7-8 yıl önce geçirdiği kırım sonrasında ve bu arada geçen kötü saklama koşullarında resmen "haşat olmuş" Piper Cherokee'mi toplamaya cebelleşirken, en büyük destekçim ve yegane sponsorum (sevgili eşim) "sana bir uçak alsak ya, ne uğraşıyorsun bunla?" demez mi? Benim heyecandan gözlerim dolmaz mı? İçim kıpır kıpır kıpırdamaz mı?
Ornek Model resmimiz :
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Velhasıl "stokta kalmadı", "o modelden kalmadı", "maalesef" ler arasında işi fazlaca uzatmadan bu modelde karar kıldık. Daha doğrusu diğer ihtimalleri eledikten sonra; Phoenix Stinson ile Sentosa arasında ben bunu seçtim. Scale olması beni cezbetti açıkçası. Gönül isterdi ki Stinson'un "Reliant" modeli olsaydı; kanatlarının şekli çok özel, çok hoş. Ama Reliant büyük (profesyonel) bir model, daha büyük ve güçlü motor ve servolar istiyor, ve tabii ki daha pahalı... OS 55AX motoruma, servolarıma ve bütçeme uygun olan bu olduğu için, Reliant'ı şimdilik bir kenara bıraktım gitti En güzel Stinson bu!
Kutuyu açtığımda Phoenix kalitesi ile karşılaştım. (Aslı "zümrüdü anka kuşu"dur, çalıntıdır ya neyse...) Hangar9'un alt kalite ürünleri ve SF Model hariç başka ARF görmemiş gözlerim bayram etti!
Bu kutunun içini hiç onlara benzetemedim...Parçalar, kaplama, inşaat hakikaten çok güzel
Eveeet... Çok konuşmuşum!

Modelin toplanması ve ilk uçuşu için ayrı bir konu açmayı düşünüyorum. Süreci de mümkün olduğunca "danışıklı" yürütmek niyetindeyim, zira hem hamlamış durumdayım, hem de bazı konularda halen eksiklerim olduğunu biliyorum...
Bu heyecanımı burada paylaşmaktan özellikle mutlu olduğumu da belirtmek isterim
Moderatör tarafında düzenlendi: