Raptor G4 01.02.2014 (Nusaybin)
Inan Cahit Bey ne yazayım diye epey bir düşündüm

Şöyle ki :
1- Bir kere kesinlikle çok soğukkanlı ve sakinsiniz. Zaten uçuşunuz sırasında bariz şekilde bunu gösteriyorsunuz. Sanki Sim'de uçar gibi rahatsınız

Örneğin model 3-4 defa tam dağılmak üzere iken tam ve zamanında doğru komut ile düzeltiyorsunuz. İşin ilginç yani bu beklenmedik durumdan çıkınca da bir nefes alayım falan demeden, sanki çok doğal bir durummuş gibi hemen diğer harekete geçiyorsunuz
2- Kesinlikle doğuştan gelen bir yetenek var ki bu zaten bu kadar sürede aldığınız yoldan belli
3- Araştırmayı ve çalışmayı seviyorsunuz ki buna sim de dahil
Şimdi tüm bunları göz önüne alınca;
- Aman dikkat biraz yavaş gidin diyeceğim diyemiyorum
- Valla harikasınız tam gaz devam diyeceğim onu da diyemiyorum

Zira, allahtan henüz bir kırım yaşamadığınız, ama kırım insanı hem maddi ve özellikle manevi olarak bazen çok aşırı etkileyebiliyor.
Bu durumda hem mevcut yeteneği de gereksiz yere frenlememek, hem de olası kırım riski sonrası ortaya çıkacak olumsuzlukları minimize etmek adına, size 2 tavsiyem olabilir:
1- Bu dönemlerde mümkün olduğunca biraz daha yüksekte uçun. Bu size bir aksilik halinde daha çok zaman verecektir. Sonra hareketler %100 oturunca ve siz modelin tepkilerine daha iyi algılayınca yere yaklaşırsınız. Yeni bir hareket deneceğiniz zaman da yine ilk denemeleri yukarıda yaparsınız.
2- Bu kırılgan dönemde bence uçuş öncesi hareketleri ve neleri deneyeceğinizi daha net planlayın. Video seyrederken biraz fazla doğaçlama yaptığınızı hissettim.
Yerinizde olsa bu hafta neleri havada denemek istiyorsanız, bolca simde uçuş planını ve hareketleri çalışırdım ve mümkün olduğunca bu belirlediğim hareketler dışına çıkmazdım.
Bazen doğaçlama, özellikle ilk zamanlar, ters bir pozisyonda kalmanıza neden olabiliyor. Gerçi refleksler iyi ama bunlar sadece extra önlem.
Biraz uzun oldu ama kısaca benim tavsiyelerim bunlar

Yoksa uçuş da, pilotaj da harika