Trex 450 Sport ve Gelişme Evreleri

saab93

Yeni Uye
Katılım
18 Nis 2013
Mesajlar
28
Tepkime puanı
0
Yaş
37
Öncelikle bir acemi olarak sizlere müsadenizle hangi aşamalardan geçtiğimi anlatmak isterim.

Helikopteri ilk almaya karar verdiğimde birçok model arasında kaldım. Maddi açıdan 2. el bir heli almaya karar verdim araştırdım ve şans eseri 450 sport modeli buldum, niye bu model diye sorarsanız hem kayış aktarmalı kuyruk sürtmelerinde maddi hasar azarlıyor hemde parçası ucuz.

2. el heli almanında birçok riski vardı ama aldığım arkadaş gerçekten iyi biriydi ve çok temiz bir heli sahibi oldum, kendısıne tekrar tesekkur ederim.

Gelelim helinin kargoyla gelme anına kutudan cıktı ve fazlasıyla heyecan var hemen helıyı aldıgım arkadasımı aradım oda heyecanımı bıldıgı ıcın bana telefondan verdıgı komutları harfıyen uyguyalıp hold acık konumda servoları hareket ettirdim kuyruk vs derken bana pıli sokmemı ve smılator calısana kadar helıye dokunmamı soyledı.

Soyledıgını uyguladım ama tabıkı acele etmenın zararlarıyla karsı karsıya geldım. yarım saat sım calısmayla bu ıs olmuyormus, aldım helıyı cıktım arazıye heli havada 5 sn kaldı ve yere caktıldı. Sonuc maddi hasar Allahtan maddi hasar cunku kendıme ve baskasına zarar verebılırdım.

tecrubesızım halıyle heliyi tamır edecek bilgim yok heli bır ay kırık vazıyette yattı bende hırsla sımılator calısmaya basladım bıraz gelısme oldu, sonra helıyı aldıgım arkadasıma tekrar kargoladım, tamır ettı ve bana gonderdı.

Helım saglam sekılde geldıgınde hover calısmaları yapmaya basladım, sımılator calısmyı bırakmıyorum tabı, bu surec devam ettı ve alan turuna gecebıldım,

Yazı fazla uzadı farkındayım ama edindiğim tecrubeler acele etmemek, bol bol smilatör calısmak ve bu ısı bılen bırılerıyle ucus yapmak.

Hover calısmalarımda video cekemedım ama alan turları vıdeolarımı paylasmak ve tum hatalarımı öğrenmek isterim, tüm eleştirilere açığım rahatlıkla söyleyebılırsınız, keyifli kırımsız uçuşlar dilerim.

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Trex 450 Sport ve Gelişme Evreleri

Merhaba Cem,

Öncelikle modelciliğe yeni başlaman ile ilgili kısmı cok güzel özetlemişsin :bravo: Yeni başlamayı düşünen arkadaşlar için oldukça faydalı ve güzel bir paylaşım olmuş %p Senin de belirttiğin gibi ;

1- 2.el kit almak bir risk. Tanıdık ve güvenilir bir kişi değilse, kesinlikle 2.el bir kit alınmamalı. Sen bu konuda allahtan şanslıymışsın ;)
2- Simulator çalışması olmadan 6 kanal heliyi havada tutma süresi max 5-10 sn. Daha uzunu mucize olsa gerek.
3- Modelciliğin yarısı uçmak ise, diğer yarısı da ayar ve tamir işlerini öğrenmek.
4- Gelişme isteniyorsa sabır sabır, sim çalışma çalışma...

Senin gibi bunları yapınca da min kırım ve maliyet ile kısa sürede yol alınabiliyor. Tabii ki de kisisel yetenekte önemli bir parametre :)

Sen oldukca kısa sayılabilecek bir sürede "Alan Turu", "Nose-In" gibi özellikle başlangıçta oldukça zor gelen hareketleri başarmıssın.

Gelelim uçuş videoları ile ilgili yorumlarıma ;

Özellikle son videonu referans alırsak : Özellikle Nose-In cok iyi oturmus. Alan turu da gayet başarılı. Alan turuna devam ettikce daha nizami (Aynı yükseklikte ve aynı çaplarda dönüşler) hale gelecektir.

Şimdi bundan sonra bence hemen 3D Invert kısmına geçme. Yani Invert hover simde çalışmaya başla. Ama gerçek hayatta öncelikle son videonda yaptıgın hareketlerı YAVAS yapmaya çalış.

Hareketi ne kadar YAVASLATIRSAN o kadar zorlaşıyor. Bunu için daha küçük stick hareketleri gerekiyor. Bu şekilde F3C uçuş dediğimiz görsel anlamda daha güzel ve pilotaj olarak daha zor olan uçuş stiline alışmış olacaksın. Ve inan Yavaş ucurmak baştan zor gelecek ama cok daha keyifli.

Bir de buna alıştıkca aynı yükseklikte kalmaya çalış. Yani öyle bir alan turu at ki, 2 mt yüksekte başladın ise, dönüşler dahil 2 mt kalmaya çalış. Şayet biraz daha heyecan istersen o zaman ucuş yükseklikliğini daha da düşürebilirsin, mesela 1 mt :laugh: Ama o zaman modeli kurtarmak için yeterli zamanın olmayacak. Bunun kararını sen ver ;)

Bu kısmı da halledince, zaten sim'de Invert hareketleri oturmuş olacağından, gerçek model üzerinde 3D hareketlere de başlabilrsin :D
 
Trex 450 Sport ve Gelişme Evreleri

Yukarıda yazdıklarımı zamanında Türker kardeşim bana önermiştim ben de yapmaya çalışmıştım. O günlere ait video paylaşayım dedim.

Gerçi bu videoda gördüğün model Trex 500, yani 450 bunu yapmak cok daha zor. Ama ne kadar buna yakın yapabilirsen pilotaj o kadar cok gelişmiş olur diye düşünüyorum.

Arkadaşlar yanlışım varsa düzeltelim lutfen :D

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Trex 450 Sport ve Gelişme Evreleri

Mehmet hocam yorumunuz icin tesekkur ederim. bu hafta ici firsat buldukca 1.2 pil yavas ucus calisirim. hafta sonuda eklerim videoyu.