Trex 250 Pro DFC & Hughes MD500E fuselage giydirme...
Değerli tavsiye ve tecrübeleriniz için teşekkür ederim arkadaşlar..
Sorun kuyruk servosu dişlileri , zaten daha önceden de harıl hurul çalışıyordu , ama 3D uçmadığım için çok bir sorun olarak görmemiştim , içim elvermedi , komple söktüm , servoyu yakından inceledim , ortasında bir yerde dead band var gibi çalışıyor, sanki ortaya kadar zorlanarak geliyor , sonra birşeye takılıp kurtulmuş gibi ani bir zıplama yapıp , derecesini tamamlıyor. (video olmadan ancak bu kadar anlatabildim
) Servonun elektronik kısmında bir sorun yok , 10 dolar sıkışmış , 5 dolar da yağlama gresi , gitti 15 dolares...
.
Öğleden sonra şansıma kuvvetli bir rüzgar çıktı , o kadar yırtınmalarıma rağmen maiden yapamadım , yine salon hoverine kaldırdım , gaz yüzde 70-75 'e gelmeden gövdeyi yerden kesemiyor , gaz veriyorum veriyorum kalkacak diye , kalkmıyor ...
, açıları mı yükselteyim , yoksa pitch açı eğrisini mi yükselteyim..Komutlara birden tepki veriyor ve gövdenin ağırlığından olsa gerek , toplamakta da zorlanıyor , onca expo'ya rağmen ağırlık eklenince bi haller oldu
Throttle curve değerlerim linear : 0-25-50-75-100 , Pitch curve değerlerim : 30-45-60-75-100 tabi bunların açısal karşılığını da yazman lazım , manuel pitch gauge'mi takmadım , ölçünce buradan güncellerim.. İdle-up kapalı , şu an için ayarlamadım....40'lık tail blade ne kadar bir fark yapar diyordum , 37'leri söküp , 40 takmıştım , kuyruk hafif hafif sola kaçmaya başladı...
Demek farkı buymuş.... 
Şimdilik sorunlar , ve veriler bu kadar ,
Değerli tavsiye ve tecrübeleriniz için teşekkür ederim arkadaşlar..

Öğleden sonra şansıma kuvvetli bir rüzgar çıktı , o kadar yırtınmalarıma rağmen maiden yapamadım , yine salon hoverine kaldırdım , gaz yüzde 70-75 'e gelmeden gövdeyi yerden kesemiyor , gaz veriyorum veriyorum kalkacak diye , kalkmıyor ...
Throttle curve değerlerim linear : 0-25-50-75-100 , Pitch curve değerlerim : 30-45-60-75-100 tabi bunların açısal karşılığını da yazman lazım , manuel pitch gauge'mi takmadım , ölçünce buradan güncellerim.. İdle-up kapalı , şu an için ayarlamadım....40'lık tail blade ne kadar bir fark yapar diyordum , 37'leri söküp , 40 takmıştım , kuyruk hafif hafif sola kaçmaya başladı...
Şimdilik sorunlar , ve veriler bu kadar ,