Mini H quad FPV Uçuşlarım burada....

Ali Bülent MESGUTLU' Alıntı:
Bugün biz de quadcopter uçurduk. Bir de ağaca takılan quadcopteri ikinci bir quadcopter ile kurtarma çabamız var. Gerçi o da ağaca takıldı. Ancak sağolsun Serdar kardeşimiz gene yardımımıza koştu. Ufak hasarlarla atlattık bugünü. Macera had safhadaydı. Hepsi belgeli ve videolu...
Gerçekten tam mecera olmuş. Sonuda güzel bitmiş üstelik. :halay: :halay:

Yapımda ve yayında emeği geçen herkese teşekkürler. :laugh: :RCKolik:

Birde nedense aklıma şu konu geldi. :lol:

:D :D Valla ağaçlar modellerimizi sevmiyor. Kurtarmaya geleni de bırakmıyor. ;D ;D Eğlenceli bir gün olmuş.

Serdar şu an kullandığın PID ler daha iyi ancak gördüğüm kadarıyla model hafiflediği için ve de sen eski hantal haline alışık olduğun için kumanda hareketlerin biraz sert kalıyor. Bu haline alışmak birkaç uçuşu bulabilir. O zaman PID ayarlarını tekrar değerlendirelim. Şu an iyi ama sanki çok ufak ince ayarlar iyi olabilir diyeceğim ama bu durum bahsettiğim gibi senin modele alışmanla ilgili de olabilir.

Seni çok iyi anlıyorum. Cumartesi öğle arası işyerinde modeli uçurdum. FPV olmadan herşey iyi, model hafiflediği için hareketler çok seri ve ivmelenme çok daha iyi ancak ne var ki bende de benzer bir durum var. Modelin eski yavaş haline alışık olduğumdan FPV uçuşuna geçtiğimde aleti kontrol edemedim. Uçuş yaptığım yer yüksekte uçmaya çok müsait değil elektrik kabloları var. O yüzden alçakta kalayım dedim ama yerdeki engebelerde biraz engel oldu. Üç uçuş denemesinden üçü de kısa zamanda yerde bitti. Anten kırılmasaydı tekrar deneyecektim. Eve gidince baktım anten kırılmamış yerinden çıkmış. İlk fırsatta düz bir alanda tekrar deneyeceğim.

Nesimi Sakmak' Alıntı:
:D :D Valla ağaçlar modellerimizi sevmiyor. Kurtarmaya geleni de bırakmıyor. ;D ;D Eğlenceli bir gün olmuş.

Serdar şu an kullandığın PID ler daha iyi ancak gördüğüm kadarıyla model hafiflediği için ve de sen eski hantal haline alışık olduğun için kumanda hareketlerin biraz sert kalıyor. Bu haline alışmak birkaç uçuşu bulabilir. O zaman PID ayarlarını tekrar değerlendirelim. Şu an iyi ama sanki çok ufak ince ayarlar iyi olabilir diyeceğim ama bu durum bahsettiğim gibi senin modele alışmanla ilgili de olabilir.

Seni çok iyi anlıyorum. Cumartesi öğle arası işyerinde modeli uçurdum. FPV olmadan herşey iyi, model hafiflediği için hareketler çok seri ve ivmelenme çok daha iyi ancak ne var ki bende de benzer bir durum var. Modelin eski yavaş haline alışık olduğumdan FPV uçuşuna geçtiğimde aleti kontrol edemedim. Uçuş yaptığım yer yüksekte uçmaya çok müsait değil elektrik kabloları var. O yüzden alçakta kalayım dedim ama yerdeki engebelerde biraz engel oldu. Üç uçuş denemesinden üçü de kısa zamanda yerde bitti. Anten kırılmasaydı tekrar deneyecektim. Eve gidince baktım anten kırılmamış yerinden çıkmış. İlk fırsatta düz bir alanda tekrar deneyeceğim.

Abi şimdiki ayardan çok memnunum birdaha ayarları yapıp karıştırmak istemiyorum. Dediğin gibi bu ayarlara biraz daha alışır isem daha güzel görüntüler elde edebilirim. Daha önceki ayarlarda takla atıp yere yapışıyordum bun da ise çok rahat atabiliyorum. izledi isen videonun sonlarına doğru 3 takla attım yeni denemelerim olduğu için biraz basit gelebilir. Senin anlayacağın şuan ki halinden çok memnunum quadın. Dün 4 pil uçtum hevesim kursağımda kaldı yani :D

Türker Akgün' Alıntı:
Gerçekten tam mecera olmuş. Sonuda güzel bitmiş üstelik. :halay: :halay:

Yapımda ve yayında emeği geçen herkese teşekkürler. :laugh: :RCKolik:

Birde nedense aklıma şu konu geldi. :lol:

Abi sorma çok iyi macera oldu. 1 quadı almaya çalışır iken diğeri de takılı kaldı en son yapacak tek şey vardı ağaca tırmanmak :D

Son iki gündür öğle arasında havanın da güzel olması ile birlikte iki bataryalık zaman diliminde uçuyorum. Allah nazardan saklasın kırımsız uçuş olduğundan stres de atabiliyorum. Herkese tavsiye ediyorum.

Ali Bülent MESGUTLU' Alıntı:
Son iki gündür öğle arasında havanın da güzel olması ile birlikte iki bataryalık zaman diliminde uçuyorum. Allah nazardan saklasın kırımsız uçuş olduğundan stres de atabiliyorum. Herkese tavsiye ediyorum.

Artik videolarını izleme zamanı geldi abi. Öle haybeye sters atmayla olmuyor paylaşki bizde izleyip sitresimizi atalım en kısa zaman da videolarını bekliyoruz...

Havan çekim yapmak çok güzel ve eğlenceli olsa gerek videoları izlediğimde bir tane benimde alasım geldi. :) Gönül istiyor hepsi olsun. Videoları çekip bizle paylaşan arkadaşlara teşekkürler. Eğlenceli.. . . :yuppi: :yuppi: :RCKolik:

Musa Serdar TERZİOĞLU' Alıntı:
Artik videolarını izleme zamanı geldi abi. Öle haybeye sters atmayla olmuyor paylaşki bizde izleyip sitresimizi atalım en kısa zaman da videolarını bekliyoruz...

Değerli dostum, zannedersem ben quadcopter ile quadcopter kurtarma alanında ihtisaslaşmak istiyorum. Bu konuda alıştırma yapmayı teklif ediyorum. :thumbup:

Musaya aynen katiliyorum, video sart Ali bey ;)

Hava şartlarına rağmen 1 pil uçuş yaptım, yağmur hızlanınca yarıda kestim :( tabi bunu da kayıta almayı unutmadım :D iyi seyirler...

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Hava şartlarına rağmen 1 pil uçuş yaptım, yağmur hızlanınca yarıda kestim :( tabi bunu da kayıta almayı unutmadım :D iyi seyirler...
Epeydir senden video gelmiyordu, meraklanmaya başlamıştık Musa acaba modelde bir sıkıntı mı oldu acaba diye :) Ama maşallah bir sıkıntı yokmuş aksine sanki daha da hızlı uçmaya başladık yoksa, sabah sabah bana mı öyle geldi ??

Güzeelll. Serdar yavaş yavaş aksiyonun dozunu artırma zamanı geliyor. Az kaldı. Her uçuş bir öncekinden iyi oluyor. Aynen devam.... %p

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
Epeydir senden video gelmiyordu, meraklanmaya başlamıştık Musa acaba modelde bir sıkıntı mı oldu acaba diye :) Ama maşallah bir sıkıntı yokmuş aksine sanki daha da hızlı uçmaya başladık yoksa, sabah sabah bana mı öyle geldi ??
hava şartları çok etkiledi beni abi o yüzden uçuş da olmuyor. aksine ilk pil uçuşum daha ısınamadım ve yavaşım normalde daha seri uçuşlarım var, birazda takla olayının üstüne düşmeye başladım video da da 4 tane takla mevcut zaten iyice alışmam gerekiyor.

Nesimi Sakmak' Alıntı:
Güzeelll. Serdar yavaş yavaş aksiyonun dozunu artırma zamanı geliyor. Az kaldı. Her uçuş bir öncekinden iyi oluyor. Aynen devam.... %p

Aynen abi daha da iyi olacak inşallah yavaş yavaş PID ayarlarına da alışıcam inşallah bu hafifliğe daha alışamadım... bu arada geçenler de net de gördüğüm bir videoyu paylaşıyorum abi eğer buna ulaşabilir isem evde pratik yapmış olurum...

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

.... bu arada geçenler de net de gördüğüm bir videoyu paylaşıyorum abi eğer buna ulaşabilir isem evde pratik yapmış olurum...
Grafik ve gerçekçilik harika :halay: Acaba bu SIM adı ne ki ?? Öğrenip paylaşırsan çok makbule geçer Musa :)