Türker Akgün
Moderator
Kullandiginiz EXPO tercihiniz
Sümer Abi öncelikle anlatması ve anlaşılması zor olan bu konuyu bana göre olabildiğince kısa bir şekilde, sıkmadan şahane anlatmışsın, eline sağlık.

- Konunun bir ucunda Expo ve Dual-Rate'i bile zinhar kabul etmeyen, pilotajı törpülediğini düşünen muhafazakar modelciler,
- Diğer ucunda ise Expo, Dual Rate, Auto Pilot sistemleri, eksen gyroları gibi gibi tüm imkanları sonuna kadar kullanan daha az delikanlı bir grup var.
Modelcilerin çoğunluğu ise tahmin ediyorum bu iki ucun arasında biryerlerde olsalar gerek.
Ben en son bıraktığımda kumandadan Timer ayarlama oranı bile %10 falandı uçakçılarda.

Sümer Abi öncelikle anlatması ve anlaşılması zor olan bu konuyu bana göre olabildiğince kısa bir şekilde, sıkmadan şahane anlatmışsın, eline sağlık.
Ben modelciliği bildim bileli hiç bitmemiş bir tartışmadır bu, biteceğini de hiç sanmıyorum.Sümer Yamaner' Alıntı:Benim bir gözlemim var genel olarak. Modelci arkadaşların bir bölümü expo gibi bir uygulamayı, delikanlılığa dokunacağı korkusuyla kullanmaktan kaçınıyorlar. Bu arkadaşların bir bölümü genç ve taze modelci. Bir bölümü de eski modelcilerden...
- Konunun bir ucunda Expo ve Dual-Rate'i bile zinhar kabul etmeyen, pilotajı törpülediğini düşünen muhafazakar modelciler,
- Diğer ucunda ise Expo, Dual Rate, Auto Pilot sistemleri, eksen gyroları gibi gibi tüm imkanları sonuna kadar kullanan daha az delikanlı bir grup var.
Modelcilerin çoğunluğu ise tahmin ediyorum bu iki ucun arasında biryerlerde olsalar gerek.
Aman helicilere söyle abi bunları, uçakçılara söylersen pek yürümez bu muhabbet.Sümer Yamaner' Alıntı:....
"Asla expo kullanacak kadar yeteneksiz değilim" diyen arkadaşlara helikopterlerinde gyro da kullanmamalarını önersem... Ne de olsa o da otomatik bir sistem ve delikanlıyı bozar![]()
![]()