KOALA K BAR mı yoksa ALIGN 3G ünite mi tavsiye edersiniz ?

Bildiğim kadarı ile 3gx ayarlarken çubuklu, Model mantığında gitmek gerekiyor, yani h3 swash tipini çekmek gerekiyor, kbar da h1 seçilmesi lazım, o içeriden h3 yapıyor sonradan, 3gx deki gibi h3 seçiliyor ise ünite sapıtır.
K bar setup ını yaparken anlatıldığı gibi kumandadan h1 bilgisayarlardaki ayarlarından ise h3 seçerek ayarladık.
bilgisayara bağlayarak verdiğim komut ile aldığım tepkiyi ekranda izlediğimde ünite kendisini düzelttiğini düşünerek tam ortada görünüyor ama swashplati tam sağa yada tam sola yatırıp orada kalıyor. dediğiniz gibi bizim biraz acemiliğimiz olabilir. önceden 3gx kullandık şimdi bunu bağlamaya çalılşıyoruz. bunu kullanıp kurulumunu yapan biriyle görüşmek faydalı olabilir. sanırım başka bir yerde bir hatamız var.
 
Bende de aynı problem olmuştu. Yani servolar bir tarafa doğru sürekli komut veriyordu. Trim var mı diye kontrol edin. Ve modele düz bir zeminde enerji verip aynı hareketi tekrar yapıyor mu diye bi bakın. Ben bu sorunu düz bir zeminde enerji vererek çözmüştüm. Kbarın montajı ünitede yanlış işaretlenmiş olabilir.
Yada gyro kanalı revers olabilir. Herşeyi sıfırlayıp baştan yapmak sorunu çözecektir muhtemelen.
 
Arkadaşlar kumanda ile ilgili bir sorun olmasın bu. benim kumandan futaba t6 j ve satelit ile çalışmıyor s bus da yok. benim eski kumanda spektrum dx7s ve satelite üzerinden kullanıyordum align 3gx i hiç bir sorun olmadı. bu kumandalarla ilgili bir konu olabilir mi sorunun kaynağı?