Muscat Tayyare Fabrikası'ndan haberler

İnşallah mümkün olan en az hasarla ve inşallah can kayıpsız gelip geçen bir rüzgâr olur?
Allah tüm masum canları korusun , bugün sabah da burada minik bir depremcik oldu , acziyetimizi unutup, azgınliğimizla imtihan etme Allah'ım :cry:
 
...
Yıllardır bu bölgelerdeki kıyı erozyonu problemleri ile incelemeler tespitler ve raporlar yazdım, malesef hiçbiri dikkate alınmadı, haliyle hiçbir tedbir ve hazırlık da yapılmadı, önümüzdeki 24 saat içinde ne yazık ki pek çok kişi evsiz kalacak..

...
"Bize bir şey olmaz lo!" düşüncesi sadece bize ait sanırdım. Umarım ucuz atlatılır, ama ders alınır mı acaba? Malum, ortadoğu coğrafyası...

Şimdiden geçmiş olsun!
 
Arkadaşlar kusura bakmayın koşturmacada yazamadım, hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.

Bu sabah itibariyle biz evimize döndük, çok şükür bizde hiçbir hasar yok, birkaç noktada evde su problemine işaret eden izler var onları da göreceğiz ilerde ama bu kadarına bin şükür. Ben dün sabah saatlerinde kontrol için geldiğimde bodrum katındaki otoparktai su seviyesinin bileğe geldiğini ve atolyemin olduğu garaj kapısına ulaşmasına çok az kaldığını görmüştüm (garaj kapılarından diğer duvara doğru epimli bir yüzey söz konusu). Tahminlere göre dün öğlen itibariyle de yağış şiddeti iki katına çıkacaktı, o yüzden bodrum katını haliyle benim atolyemi de iyice su basar diye tahmin ediyordum, en kötü senaryoda ise denizin kabarmasıyla yağıştan gelen suların birleşerek yol seviyesinden yeraltı otoparkını basmasıydı, böyle bir durumda o suyun önünde hiçbirşey duramaz zaten, bodrumları tavan seviyesine kadar doldurur. Ancak, bizim için çok büyük bir şans eseri tahminlerin aksine öğlene doğru yağış gücünü kaybetti. Bu sabah itibariyle Muskatta yeniden güneş açtı. Polis tahliye kararını kaldırdı ve biz de evlerimize döndük. Eve döndüğümüzde bodrum katındaki su biraz daha artmış durumdaydı ama garaj kapılarına ulaşmamıştı halen. Yağmur gücünü azaltmamış olsaydı çok farklı bir manzara ile karşılaşacağımız kesindi.. Ancak bizim sitede bile bizim kadar şanslı olmayanlar var, 50 metre ötedeki evleri su bastı, yan komşularımıza çatıdan su girip elektrik tesisatlarını haşat etmiş vs vs. Pek çok ağaç devrildi köklerinden söküldü.

Velhasıl eve geldikten bir 10 dk sonra telefon geldi ve apar topar limanlara hasar tespit çalışması için hareketlendik. Kasırganın daha çok etkilediği bölgelere doğru gittik, tespitlerde bulunduk ancak eve döndüm. Yarın sabah da esas kasırganın tüm gücünü yiyen yerlerdeki limanlarımıza tespite gideceğim.

Hasar hayli fazla olmasına rağmen nispeten az can kaybı yaşandı, şimdilik resmi olarak bildirilen can kaybı 4, malesef biri de sele kapılan küçük bir çocuk :( Ülkenin bu kesimleri tropik kasırgalarla ilk kez 2007 yılında Gonu kasırgasıyla tanışmıştı, o kasırgada toplamda 50 kişi hayatını kaybetmiş, çoğu da durumun ciddiyetini anlayamamış olmaktan diyorlar. Tabi Gonu dediğimiz meret "süper kasırga" kategorisindeydi, bu ŞahinGül en güçlü olduğu anda bile ondan iki gömlek kısa kaldı (Çok şiddetli kasırga).. Ama yine de bu sefer yetkililer de halk da daha bilinçliydi, can kayıplarının göreceli olarak daha az olması belki de bu daha bilinçli yaklaşım ve hazırlıkların bir sonucudur.

Velhasıl, bu hafta da hasar tespit çallışmaları ve raporlamaları için birhayli meşgul olacağım, ama umuyorum ki haftasonuna doğru normal hayatımıza dönüş yapıp modelcilik faliyetlerine de yeniden hız vaerebileceğim.. Destek ve dilekleriniz için tekrar teşekkürler :RCKolik: ailesi! :saygilar: