KAYBOLAN ZMR250 QUAD

Bu arada isin en trajikomik tarafi dusmus oldugunu dusundugum alan evimin balkonundan gorebiliyor olmak. :( An kotu aliskanligim sigara icmeye balkona ciktigimda, dronuma karsi tutturuyorum.:embarras:

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Bence ya birilerinin balkonuna düştü ya da ağaçlara takılmış olabilir. İnşallah en kısa zaman da bulursunuz.
 
  • Beğen
Tepkiler: Hakan SAHBAZ
Geçmiş olsun Hakan Bey. Cumartesi ben de tarlaların ortasında uçururken boyu neredeyse benim boyuma yakın olan ekinlerin içine düşürdüm quadkopterimi. Bulana kadar çok stres yaptım arkadaşları da çağırdım. 3 saatin sonunda buldum. Darısı sizin başınıza.
 
Adiniza cok sevindim. Malesef cevremde pek benimle gelip arayacak kimse yok, o yuzden yalniz koyboy seklinde takiliyorum. Umidimi se yitirmis durumdayim acikcasi... Bakalim daha sonra yine sansimi deneyecegim..
 
Geçmiş olsun hocam. Geçenlerde bir arkadaş evinin üstünde phantom 4 bulmuş. 750 tl ye satmış. Umarım boyle bir şey olmamıştır. insanın bazen gözü baglanıyor 30 metre ileriye düşen dronu yarım saat aradıgımı biliyorum. inşallah bulursunuz
 
  • Beğen
Tepkiler: Hakan SAHBAZ
Bugün tam 13. gün olmak üzere, artık aramayı bırakıcam...
Son gelişme olarak, oturduğum sitenin güvenlik kameralarından bir tanesi, quad düştüğünü düşündüğüm alanın bir kısmını gördüğünü fark ettim. Tahmini saat aralığındaki video kaydını aldım ve de tekrar tekrar izledim, bazı programlar yardımıyla da görüntüyü netleştirmeye çalıştım ancak bu tür güvenlik kameralarının görüntü kalitesi malesef uzak mesafedeki görüntülerde pek başarılı değil. Bu video kaydından gördüğüm kadarıyla görüntüye giren alanda düşen bir quad görünmüyor. Zira kuşlar görünüyor.

Buna göre quad düşmediğini belilediğim alan aşağıdaki gibi olmuş oluyor.

Aşağıda bazı uygu görüntüleri ve benim çektiğim resimlerden araştırmaları anlatmaya çalışacağım.

İlk resim, oturduğum site güvenlik kamerası ile izlediğim ve de kırımın gerçekleşmediğini düşündüğüm alan.
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


2. resim, bu alanın sağında kalan antrepoya ait olup, orada daha önce de aramıştım, bu sefer alandaki kreyn üzerine çıkarak, yukardanda çatı ve diğer yükseltileri ilemeye çalıştım.

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Diğer resimleri bir türlü yükleyemiyorum, son resmin arkasında kalan antrepo alanı ve antrepo alanın alt tarafından başlayan inşaat/harfiyat çalışması olan alanı da bugün tekrar 3. kez ara yapmış bulunuyorum.

Daha önceden bahçesine giremediğim müstaki ev sahiplerine bugün ulaştım ve o bahçelerde de tarama yapmış bulunuyorum.

Ayrıca, aşağıdaki uydu görüntüsünde görünen yeşilik alanda da bu gün dahil yaklaşık 14saatlik bir arama yapmış oldum.

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Öncelikle bu kadar planlı ve ısrarla bulmaya çalışma gayretin icin seni tebrik ediyorum Hakan.

Ama belki de dolaştığın yerlerin birindeydi ve tam yanından geçip gittin :( Benzerlerini hepimiz oyle ya da boyle yasadık cunku...

Neyse artık bu noktadan sonra giden gider, kalan sağlar bizimdir deyip devam edeceğiz.
 
Hakan galiba biri alıp gitti senın dronu :(

birde buzzer yokmuydu cayır cayır bagırsın bulasın :(
 
  • Beğen
Tepkiler: Hakan SAHBAZ
Uçak ve quad'ları tesbit edebilmek için Tile bluetooth vericisi:

 
  • Beğen
Tepkiler: Hakan SAHBAZ
Yorum, temenni ve bilgiler için teşekkür ederim.
Evet, Mehmet abi, dediğin gibi giden gitti.. Kalan sağlarla hobiye devam edeceğiz...

Birinin bulup çoktan alıp gitme olasılığı da çok yüksek bir ihtimal artık benim gözümde...

Buzzer vardı ancak sesini hiç duymadım. Sonuçta o da pile bağlı, ben havadayken pili tüketmiş olabilirim, bu yüzden düşmüş bile olabilir. Bunu da bilemiyorum.

Levent bey önerdiğiniz cihaz gerçekten böyle durumlara ilaç olabilecek nitelikte, teşekkürler.
 
Bence de onu birinin alıp gitmiş olması epey yüksek bir ihtimal ne yazık ki. Arama çalışmalarınızı bende çok fazla takdir ettim doğrusu.

Uçak ve quad'ları tesbit edebilmek için Tile bluetooth vericisi:


Ürünü inceledim gerçekten çok beğendim. Özellikle kayıp olması durumunda bluetoothtan bağımsız konum bildirmesi çok hoşuma gitti. Paylaşımınız için çok teşekkürler. :)
 
Uçak ve quad'ları tesbit edebilmek için Tile bluetooth vericisi:



Bir konuda düzeltme yapmak istiyorum üründen bir tane sipariş edecektim ancak vazgeçtim detaylara dikkat etmek lazımmış ürün bluetooth ile bağlı olduğu sürece iş görmekte. Sonrasında bağlantı kesildiği andan sonra sadece en son sinyal alınan noktayı gösteriyor yani düşününce 40 50 metrede yapılan uçuşta bağlantı kesilecek sonrasında ise ürün işlevsiz kalacaktır yani hava araçları için çok doğru ürünler olmadığını düşünüyorum bunun yerine köpeğimin hayatta olduğu dönemde araştırdığım sim kart girişli gps cihazları mevcut onlara mesaj atıldığında size konumunu bildiriyor. Böyle bir sistem daha kullanışlı olacaktır. Ürün linki şu an elimde yok bulunca konuya eklemeye çalışırım.