P51 Mustang uçak planında değişiklik yapabilir miyiz ?

Abdullah TEKKE

Yeni Uye
Katılım
9 Mar 2018
Mesajlar
10
Tepkime puanı
21
Yaş
40
Konum
SAMSUN
İlgi Alanı
Uçak
Öncelikle herkese merhaba. İlk ikisi kırımla sonuçlanan uçak serüvenimden sonra 3. olarak daha ciddi ve temiz bir çalışma yaparak sonuca ulaşmak istiyorum. Netten bulduğum p51 Mustang çizimi var bu uçağı beğeniyorum fakat altdan kanatlı ve acemiler için uygun değil diyorlar. Ben bulduğum projeyi yapmadan önce Autocad ortamında 3 boyutlu olarak çizdim. Fakat gördümki yapması zor ve biraz hantal duruyor. Resimleri aşağıya ekliyorum.
Benim sormak istediğim aynı projede kanatları ortaya alsam, kanatları kırımlı değilde düz yapsam ( üstten baktığında ) gövdeyi biraz daha ayrodinamik hale getirsem ( inceltsem ) uçuş kalitesinde bir sorun olurmu. Elimde Emax2826 motor ve buna uygun esc ve pil mevcut. 6 kanal kumandam var. Ağırlığı 1kg civarında olacağını tahmin ediyorum.
Son yaptığım uçak 1,4 kg dı ve aynı ekipmanla uçmuştu fakat gövde hantal dı ve simetrik sorunları vardı oyüzden çakıldı. Yapacağım uçakta kanatları 3derecelik bir açıyla v şeklinde yapmak istiyorum. Sitede den edindiğim tasarım bilgilerini göz önünde bulundurcam. Yorum yapacak arkadaşlara şimdiden teşekkürm ederim.

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Bu internetten bulduğum plan


Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Bu resimde aynı planın 3d olarak çizilmiş hali.
 
Benim sormak istediğim aynı projede kanatları ortaya alsam, kanatları kırımlı değilde düz yapsam ( üstten baktığında ) gövdeyi biraz daha ayrodinamik hale getirsem ( inceltsem ) uçuş kalitesinde bir sorun olurmu.
Bunu yapmak demek uçağın komple tüm karakteristiğini değiştirip, modeli yeniden dizayn etmek demek.

Öncelikle herkese merhaba. İlk ikisi kırımla sonuçlanan uçak serüvenimden sonra 3. olarak daha ciddi ve temiz bir çalışma yaparak sonuca ulaşmak istiyorum.
Enerjinizi tamamen kaybedip, modelcilieğe başlamadan bırakmamak için bence kendini ispatlamış TRAINER tarzı bir model alın ya da EPP tarzı bir model yapın.




.
 
Mustang en iyi ihtimalle 3. uçaktır denir, siz de 3. modeliniz olarak seçmişsiniz, yani doğru seçim olmuş, dersem inanmayın :) burda kastedilen ilk iki uçakla (ilki üstten kanatlı eğitim uçağı, ikincisi ortadan ya da alttan kanatlı eğitim uçağı) yeteri miktarda uçuş saati biriktirip bu uçakları kontrollü bir şekilde uçurup, acil durumları başarılı bir şekilde yönetebildiğiniz zaman mustang ya da diğer ölçekli modellere geçmek daha doğru olur.

Madem 3D CAD becerisi var elinizde, sitedeki bilgileri de okuduğunuzu söylüyorsunuz, bunları birleştirerek daha fazla zaman, para ve heves kaybetmeden size uçmayı öğretecek bir eğitim modeline yönelmeniz daha sağlıklı olur zannımca.
 
Yorumlarınız için teşekkür ederim. Benim için maksat uğraşmak olsun. Hazır alınan uçağı herkes uçurur, önemli olan kendin yapıp uçurmak. Bu şekilde insana daha çok mutluluk verir kanısındayım. Fazla bir zamanım yok modelcilik için işim icabı. Birkere uçsun bana yeter :)
Bu gün 3 saatlik bir çalışma sonucu, siteden elde ettiğim teknik veriler doğrultusunda kendime bir model çizdim. Sadece gövdeyi yeniden tasarlıycam, kanatların alanları ve yerleri teknik verilere uygun, motoruda çizdim onun yeride tamam. Yarın kanat yapımına başlıyorum inşallah. Resimleri aşağıya ekliyorum sayın ustalarım yorum yaparsa sevinirim.

Çizim verileri şöyle :
Kanat Alanı : 666cm2
Kanat Açıklığı :112cm
Toplam Gövde boyu :85cm
Yatay stabilizör alanı :144cm2 ( kanat alanın yaklaşık %22 si )


Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Burada çizimin farklı açılardan görünüşleri var
 
  • Beğen
Tepkiler: Yalçın Aydın
Resimleri aşağıya ekliyorum sayın ustalarım yorum yaparsa sevinirim.
Sevgili kardeşim, modelciliğe bakış açılarımız ve yaklaşımız o kadar farklı ki, ne diyeyim inşallah başarılı olursun...

Tasarım konusundaki ısrarınızdan sonra benzer durumlar için zamanında kaleme aldığımız şu konuyu paylaşmadan geçemedim.

 
Mehmet hocam ilginiz için teşekkürler, verdiğiniz linki dün incelemiştim zaten, ona göre tasarım yaptım. Oradaki tüm matematiksel oranları sağladım. Teorik olarak uçması gerekir. Uçmaz sada canı sağolsun ozaman hazır bir model alırım. Zaten köpükten yapmayı düşünüyorum, ahşap iskelet yapmaya zamanım yok tecrübemde yok açıkçası. İlerlemeleri buraya yazarım saygılar hayırlı geceler.
 
  • Beğen
Tepkiler: Mehmet Kucuksari
Tasarım işi tamamdır, bugün kanatları da yaptım, birkaç güne kadar gövdeyi bitirip gerekli kontrolleri yapıp elektronik aksam montajına başlarım inşallah. Çizim son hali resimde görüldüğü gibi. Herkese hayırlı akşamlar,

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol



Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
  • Beğen
Tepkiler: Onur
Tasarımını yaptığım modelin inşasını bitirdim. Fazla uğraşma zamanım olmadı çok pekte çizime de benzemedi fakat teknik ölçülere bağlı kaldım.Ağırlık 1150 gr oldu. Yarın inşallah bir uçuş denemesi yapacağım. Uçacağından eminim fakat ne kadar havada kalır en önemlisi nasıl yere iner ondan pek emin değilim :)
Deneyip göreceğiz artık, plotaj tecrübem fazla yok. Tamamen strafor köpükten yaptım fakat orta kısma boydan boya çıta koydum baya sağlam oldu. Pili gövdenin içerisine gömdüm daha dengeli oldu. Uçuş biraz başarılı olursa daha güzel şekilde yapacağım gövdeyi. Selamlar saygılar cümleten.



Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol



Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Uçuş tecrübesi olmayan biri için zor bir model. Öncesinde bolca simülatör çalışması yapmanızı öneririm.
 
  • Beğen
Tepkiler: Mehmet Kucuksari