Super Frontier Senior Tadilatı

Daha net fikir vermesi için ölçüleri yazayım. Kanat eni 40 cm boyu 204cm gövde boyu 150 cm boş ağırlığı 2400gr.

Kaplamayı söktüm. Kuyruk tamamen kopmuş, karbon ve plastik borularla gövdeye sabitlemişler. Bu boruları sökmeden kontraplak ile kırılan yerleri kapatıp kaplama yapmayı düşünüyorum.
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Kuyrukta kontrplak olmaz. Buruna fazla ağırlık ister. Model ağırlaşır. Uçuşu berbat olur. İlla takviye gerekiyorsa 1-1.5 mm balsa kullan ama bence ona da gerek olmayacak. Karkas sağlam ise sadece kaplama yeterli.
Abi o kısımlar zaten kontraplakmış orjinalinde. Kırılmış içine karbon ve plastik çubuk koymuşlar ama kenar yüzeyleri tesviye etmeden kaplama yapmışlar o da güzel olmamış. O karbon ve plastik boruları söküp balsa çita ile takviye yapacağım. Dış yüzey ile tesviye sağlamak için kullanacağım Kontraplakları doğrudan kullanmayacağım. Orjinalindeki gibi içine boşluklar açıp hafifletmeye çalışacağım.
Aslında belki hafifleme bile sağlayabilir. Söküğüm karbon Çubuk 35 gr. Yerine koyacağım balsa parça sadece 9gr.

Modeliniz hayırlı olsun :thumbup: büyük model iyidir daha iyi uçar :)

Kuyruk kısmı için 3 mm kavak kontraplaktan parça kesip, ortalarda hafifletme pencereleri kesip çıkartırsanız sorun olmaz. Motorunuz da 4 zamanlı zaten, nispeten daha ağır bir motor burunda dengelemeye yardımcı olacaktır.

• Beğen
Tepkiler: Ali Emre KAYGIN
Modeliniz hayırlı olsun :thumbup: büyük model iyidir daha iyi uçar :)

Kuyruk kısmı için 3 mm kavak kontraplaktan parça kesip, ortalarda hafifletme pencereleri kesip çıkartırsanız sorun olmaz. Motorunuz da 4 zamanlı zaten, nispeten daha ağır bir motor burunda dengelemeye yardımcı olacaktır.
Teşekkür ederim hocam. ?
Modelin son durumu bu

Kenar köşe düzeltilip zımparalanıp kaplama yapılacak.

Olmamış. Git bi daa yap getir! :p

Şaka bir yana, ellerine sağlık. Burada en önemli nokta yatay stab ekseninden kaçıklık olmaması. Umarım ona dikkat etmişsindir.
Teşekkür ederim hocam. ?
Hocam elimden geldiğince düzeltmeye çalıştım ama 0.5 cm sola yatıklık var. Gözle fark edilmiyor cetvelle ölçtüğümde farkı görebiliyorum. Uçuşa etkisi olur mu?