Uçak planı

Furkan sahin

Yeni Uye
Katılım
19 May 2020
Mesajlar
5
Tepkime puanı
2
Yaş
25
Konum
İstanbul
İlgi Alanı
Uçak
Min 2.70 kanat açıklığına sahip extra 330 tarzı model planı ariyorum.Model ahşap olacak( balsa vs.).Benzin motorlu.Modelle birebir bi plan olmalı.
Nerden bulabilirim yada elinde olan var mıdır? Teşekkürler şimdiden...
 
Furkan bey merhaba
Tanışma mesajınızda yazdığınızdan anladığım kadarıyla modelcilikte yenisiniz. Kendiniz için düşünüyorsanız büyük model hüsranı da büyük olur. Bu modele başladığınızda yapımı bitene kadar elinizi alıştırmak için küçük trainer tarzı uçakla alıştırmalar yapmanızı öneririm.
 
Furkan bey merhaba
Tanışma mesajınızda yazdığınızdan anladığım kadarıyla modelcilikte yenisiniz. Kendiniz için düşünüyorsanız büyük model hüsranı da büyük olur. Bu modele başladığınızda yapımı bitene kadar elinizi alıştırmak için küçük trainer tarzı uçakla alıştırmalar yapmanızı öneririm.

Emre bey bahsettikleriniz çok doğru daha oncesinde küçük planorler yaptim.3 Yil once yaptigim rc model başariyla ućmustu fakat daha once hic model uçak ucurmadim.Elimde kullanabilecegim bi motor var ve az maliyetle bu modeli yapabilecegim o yuzden bu modele baslayacagim.Dusurme ihtimalimi goz onunde bulunduruyorum.(Ağustos ayinda)
Teşekkurler bu arada bahsettikleriniz dogru ve mantikli olanda o aslinda:)
 


Planların ne kadar sağlıklı olduğu konusunu tecrübeli olanlara bırakıyorum yorumu. Göz atın isterseniz.
 
Bu var:

Kanat açıklığı 68 ". Planı büyütürsünüz.
 
Planlar için teşekkürler.
Sizlere biraz komik gelicek ama bahsettiğim bi tırpan motoru:) 52cc 2 zamanlı-8500 rpm
Bana göre tek dezavantajı ağırlığı
İlk haliyle 3.5 kg dı
Üzerindeki birkac parçayi sokerek 2.5 kg a kadar düşürdüm (on bolumde bulunan döküm bir baglanti elemani,kavrama ve plastik parcalar)
Aynı performansı vereceğini düşünüyorum.Aklınızdaki soru pervaneye gücün iletimi meselesi tamamen mekaniğe dayanıyor o konuda bir sorun yasamayacagim. Stabil bi pervane dönüşünü sagliycam. Model ortaya cikarken sizlerlede paylasacagim.Motor ile ilgili olumsuz dusuncelerinizi belirtirseniz sevinirim atladigim birseyler olabilir
 
John Deere 52 cc tırpan motoru, 22x8 pervaneyle çalışıyor. Neredeyse masayı götürecek, güvenliğe dikkat et:

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Bana komik gelmedi, bu gibi projelere alışkınım. Sadece endişe verici geldi. Levent Bey'in ikazını ben de yineleyeyim.
Ayrıca 52cc motor 2.70 kanatlı Extra için küçük.
 
Furkan Bey,
Planör dediğiniz -benim de çok fazla fikrimin olmadığı- apayrı bir kulvar. Patlar motorlu, Spor/Ölçekli, 2.7 metre Extra 330 un konuyla uzak-yakın bir bağlantısı yok.
Burada (forumda) heyecanınızı, hevesinizi anlamayacak kimse yok. Heyecan yoksa modelcilik yok... Bahsedilen uçağın güzelliği, uçuş estetiği tartışılmaz, her modelciyi etkiler. Ama bu etkinin altında kalıp, hevesimize gem vurmazsak sonuç hepimiz için aynı olur: sağlığımız (bedenen ve ruhen) ayrıca paramız tehlike altına girer.:(
Bana sorarsanız; önce daha kolay düzeylerden başlayarak uçmayı öğrenin. Kendiniz yapacaksanız daha kolay birkaç uçağı üretin ve uçurun. Extra 330 sizin hedef noktanız olsun...:saygilar:
 
Geçtiğimiz yıl, ya da önceki yıl forumda simülatör dışında hiç uçuş deneyimi olmayan bir arkadaş vardı. Yanılmıyorsam 30 cc'lik bir Extra topluyordu. Galiba bir uçuş yapmıştı. Sonra bir yerde modeli satışa koyduğunu görmüştüm. Siz bilirsiniz. Ama bu uğraşın temeli sabırdır.
Bir de, düşürme ihtimalini göz önüne alırken, olmadık bir yere düşüp, olmadık zararlara yol açabileceği ihtimalini de düşünmek gerek.