Bu yazımızda JR ve Spektrum marka kumanlarda, kumanda - alıcı " BIND " (Birbirine Tanıtılması) işlemi adım adım basit bir şekilde açıklamaya çalışacağız.
BIND işleminin ne olduğunu,
Kumanda ve Alıcıyı Birbirine Tanıtma (Bind)
1- İlk olarak alıcı üzerindeki batt/bind yuvasına "BIND PLUG" ımızı takıyoruz.
2- Daha sonra alıcı pilimizi takıp alıcımıza güç veriyoruz.
“Güç vereceğim yere bind plug taktım, gücü nerden vereyim” diye sorarsanız, herhangi bir girişten güç verebilirsiniz çünkü alıcılarda + ve – uçlar içeriden paralel olup sadece sinyal girişleri farklıdır. Modelimiz alıcı pili kullanmayan bir model ise (Uçak ya da Trex450-500 gibi) modelimizin ana pilini ESC ye takıp modelimize güç veriyoruz.
DIKKAT !!!: Eğer ESC kullanarak ana pili bağlayacaksanız, ESC ve motor arasındaki bağlantıyı kesmekte fayda vardır. Aksi halde motor komut alıp kazaya sebebiyet verebilir.
3- Güç verince alıcımız hızlı hızlı yanıp sönmeye başlar.
4- Bu durumda Kumandamızın bind tuşuna basılı tutarak kumandamızı açıyoruz. Eğer Spektrum DX6 gibi bind tuşu olmayan bir kumanda kullanıyorsak trainer switch’i yukarı doğru kaldırıp o şekilde tutarak kumandamızı açıyoruz.
5- Bu işlemi yapınca ana alıcı ve remote (küçük) alıcı kısa bir süre sonra hızlı hızlı yanıp sönme işini keser ve ikisinde de sabit ışık yanmaya başlar.
6- Sabit ışık yandıktan sonra bind plug takılı olduğu yerden sökülür.
7- Modelimizin gücü kesiyoruz.
Bind işlemi bitmiştir, geçmiş olsun .
BIND işleminin ne olduğunu,
Bu LİNKİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
konusunda sizlerle paylaşmıştık. Kumanda ve Alıcıyı Birbirine Tanıtma (Bind)
1- İlk olarak alıcı üzerindeki batt/bind yuvasına "BIND PLUG" ımızı takıyoruz.
[attachimg=1]
2- Daha sonra alıcı pilimizi takıp alıcımıza güç veriyoruz.
“Güç vereceğim yere bind plug taktım, gücü nerden vereyim” diye sorarsanız, herhangi bir girişten güç verebilirsiniz çünkü alıcılarda + ve – uçlar içeriden paralel olup sadece sinyal girişleri farklıdır. Modelimiz alıcı pili kullanmayan bir model ise (Uçak ya da Trex450-500 gibi) modelimizin ana pilini ESC ye takıp modelimize güç veriyoruz.
DIKKAT !!!: Eğer ESC kullanarak ana pili bağlayacaksanız, ESC ve motor arasındaki bağlantıyı kesmekte fayda vardır. Aksi halde motor komut alıp kazaya sebebiyet verebilir.
3- Güç verince alıcımız hızlı hızlı yanıp sönmeye başlar.
4- Bu durumda Kumandamızın bind tuşuna basılı tutarak kumandamızı açıyoruz. Eğer Spektrum DX6 gibi bind tuşu olmayan bir kumanda kullanıyorsak trainer switch’i yukarı doğru kaldırıp o şekilde tutarak kumandamızı açıyoruz.
[attachimg=2]
5- Bu işlemi yapınca ana alıcı ve remote (küçük) alıcı kısa bir süre sonra hızlı hızlı yanıp sönme işini keser ve ikisinde de sabit ışık yanmaya başlar.
6- Sabit ışık yandıktan sonra bind plug takılı olduğu yerden sökülür.
7- Modelimizin gücü kesiyoruz.
Bind işlemi bitmiştir, geçmiş olsun .