Açıkçası ben uçak konusunda büyük modelleri hiç düşünmemiştim olaya kendi açımdan bakmışım, sürekli xps malzemeden 100-110 cm boyu 1200- 1300 gr civarı ağırlıkta uçaklar yaptım ve evet daha küçük boyutlu uçaklar için lion da hafif batarya çözümü malesef yok.
Ve detaylı şekilde açıkladığın gibi ilk 3 dk orta 3dk ve son 3dk olarak bölersek uçuş performansı ve gaz tepkileri farklı bunu bilerek alışarak kullanmak gerekli.
Puntaalam konusuna gelince şöyle bi kıyas yapayım elektrikli araçlarda yüksek hızlı şarj için bataryalı istasyon çözümleri yapılıyor yani büyük kapasite trafolarla şebekeden akımı çekip farazi konuşuyorum 100 A dc şarj gücü üretmek yerine, istasyonda bulunan batarya şebekeden sürekli şarj ediliyor araç bu istasyona takıldığında bataryanın yüksek deşarj kapasitesi sayesinde büyük trafolara ihtiyaç duymadan hızlı bir şekilde şarj ediliyor. Ben yaklaşık 1,5 yaşında bi araba aküsü kullandım performansı çok iyi olmasada işimi gördü aküyü sürekli şarjda tuttum ve bir butonla tetiklendiğinde 0,1 saniye ve katlarında aç kapa yapabilen bir anahtar kart aldım bunu punta ihtiyacıma göre 0,1 sn yada akü biraz zayıfladıysa 0,2 sn açık kalacak şekilde ayarladım kartın aç kapa çıkışınıda bir motosiklet rölesine bağladım yani butona bastığımda kart 0,2 sn akım verip mototsiklet rölesini açıyor oda aküden 0,2 sn anlık akım verip kapanmış oluyor.