Piper Cub 3m 55cc

Bu arada PLA baskı akrilik sprey boya ile boyanır mı?

Neden boyanmasın ki??

Sayın adminim; Bunlar güzel bir Türkçe kullanmazlarsa banlayın lütfen. Kendi ülkemde yabancı gibi oldum yahu...

Abi valla inan ben de anlamıyorum bu söylediklerini.. Ben 5 sene önce bir prusa aldım, 2 sene nozzle değiştirmekten başka bişey yapmadım, 2. senesinde mk2.5 yükseltmesi için iki-üç saat falan harcadım, o zamandan buyana, 3 senedir nozzle değiştirmek dışında makinaya alet değmedi. Son 3 senede 14.5 km filament geçmiş makinadan.

Örneğin eriyebilir...

Abi PLA’yı bu kadar hir görmeyin yahu, sıcakta gevşemesi haricinde bir zaafı yok garibimin. Zımparaya dayanması, kimyasallara dayanması gayet iyidir. Aseton bile eritmez. Bas boyayı gitsin. PLA uçakları (ve kalıpları) muhtelif sprey boyalarla boyadım. Kurusun diye güneşin altında bırakmadığından emin ol yeter :evil::evil:

Bizim buranın güneşinden bişiicik olmaz yaa...

burası 21 derece kuzey enleminde, orası 41 derece kuzey. Arada 20 derece fark var. Burada 21 aralıkta aksamustu gunesinde kanatlarım carpildi! Sen kendin hesapla kendin icin guvenli tarih araligini :):):)

Canım neyi anlamadın bakiim?!
Neyi anlamadığım anlasam zaten sorun kalmayacak ki! Sorar öğrenirim...
Kendinizi şöyle hayal edin:
Bangladeş'te bir masanın etrafında az sayıda kişiyle oturuyorsunuz. Herkes Bengalce konuşuyor. Kime ne sorarsınız?

Neyi anlamadığım anlasam zaten sorun kalmayacak ki! Sorar öğrenirim...
Kendinizi şöyle hayal edin:
Bangladeş'te bir masanın etrafında az sayıda kişiyle oturuyorsunuz. Herkes Bengalce konuşuyor. Kime ne sorarsınız?
Tamam ben sana Bengalce öğreticem. En azından derdini anlatacak kadar. :lol:

Neden boyanmasın ki??

Abi valla inan ben de anlamıyorum bu söylediklerini.. Ben 5 sene önce bir prusa aldım, 2 sene nozzle değiştirmekten başka bişey yapmadım, 2. senesinde mk2.5 yükseltmesi için iki-üç saat falan harcadım, o zamandan buyana, 3 senedir nozzle değiştirmek dışında makinaya alet değmedi. Son 3 senede 14.5 km filament geçmiş makinadan.
:mad: Prusa mı aldırtıcan illa ki.