :)

Hakan Ülgenalp' Alıntı:
Bu sizin ekonominize bağlı , heliyi almakla bitmez , bataryası yedek parçası ister durur......O yüzden ben diyeyim 100 lira , sen ekonomik olarak iyiysen 1000 lira ayır.Sonu yok yani , derya deniz bu iş... :D

Anladım :) Sanırım multi almam benim için daha mantıklı olacak. 100 dolar bütçeye uygun tavsiye edebileceğiniz bir ürün var mı peki?

Necdet beyin tavsiye ettigi model başlangıç olarak size yeterli olacaktır. Ama unutmayın bu model oyuncak sınıfı olup, belli bir ömrü vardır. Burada amac zaten size pratik sağlaması oldugu ıcın başlangıç ıcın yeterli gelecektir.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Tavsiyede bulunur musunuz? Acil!

multi için benimde sipariş verdiğim ve beklediğim bir modeli tavsiye ederim kumanda 2mp hd kamera hafızakartı okuyucusu fulset 56$

örnek test videosu

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol