Sanalpazar ve Rcpano

Mesut AKIN

RcFanatik
Katılım
1 Şub 2013
Mesajlar
3,164
Tepkime puanı
3,625
Yaş
43
Konum
Kocaeli -Gebze
İlgi Alanı
Uçak
arkadaşlar selamlar başıma gelen bir olayı paylaşmak istedim :)

dün bir adet tarot ZYX ünite aldım rcpanoda gördüm ve arkadaşa sanalpazara ilan aç komisyonu ekle alayım dedim pazarlık vs bile yapmadım fiyatı uygun diye ölücülük yapmamak için

neyse ürün az önce geldi arkadaşlar ne yazıkki insanlara güven olmadığını birkez daha anladım,

arkadaş ilanında sıfır hiç kullanılmadı demiş , heralde ürün satın alanları salak sanıyor, üstünde jelatin olunca sıfır sanıcaz zannediyor heralde, fotoğraftanda göreceksiniz alt tarafı ne halde modele kimbilir kaçdefa sökülüp takıldı, herneyse buda sorun değil dedim olabilir 2.el dir neyse dedim,

neyse paketi iyice kurcaladım içinden hiç kablo çıkmadı, yahu ben bunu alıcıya kablo ile değilde telepati yöntemiyle bağlıycam ? ne iş bu kardeşim ? aradım arkadaşı uykusundan uyandırdım heralde bu saaate çatallı mahmur bi sesle konuştu bi bakayım kablosu varsa yollarım aradım dün bulamadım vs diyor , yahu be adam be kardeşim ben dün seninle konuştum kaçdefa mesajlaştık insan demezmi bak abi yada bak kardeş kabloları yok haberin olsun .

eğer bugün kabloları yollamazsa sanal pazardan ürünü onaylamıyacağım, iyikide sanal pazardan yapmışım ödemeyi


ilan linki :


ilanı kaldırır diye foto almıştım :D

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol





buda elime ulaşan ürün dostlar :)

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Sanalpazar ve Rcpano

mesut bey geçmiş olsun.... ortalık çakal dolu... yada kendilerini çakal zannediyorlar... benim ürünleri alırsınız elinize bakarsınız kullanılmışmı değil mi ... çalışıyormu çalışmıyor mu.... ondan sonra parayı yollarsınız... herhangibir sıkıntı çıkarsa da ürün benimdir...
 
Sanalpazar ve Rcpano

Hüseyin bey teşekkür ederim öncelikle ama siz kendinize pay çıkartmayın sakın lütfen, bu arakadaşa kızmamın sebebi sıfır niye yazıyorsun madem sıfır değil ? ikinci el ise belirt , kablosu yoksa belirt değilmi ?
 
Sanalpazar ve Rcpano

yok kendime pay çıkardığımdan değil .... benim için bu şekilde daha uygun.... ürünü elinize bi alın sapasağlam , sonrasına bakarız. %p
 
Sanalpazar ve Rcpano

Hüseyin OLGUN' Alıntı:
yok kendime pay çıkardığımdan değil .... benim için bu şekilde daha uygun.... ürünü elinize bi alın sapasağlam , sonrasına bakarız. %p

Hüseyin bey lütfen :D gerek bile yok buna :) siz malınızı biliyorsunuz sonuçta sorunlu olsa bana yollayacağınızı zaten düşünmüyorum :)
 
Sanalpazar ve Rcpano

yarın kargoluyorumm abicim... yarın görüşmek üzere :D memnun oldum bu arada... :saygilar:
 
Sanalpazar ve Rcpano

Üstad öncelikle geçmiş olsun :embarras:

Son zamanlarda özellikle RCPano üzerinde yapılan satışlarda çok sık olarak bu durum yaşanır oldu ne yazık ki :-\ Netice her toplulukta olduğu gibi modelcilik camiasında da değişik tipten insanlar var.

En iyisi senin yaptığın üstad. Özellikle satıcıyı bir forum ortamında tanımıyorsan, vereceksin %5 komisyon, alacaksın sanalpazar üzerinden %p
 
Sanalpazar ve Rcpano

şimdi satıcı ile konuştum adı Erdinç miş 21 yaşında genç bi arkadaşımız :) Ankaradan , modeli bi arkadaşından almış , oda modeli bizim meşhur Deniz den almış hani şu kabına sığmayan Deniz varya mehmet abi :D :D :lol: neyse sabahki telefon konuşmasından sonra ya beni goola arattı kim diye yada arkadaşı ile konuşunca arkadaşı beni anlattı sanırım , Mesut abi diye açtı telefonu ben bunu zaten daha önce senin ayarladığın Denizin 450 sinden söktüm dedi :D bende üstüne gitmedim , kabloları bulabilirseniz gönderin mutlaka, bulamazsanızda canınız sağolsun dedim , ve teşekkür edip telefonu kapattı.


iyi bir çocuk gibi ancak kendisinede dedim, mal satmak için sıfır diye yazmayın, sonuçta mağzadan almıyoruz , 2. else 2.el, çizikse çizik yazın dimi ama :)
 
Sanalpazar ve Rcpano

Hadi ya Deniz demek burada da çıktı :lollol: Insan o kadar sık model değiştirince, gerçi şaşılacak bir durum da değil ama :lol:

Neyse en azından niyeti kötü değilmiş ve sen de büyüklük gösterip konuyu tadlığa bağlamışsın %p

Diğer arkadaşlarımız için güzel bir paylaşım ve tecrübe aktarımı olmuş oldu. Eline sağlık üstad :saygilar:
 
Sanalpazar ve Rcpano

Abi Deniz bu nerden çıkacağı belli olmaz :D

Mehmet abi müsait olduğunda telde bi konuşalımmı :) :rolleyes:
 
Sanalpazar ve Rcpano

Bu ilanı dün ben de görmüştüm üstad , hatta kardeş forumumuzda konu olarak açmışsın , bana zyx lazım diye.Link verecektim fakat tırstım , bozuk mozuk çıkar sebep olmayalım diye.Bunlar malesef çocuk.Modelci adam tüccar değildir.Elbette iyi bir modelci elindeki ekipmanı yükseltmek için eskisini elinden çıkarmak ister , ancak yeni nesilde genelleme yapmamak kaydıyla !!!... bazı ahlaki sıkıntılar görüyorum.Bu yüzden ayıplı ürünü överek satmaya çalışan , kullandığı halde kullanmadım diyen , kısacası insanı aldığına , alacağına pişman edecek onlarca tip insanlar türedi.
Dediklerine sonuna kadar katılıyorum , bu olay tatlıya bağlanmış gibi görünse de , toplum olarak daha düzeltmemiz gereken , eğitim , kültür ve ahlak gibi en önemli konuları , henüz oturtamadığımız , bu ve bu gibi benzer durumlarla , tekrar gün gibi ortaya çıkıyor.
Bize düşen olay ise , bu tür durumlarda , elimizdeki bu iletişim organı olan interneti olumlu olarak kullanıp, forumlarımızda zaman zaman ve mümkün olan en sık periyotlarla(forum amacını ve düzenini bozmadan) modelciliğin ahlakını da , kültürünü de , eğitimini de , yeni gelen kardeşlerimize aktarmaya çalışmak olmalıdır.
Elbette sadece modelcilik alanında değil , genel toplum yaşamımızla alakalı ne verebilirsek , o kadar güzel olacaktır.
Geçmiş olsun Mesut ustam ... :saygilar:
 
Sanalpazar ve Rcpano

Mesut geçmiş olsun. Allahtan büyük meblağlı bir şey de değil. Kişiler arası ilişkilerin temeli "güven" dir. Ama maalesef artık kime güveneceğimizi bilemez duruma geldik.

Benim yaşadığım bir olay da, gerçi bana zararı olmadı ama; kitten yaptığım bir motorlu planörü görevini tamamladı diye satışa koymuştum. Bir arkadaş talip oldu, yarım gün uğraşıp kırılmayacak şekilde paketledim, özellikle belirttiği kargoyla gönderdim. Bir süre sonra, kargo parası çok fazla gelmiş, sen sormadınmı diye beni arıyor. Bir süre sonra da RC Panoya "THK'den alınma" diye benim modelin ilanını koymuş, çok farklı şeyler yazmış. Güldüm geçtim ama, ahlaki de bulmadım. Modelin yapımı için harcanan çabaya saygısızlık!
 
Sanalpazar ve Rcpano

Hakan abi ve Ömer abi teşekkür ederim öncelikle, mağlesef yeni nesil gençlerin bir çoğu çok garip ya heleki şu emoları , apaçileri , satanistleri birsürü çeşidi var :D birde şimdi güzel dilimizide katlediyorlar :D sanal alemler bizim insanımıza yaramadı mağlesef.


Ömer abi bende seninki gibi bir duruma rastladım , benim sattığım bi modeli sıfır diye koymuştu satışa bi elelman :D
 
Sanalpazar ve Rcpano

Geçmiş olsun mesut, tamda adamına yapmış ha :D ülen varya modelci değil bunlar, hiç barındırmıcaksın böylelerini...
 
Sanalpazar ve Rcpano

Üstad geçmiş olsun. İnsanlar böyle şeyleri kar zannediyorlar, kendilerini akıllı sanıyorlar malesef. :mad:
İnsanın morali daha çok buna bozuluyor.