Tavsiye Edebileceğim güncel FPV Ekipmanlar ve uçuş testleri

38 derecede Ankara gün içinde en sıcak günlerini yaşarken,
Bu hafta sonu 11 derecede sabah uçuşu yapmak bayağı serinleticiydi :)

Keyifli seyirler..

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Şükrü bey merhaba
Ben quadcopter'ın gimbalındaki görüntüyü görmek amaçlı bir fpv sistemi almak istiyorum. 500 metre mesafeyi geçeceğimi sanmıyorum.
Hobbyking de ve aliexpress'de satılan 5.8 ghz 200 mw sistemleri tavsiye eder misiniz?

Şükrü Korkmaz' Alıntı:
38 derecede Ankara gün içinde en sıcak günlerini yaşarken,
Bu hafta sonu 11 derecede sabah uçuşu yapmak bayağı serinleticiydi :)

Sabah serinliğinde uçmak süper fikir :thumbup: Ama benim gibi sabah uykusuna düşkün olanlar için değil :laugh: :laugh:

Bu arada tek araba başladığın uçuşun sonlarına göre 2 araba daha gelmiş. Arkadaşlar da senin gibi düşünmüşler galiba ;)

Paylaşım için teşekkürler Şükrü :bravo: . Inan özellikle pazartesi sabahları, senin şu güzel muzikli FPV uçuşları şahsım adına ilaç gibi geliyor :halay: :yuppi:

Teşekkürler güzel sözleriniz için. bir sonraki uçuşlara daha iyi motive oluyoruz ;)

bu arada kullandığım güncel kamerayı size taktim edeyim

bire bir uçuş ekranımdan bana ait video görüntü kaydıdır..
çok uygun fiyata çok güzel görüntü isteyenler için
kısacası yeni kamera almayı düşünenlere
şuan tavsiye edebileceğim tek kameradır..

Şükrü Korkmaz' Alıntı:
......bu arada kullandığım güncel kamerayı size taktim edeyim

bire bir uçuş ekranımdan bana ait video görüntü kaydıdır.. çok uygun fiyata çok güzel görüntü isteyenler için kısacası yeni kamera almayı düşünenlere şuan tavsiye edebileceğim tek kameradır..

Gerçekten fiyat da görüntü kalitesi de çok iyi %p Hemen ilk mesaja LINK verelim :yuppi:

Merhaba, linkini verdiğiniz kamerayı fatshark predator v2 ile gelen kamera yerine kullanabilir miyiz?

Kullanabiliyor isek verici ile bağlantısı nasıl olmalı?

Halil İbrahim Erkal' Alıntı:
Merhaba, linkini verdiğiniz kamerayı fatshark predator v2 ile gelen kamera yerine kullanabilir miyiz?

Kullanabiliyor isek verici ile bağlantısı nasıl olmalı?

Doğrudan kullanamazsınız İbrahim Bey. Fatshark vericinin kameraya verdiği elektrik 5V. Kamera 12 V ile çalışıyor. Kamerayı + ucundan ayrı olarak 12 V ile beslemeniz ve Fatshark vericiye sadece sinyal ve - ucunu bağlamanız gerekiyor. Bu şekilde kullanmanızda hiç bir sıkıntı olmaz.

Çok teşekkür ederim, sizden çok şey öğrendim, öğrenmeye devam ediyorum.

Fatshark'ın transmiteri 3s lipo ile besleniyor zaten. Aynı lipodan doğrudan paralel güç alsam kamerayı bunumla beslesem, audio LR ve video siyalini de transmitere kameradan doğrudan aktarsam netice alırım o halde.

Tek sorun bu bağlantılarda kullanılan konnektörleri temin edebilir mîyim acaba? Aksi halde mevcudu kesip biçmek gerekecek ki hiç işime gelmiyor :)

Halil İbrahim Erkal' Alıntı:
Çok teşekkür ederim, sizden çok şey öğrendim, öğrenmeye devam ediyorum.

Fatshark'ın transmiteri 3s lipo ile besleniyor zaten. Aynı lipodan doğrudan paralel güç alsam kamerayı bunumla beslesem, audio LR ve video siyalini de transmitere kameradan doğrudan aktarsam netice alırım o halde.

Tek sorun bu bağlantılarda kullanılan konnektörleri temin edebilir mîyim acaba? Aksi halde mevcudu kesip biçmek gerekecek ki hiç işime gelmiyor :)

Tabii ki bu şekilde olur ama bazı kameralar için sadece sinyal kablosu yeterli olmayabilir. Gerçi benim şu an kullandığım kameralardan birine vericiye tek sinyal kablosunu bağlamak yeterli oluyor ama diğer bir kameraya vericiyi beslediğim pilden + ucu bağlayıp verici çıkışından da - ve sinyal kablosunu bağlamam gerekiyor. Aslında nötr ucun ortak olması lazım ama neden böyle oluyor bilmiyorum.

Konektör konusu sıkıntı maalesef. Elinizde yedek yoksa eldeki üzerinde kesip biçme kaçınılmaz ama bu konektörleri elektronikçilerde ararsanız bulabilirsiniz. İstanbul'daysanız işiniz daha kolay olur. Kullandığımız kameralar aslen güvenlik sektöründe kullanılıyor. Kamera üzerindeki konektör için bu tür yerlere bakmanızı öneririm...

Pazar sabahı saat 6 da uyku tutmadı....
Mogan gölü üstüne alçaldıkca daha bir güzel görünüyor :)
keyifli seyirler..

Şükrü Korkmaz' Alıntı:
Pazar sabahı saat 6 da uyku tutmadı....
Mogan gölü üstüne alçaldıkca daha bir güzel görünüyor :)
keyifli seyirler..
Bir sabah ancak bu kadar güzel değerlendirilebilir sanırım. :bravo:

Türker Akgün' Alıntı:
Bir sabah ancak bu kadar güzel değerlendirilebilir sanırım. :bravo:
Bu saatlerde beni hicbir guc kaldirip goturemez kaldi ki bir de ucmaya :laugh: :D Sukru kardesim azmine hayranim :bravo: Bu arada alcak ucusla daha guzel goruntuler cikmis gercekten , paylasim icin tesekkur ederiz :halay:

teşekkürler.
sabah hava serin, temiz, rüzgar yok, hem vaktin bol oluyor, günü sadece modelcilik ile öldürmemiş oluyoruz
tavsiye ederim
;)

Ynt: Ynt: Volantex Firstar Modeli ile FPV

Uçuş harika olmuş Şükrü bey.

Gece uçuşları yapmıyor musunuz ? Şehri ışıl ışıl görmek de harika olurdu.

Ynt: Ynt: Volantex Firstar Modeli ile FPV

Fatih Birkan' Alıntı:
Uçuş harika olmuş Şükrü bey.

Gece uçuşları yapmıyor musunuz ? Şehri ışıl ışıl görmek de harika olurdu.

gece uçuşlarına şuan pek imkanım olmuyor malesef.
ayrıca tek başına gece uçuş biraz tedirgin ediyor insanı.
bundan kurtulmak yani cesaret için yanında kafa dengi bir iki kişi olması gerekiyor :)