Muscat Tayyare Fabrikası'ndan haberler

Ferah görünüyor%p Önceki atölye düzeni (sanırım tavandan ötürü) daha sıkışık gibiydi...
Çok güzel olmuş; eviniz de atölye de hayırlı uğurlu olsun:saygilar:
 
T-2 harika görünüyor.
Evren hocam maşallah yeni projeler ardı arkası kesilmeden devam ediyor. :saygilar:

Uçağın projeyi nereden alabiliriz? :D
 
Bir sonraki aşama da kartondan jet yapımı olacak herhalde abi.:lollol:

Neden olmasın :lol::lol:

Ferah görünüyor%p Önceki atölye düzeni (sanırım tavandan ötürü) daha sıkışık gibiydi...
Çok güzel olmuş; eviniz de atölye de hayırlı uğurlu olsun:saygilar:

Teşekkür ederim :saygilar:


T-2 harika görünüyor.
Evren hocam maşallah yeni projeler ardı arkası kesilmeden devam ediyor. :saygilar:

Uçağın projeyi nereden alabiliriz? :D

Teşekkürler :) T-2 bence pantere nazaran hayli çikin bişey ama şu an estetikten çok fonksiyona bakıyoruz :D

Model yine Chris'in tasarımı (Dirty Dee RC) Cultsta satın alınabilir:



Deneme dosyaları ve yapım klavuzu da bedava olarak şu linkten indirilebilir:



Bizlere video çekerken kullanmak için monte ettiğin ilave led spotlar için ayrıca teşekkür ederiz kardeşim :heartxf::thumbup:

Her şey sizler için efenim :coolxf::RCKolik::saygilar:

3D printer (prusa) nerede Evren Hocam, ben mi göremedim. :rolleyes:

O yukarda atolye dışında duruyor, ofis/çalışma alanı olarak düzenlediğimiz bir alanımız var hem benim hem hanımın bilgisayarları vs orda, Prusayı da oraya konumlandırdım, zira atolyedeki nem korkunç seviyelerdeydi, o yüzden nemden etkilenebilecek herşeyi daha iyi olan yerlere koymuştum. Neyse ki yavaş yavaş durum kontrol altına alınıyor :) Ama yine de Prusayı orda tutmaya devam etmek niyetindeyim, bilgisayarın hemen yanıbaşında, dosya taşımak falan kolay oluyor. Reçineli yazıcıyı da yukarı koymak niyetindeydim başta ama kokusu felaket ev içinde hoş değil, dahası hazırlık ve operasyonu da epey pis iş, atolye ortamı onun için daha uygun. WiFi üzerinden de çalıştırılabiliyor sanırım, o yüzden dosya taşıma derdi olmayacak onun için..
 
Son düzenleme:
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol


Şimdi bunları montajlarken loctite kullanmak icab eder dimi :evil::lollol:;D
Sökerken çok uğraştırıyor, tükürükle sabitlemek en iyisi :lol::lol::lol::lol:

Yeni ciciler çok güzel, heyecan veriyor.. Merakla takipteyiz...
 
Şimdi bunları montajlarken loctite kullanmak icab eder dimi :evil::lollol:;D
Abi boşuna uğraşıyoruz zaten atölye kurmaya, alet edevat dizmeye! Hem fuzuli masraf !
Koy alyanını loktitini cebine bak keyfine...
Bu kopterci arkadaşlar işi biliyormuş valla, bize çaktırmamışlar bunca zaman:p
:saygilar:
 
Şahin Gül!

23 eylülde Bengal körfezinin Bangladeş kıyılarında doğup, 24 eylülde “deep depression” 25 eylülde de siklon statüsü kazanarak Hindistan Meteoroloji ofisi tarafından “Gül” (Gulab) ismi verilen tropik siklonik fırtına 26 eylükde Hindistanın doğu sahillerinden karaya vurdu ve gücünü kaybetmeye başladı. Ama nadiren karşılaşılan hava koşulları nedeniyle fırtına tüm Hint yarımadasını batıya doğru katedip 30 Eylülde yeniden Arap denizine kavuştu.. Bu tarafta mevsim normallerinin üzerinde bir sıcaklık ve nem vardı zaten son iki üç haftadır, bunlar da bir tropik fırtınanın yakıtıdır, sönmek üzere olan bir ateşe benzin püskürtülmüşçesine fırtına yeniden güç kazandı, denize ulaştıktan sonra 12 saat içinde yeniden tropik firtina niteliğine kavuştu, ve Katarlı arkadaşların “Şahin” (Shaheen) ismini vermesiyle birlikte resmen “Şahin-Gül” olarak ilerleyerek Umman körfezine girdi. 1 ve 2 ekim boyunca gücünü arttırarak körfezin derinliklerine doğru ilerlemeye devam etti. 2 Ekim (dün) öğlen saatleri itibariyle Muscatta yağışlar ve şiddetli rüzgar etkisini göstermeye başladı, önce iki gün tatil ilan edildi, öğleden sonra saatlerinde de polisten sahilden 1 km mesafeye kadar olan tüm evlerin tahliye edilmesi emri geldi… Zaten durumun bu hale geleceği belli olduğu için biz önceden hazırlık yapıp çantaları vs hazırlamıştık. Atolye de bodrum katında olduğu ve ciddi bir su baskını riski olduğu için oradaki değerli şeyleri de üst katlara taşımıştım. Polisin (ve aklın/mantığın) buyruğu doğrultusunda biz de evi terkedip otele yerleştik.

Gece itibariyle yağış şiddetini arttırdı, seller başladı yollar kapandı, bu öğleden sonra yağışlar iyice şiddetlenecek gibi görünüyor.. Yağış ve deniz seviyesi durumuna bağlı olarak şanslıysam bilek/diz seviyesinde, şanssızsak da tavana kadar atolyeyi su basma ihtimali var.. Yarın sabaha neler olduğunu göreceğiz..

Bizim evden ve benim atolyemden çok daha önemli olan ise normal beklenen koşulların aksine, siklonun gücünü arttırırarak hiç beklenmeyen bir yerde karaya vuracak olması. Yıllardır bu bölgelerdeki kıyı erozyonu problemleri ile incelemeler tespitler ve raporlar yazdım, malesef hiçbiri dikkate alınmadı, haliyle hiçbir tedbir ve hazırlık da yapılmadı, önümüzdeki 24 saat içinde ne yazık ki pek çok kişi evsiz kalacak..

Kasırganın yolu ve etki alanı üzerinde 4 tane limanımız var, açık denizdeki dalgalar 8-12 m yüksekliğe ulaştı bile, bu yükseklikler tüm bu limanların tasarım dalgalarının epey üzerinde.. Bu da demektir ki tahminler tutar da kasırga bu şekilde devam ederse epey hasar görecek limanlarımız var ve kasırga geçtikten sonra da epey bir meşgul olmam gerekecek..

En büyük dileğim can kayıplarının en az seviyede olması..

An itibariyle durum:


Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Son düzenleme:
En büyük dileğim can kayıplarının en az seviyede olması..
Amin ?En büyük dileğimiz önce can sonra da mal kaybı olmaması :embarras: İnşallah başta atölyemiz olmak üzere hiç bir yerde ciddi maddi hasar meydana gelmez ;)

Gelişmelerden haberdar edersen seviniriz kardeşim.