Turnigy 9X Kumanda üzerinden GYRO Menusu ve Ayarı

Mehmet Kucuksari

Administrator
Katılım
4 Eki 2012
Mesajlar
36,462
Tepkime puanı
43,429
Yaş
51
Konum
Kocaeli
İlgi Alanı
Heli
Her ne kadar başka konular içerisinde daha önce paylaşmış olsak da Turnigy 9X kumanda ile GYRO Ayar konusu çok sık soruluyor. Bu nedenle bulunması kolay olması amacı ile ayrı bir başlık altında sizlerle yeniden paylaşmanın faydalı olacağını düşündük.

Öncelikle şahsen ben, sadece bir kere Mesut üstad ile beraber Turnigy 9X kullanarak GYRO ayarı yaptım. Bu nedenle konu ile ilgili kendimiz ne yazık ki videolu anlatım yapamıyoruz :embarras:

Fakat aşağıdaki bilgiler işinize yarayacaktır ;)

Gyro Sens Ayarları: State: ACT / UPRATE AVC: 50 / DNRATE AVC: 50 / MODEL: GY

[smg id=2061 type=av]

[smg id=2062 type=av]

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Volkan Güneş arkadaşımız ise GYRO Ayarı ile ilgili olarak FARKLI bir durum ile karşılaşmış.



Arkadaşlar uzun süre turnigy 9x kullanıp herşeyini kurcalamış birisi olarak lafınızı balla bölücem ama turnigy 9x kumandada garip bir durum vardır.

AVC dedigi RATE moddur yani HEAD LOCK için NOR ayarlanır onda. eğer ikisinide AVC yaparsanız ozaman sürekli rate uçarsınız öyle bi garipliği var, bunu zaten şundan anlayabiliyosunuz, iki değeride NOR olarak ayarladıktan sonra örnegin 45 bende 45di değerler gyronun ışıgının yeşil yandıgını görüyosunuz yada mavi ne renkse artık :D , ondan gain ayarı şu şekilde olucak.. bendeki kumandada böyle bi saçmalık vardı AVC konusunda, sendede öylemidir bilemem ama öyledir büyük ihitmal.

GYRO SENS
STATE ACT
UPRATE NOR 045
DNRATE NOR 045
MODEL GY

tabi bunu yapmanız tek başına birşey ifade etmez, cunku en başda aux -ch menusunden channel 5 GEAR olarak ayarlamanız lazımki bu gyro gainler çalışmaya başlasın.. önce o menüden eger ayarlamadıysanız chanell 5 GEAR seçiniz ve sonra yukardaki değerlerle deneyiniz. eğer gaz verince kuyruk saga sola sallarsa değerleri kısarsınızki sanmıyorum gerekecegini, eğer heli kendi çevresinde dönüyorsa ozamanda değerleri yükseltin birazcık.