Konnektör

  • Konbuyu başlatan murathanaksoz
  • Başlangıç tarihi
  • 1,405
M

murathanaksoz

Guest
Abiler selamlar.

Kafamı karıştıran bir nokta var. 250 size quad toplama aşamasındayım fakat...
Mesela motor bakıyorum kendinden caklı, diyorki "2mm bullet" bir de esc bakıyorum "3mm bullet" yazıyor. Bu benim kafamda şu soruyu meydana getiriyor "eğer bunlar birbirine uyumlu olsaydı zaten konnektörlerin uçları da aynı olurdu" size mantıksız mı bu sorgulamam ?

Lehim yapmaktan kaçan birisi olduğum için ucu kendiliğinden konnektörlü ekipmanlar bakıyorum, yanlış bir yaklaşım mı sizce ?

"Yoksa escnin amperi motordan büyük olsun da sen uçları kesip lehimlersin." gibi bir yaklaşım söz konusu olabilir mi ?
 
Konnektör

Bence hiç düşünmeden lehim yapmasını öğrenin. :D

Olmadık yerde karşınıza çıkar. İlk zamanlar uğraşırsınız, bazen iğne kadar lehimin yeteceği yere leblebi kadar lehim kullanırsınız ama zamanla alışırsınız :)
 
Konnektör

Abi yok öğrenmesi değil işim gereği lehim çok yaptım da amannnn şimdi =D napalım o zaman konnetör boyuna ucuna hiç bakmadan seçim yapayim ben :)
 
Konnektör

Murathan öncelikle lehim yapmaktan kaçınmak diye bir şey yok. Sen yapmazsan yapacak birini bulman lazım, ki yeterince verimli olmayacaktır. İkinci olarak, 250'lik racing quad yapmayı planlıyorsun. Bu konuda iki tane süper konumuz var ki, ansiklopedik bilgiler içeriyorlar, bir göz atmakta fayda var. Oradan öğreneceksin ki, 250 quadda her gramın önemi var ve esc motor bağlantısını konnektörle değil, direkt lehimleme şeklinde yapıyorlar.

Son olarak, kv değeri sorduğun konu ve bu konu için söylüyorum, forumda konu açmak için bazı kıstaslar var, zaman geçirdikçe daha iyi gözlemlersin. Konu başlığının konunun içeriği hakkında bir ipucu vermesi gerekir. Konnektör veya kv diye konu başlığı olmaz. .... için konnektör öneriniz veya kv öneriniz gibi olsa hadi tamam denebilir. Bir diğer sıkıntı ise bu sorduğun soruların cevapları detaylı şekilde birden fazla konuda verilmiş durumda. Tüm forumu okuyamazsın kabul, ama yukarıda sol tarafta "ara" diye bir link var. Oraya konnektör veya kv yazarsan, bu konuları açma gereği duymazsın. Biz forumda öğrendiğimiz bir bilgiyi, tecrübeyi paylaşmak için bile kırk kere düşünüyoruz, acaba konu açmak için yeterince iyi mi diye. Soru sormak için ise sadece kendine özel değil, ileriki zamanda bir başkasına da faydası olur düşüncesiyle konu açmak gerekli... Bizim forum diğer forumlardan biraz farklı. Düzeni korumak için çok uğraşılıyor. Senin, benim ve başkalarının da buna katkı sağlaması çok önemli.
 
Konnektör

Bir de esc seçimi kullanılacak motora göre yapılır. Aradaki konnektör ise aşağı yukarı ne kadar akım taşıyacağına göre seçilir. Başlangıçta bu seçimleri kendin yapmak yerine denenmiş konfigürasyonlara bakarsan daha iyi olabilir. Hem zaman, hem para açısından.
 
Konnektör

Abi şöyle bir yanlış anlaşılma var.
Fikir alma yada öğrenme amaçlı sorular bence birbirinden farklıdır. Elimden geldiğince daha önce açılmış mı diye kontrol ediyorum fakat kimi zaman aradığım cevabı bulamıyorum. Konu başlığı istediğim başlık ama içerikte cevap yok ?

Size aynı konuyu 10000 defa konuşulmaması konusunda katılıyorum fakat insanların soru sormaktan çekinir hale gelmesi de hiç hoş değil. Çok çok cevap vermessiniz geçersiniz. Hem bu sayfanın internette bulunurluğunu da etkiler (olumlu yönde) .

Her neyse dediğim gibi fikir almak başka öğrenmek için sormak başka.Yine de teşekkür ederim.
 
Konnektör

Bu yazdiklarim belki sana yada baska arkadaslarima da belki yanlis gelebilir, ama oyle degil. Ozen gosterilmedigi zaman islerin nasil kontrolden ciktigini burada cogumuz daha once yasadik. Bu isin bir yuzu.

Diger yuzu ise, foruma ne kadar emek ve zaman harcandigini bildigim icin bunlarin bosa gittigi dusuncesi de ayrica hos degil. İs bilgi vermeye geldigi zaman, video vs. olmadan dahi adam gibi bir konu acmak bir-birbucuk saat suruyor en az. Gunlerce hatta haftalarca guncellenen konular oluyor. Sonra bunlar usenilmiyor indeksleniyor, duzenleniyor. Ama okunmaya useniliyor. Gecen hafta adamin biri forum okumaya zamanim yok diye tersleniyordu mesela, okumanin yazmaktan daha kisa surdugunu dusunmeden...
Simdi telefondayim, cok rahat yazamiyorum ama, konnektor-esc-motor ve diger butun seylerin secimi hakkinda hersey anlatilmis durumda forumda. Cevabi hangi konuda bulamadin? 250 quad konularini okudun mu? Onlarca sayfa yazi yazildi oralarda, vidasindan puluna kadar her ayrinti yazildi cizildi. Motor secimi, esc secimi, pil secimi, konnektor secimi hepsinin ayri ayri konusu var forumda.
Her neyse, forumda soru sormaya cekinmek gerek, ben cekiniyorum mesela. Once iyice bir arastiriyorum, cevabini bulamazsam forumda, oyle soruyorum, o da acayip derecede acilse... Acil degilse, baska yerlerden arastirip, cevabi bulup foruma da ben yaziyorum su konu da soyleymis diye...
 
Konnektör

Evet Emre durumu cok guzel ozetlemis, ellerine saglik. Murathan olayi sadece kendin olarak dusunme lutfen.

Ozellikle son zamanlarda aramiza yeni katilan bazi uyeler cok hazir cevap arayisi icindeler. Hal boyle olunca da arastirma yapmadan hatta selam bile vermeden hemen ihityaci olan konulari aciyorlar.

Su ana kadar forumun alt yapisi, bilginin kolay erisileblir omasi, duzenli kalmasi adina gercekten cok vakit ve emek harcadik hep beraber.

Burada hepimizin amaci ayni. Duzgun, seviyeli, belki de aile ortami sicakligi icerisinde bildiklerimiz paylasarak baskalarina yardimci olmak ve hosca vakit gecirmek. Anlayis ve destegin icin tekrar Tesekkurler.
 
Konnektör

İşin kötüsü de sizle aynı kafa yapısında olmam ve bunu belli edemiyor olmam. Bu forum benim en son çarem (yeniden konu açmamak adına) hiç bir yerde bulamazsam geliyorum zaten.

Forumun kalitesini de belirli bir seviyede tutma çabanıza da ayrıca saygı da gösteriyorum ve hatta Mehmet Abi'ye de mesaj atmıştım.

Emre abi sen de lütfen beni yanlış anlama evet pek çok sorumun cevabını sadece okuyarak buldum burada ama bulamadıklarımda oluyor benim kabul ettiğim fikirlerin,eleştirilerin olduğu gibi senin de bazı şeyleri kabul etmeni bekliyorum bunlardan biri de "sorulabilecek her sorunun cevabı bu forumda var." düşüncesi.

Soru sormaya çekinmekte eskiden kalan bir alışkanlık sanırım ama bu seninle ilgili değil abi bu genel toplumun sıkıntısı zaten düzgün bir uslubla bile olsa insanlar konu ne olursa olsun soru sormaktan korkar oldu.
 
Konnektör

Yok öyle sosyolojik bir durum değil, rahat konuşmaktan ve sormaktan çekinme değil mevzuu. Yine öbür konuyla ortak gidiyor, orada da yazdıklarına istinaden söylüyorum, sanırım frekansı tutturamadık. Biraz sabırsızlık var. Başkalarının konfigürasyonunu kopyalamak rtf almak değildir kesinlikle. Asıl işi yine sen yapacaksın toplarken. Ama bir kere toplayıp, fiziki olarak eline aldığın zaman modeli, aklındaki çoğu soru otomatikman cevaplanmış olacak zaten. O zaman geri gelip bunları okuduğun zaman sen de bizim gibi düşünüyor olacaksın :)

Sen yine de tek konu üzerinden git bu arada
 
Konnektör

Yok bizim sıkıntılarımızdan birisi okumayı sevmemek toplumca... Hemen cevabı istemek. Bunları söylerken meclisten dışarı konuşuyorum, son zamanlardaki genel akışın dışında kendini güzel ifade eden ve katılımcı olmaya çalışan bir yapın olduğunu gözlemliyorum.

Ben kendi adıma, açtığım konulara da şöyle bir bakınca, ya bir konu hakkında öğrendiğim bir şeyi paylaşmak amacıyla, yada yararlandığım bir kampanyadan arkadaşlarım da yararlansın diye duyurmak amacıyla konular açar oldum. Heliteknik ve Rckolik'ten gerçekten çok şey öğrendim, artık birçok videoyu izlediğimi birçok sabitlenmiş olan konuyu okuduğumu gördüm. Bunların ötesinde bir sorum olduğunda da helifreak'e danışıyorum, ki orada cevap yüzde 99,9 oluyor. Tabii öğrenmekle kalmıyor, vakit yaratabilirsem buraya da kazandırmaya çalışıyorum öyle bir durumda. Bu hobide cevabını aradığın soruları araştırırken yabancı dil de önemli, çok daha kısa sürede çözüme kavuşabiliyorsun bu sayede.

Soru sormaktan korkmamak lazım tabii, ama bunu yaparken forumu da çok baltalamamak lazım. Mesela ben görmek istemem açıkçası bir multikopterin konnektörü için ayrı, escsi simonku için ayrı, KK kartı için ayrı, motoru için ayrı, pervanesi için ayrı, liposu için ayrı başlık görmeyi ve bunu kısa zaman aralığında görmeyi. Ki 250 quad için ansiklopedi kıvamında bir başlık oluşmuş durumda, 10 sayfayı geçti en son ne oldu bilmiyorum.

Tekrar vurguluyorum, katılımcı yapın anlayışlı yaklaşımın seni "geldim sorumu soruyor ve kaçıyorum"culardan veya "geldim şöyle bir ilanım var satılıktır"cılardan ayırıyor. Bizlerin de hassas olduğu noktaları ifade etmeye çalıştık. Karşılıklı anlayış içinde sevgiler, saygılar sunuyorum :)
 
Konnektör


Emre Kaman' Alıntı:
Yok öyle sosyolojik bir durum değil, rahat konuşmaktan ve sormaktan çekinme değil mevzuu. Yine öbür konuyla ortak gidiyor, orada da yazdıklarına istinaden söylüyorum, sanırım frekansı tutturamadık. Biraz sabırsızlık var. Başkalarının konfigürasyonunu kopyalamak rtf almak değildir kesinlikle. Asıl işi yine sen yapacaksın toplarken. Ama bir kere toplayıp, fiziki olarak eline aldığın zaman modeli, aklındaki çoğu soru otomatikman cevaplanmış olacak zaten. O zaman geri gelip bunları okuduğun zaman sen de bizim gibi düşünüyor olacaksın :)

Sen yine de tek konu üzerinden git bu arada



Ya emre abi hakkaten öyle olacak bir de =D =D çünkü ben müzik işlerine stüdyolara ilk başladığımda aletler çok karışık geliyordu şimdi kullanamadığım çözemediğim mixer yada hardware yok. Gözlemlerin yüzden 1000 doğru =) Sabırsızlık gençliğimden geliyor sanırım. Yapıcı tavır için teşekkürler.