İlk Uçağımı Topluyorum

Katılım
11 Eyl 2018
Mesajlar
113
Tepkime puanı
21
Yaş
23
Konum
Bursa
İlgi Alanı
Uçak
Turnigy 9x kumanda için bildiğiniz UHF mödül varmı ?? Bende frysky DJT telemtry modül takılı ama mesafeyi arttırmak istiyorum.
 
Bende frysky DJT telemtry modül takılı ama mesafeyi arttırmak istiyorum
Kızmayayın diyorum da.... Şimdi modeli topladın, tüm elektronik kısımlarını çözdün ve uçmayı öğrendin de MESAFE mi kaldı....

Yerinde olsam bu tür detaylara girmeden ve BOLCA SORU sormadan önce GEREKLI VAKTI ayırır ve senden önce forumda paylaşılmış olan her biri ALTIN değerindeki bilgileri öğrenmeye çalışırdım.

Nereden başlayayım diyorsun, şu konu güzel bir başlangıç olacaktır.

 
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
rc ucagimi yaptim herkese teşekkür ederim. :)
 
  • Beğen
Tepkiler: Ömer Erkan
Hevesini kırmak istemem ama biraz aceleci mi davrandın aceba? Herhangi bir planı referans aldın mı yoksa doğaçlama bişeyler mi yapmaya çalıştın? Diğer detaylarla ilgili bu konuda tecrübeli arkadaşların daha detaylı ve faydalı yorumları olacaktır. Ben sadece şunu söyleyeyim o tekerler ile uçması çok zor görünüyor gözüme.
 
:) bende oyle düşünüyorum ama denicem çünkü motorun ve pervanenin çekim kuvveti cok fazla 2200 kv motor kullaniyorum.ona guvenerek doğaçlama bir uçak yaptım. Bana gelen tavsiyeler üzere ilerliyorum. İlk önce yerden klakma kısminı yapıyorum. Yani bu ilk aşamam cok değerli olacak birşey yapmadım daha ilerledikçe gelistireceğim kendimi bira geliştikten sonra zagi yapmak istiyorum :) kendim tasarladım boyle rastgele bişey yaptım .bakalım ne olacak daha deneme fırsatım olmadı.
 
Eyüpcan, modelin ağırlık merkezini hesapladınız mı? Hesaplanmasında yarar var. Bir de modeli uçurmaya çalışırken kendinizden ve diğer insanlardan uzakta, tam gaz vermeden uçurmayı deneyin. Model uçmayabilir, dikkatli olmak gerekli tabii.
 
Son düzenleme:
O kanatlar biraz fazla kisa ve dar degil mi? Kontrol yuzeyleri direkt servolara mi bagli ben mi yanlis goruyorum??
 
Kusura bakmayın ancak hiç uçabilecek gibi görünmedi gözüme, sanki bir kaç şey eksik gibi. Uçak konusunda uzman değilim ancak burada yanlış birşeyler var gibi :saygilar:
 
:) bende oyle düşünüyorum ama denicem çünkü motorun ve pervanenin çekim kuvveti cok fazla 2200 kv motor kullaniyorum.ona guvenerek doğaçlama bir uçak yaptım.

2200kv olması güçlü bir motor olduğu anlamına gelmiyor. Sadece volt başına devir sayısının yüksek olduğunu gösteriyor. Motorun gücünü kg cinsinden sağladığı itme kuvveti ile ölçebilirsin. Watt değeri de verimi hesaba katmazsak güç göstergesi sayılabilir. Senin yapmaya çalıştığın trainer uçaklar için düşük kv li motor daha uygun olacaktır. Düşük kv değeri olan motorlar genelge yüksek torkludur.
 
Son düzenleme:
Forumda birsuru model yapım konusu var. Elinizdeki ekipmani riske atmadan önceden yapilmis bir model deneyin. Bu model hiç uçacak gibi durmuyor. Bu arada o motor 2200kv ise takılan pervane büyük gözüküyor.
 
  • Beğen
Tepkiler: Mehmet Kucuksari
Cengizhan, modelin ağırlık merkezini hesapladınız mı? Hesaplanmasında yarar var. Bir de modeli uçurmaya çalışırken kendinizden ve diğer insanlardan uzakta, tam gaz vermeden uçurmayı deneyin. Model uçmayabilir, dikkatli olmak gerekli tabii.

Levent hocam modeli ben yapmadım .Bencede uçmaz, biraz ironik bir yorum benim yazdığım.
 
Eyüpcan, modelin üzerindeki motor dahil bütün donanımları sök. Yatay ve dikey dümenleri gövdeye kanatla aynı düzlemde olacak şekilde yapıştır. Kanadın ortasına, yani en kalın yerine denk gelecek şekilde iki ucundan tut, burnu hafifse ağırlık koy dengele. Sonra da elinden ileriye doğru yere paralel olarak hızlıca at. Düzgün bir şekilde süzülür, inerse donanımı takıp deneyebilirsin. Yok uçmazsa, forumda bir sürü kaynak var, basit bir şey yaparsın. Donanımını ziyan etmemiş olursun. Bu arada, pervane de multi pervanesi galiba. Uçaklarda pervanenin dönüş yönü önden bakıldığında saatın dönüş yönünün tersidir.
 
Donanım olamadan ağırlık merkezine bakıp daha sonradan motor, pil, esc ve servoları takıp öyle olmaz.
Böyle olmaz bu iş araştırp herşeye yeniden başla malesef hiç bir şey olmamış.Ne derseniz ne yapsanız o model uçmaz.