[Urun]: Koala K-Bar Mini

Elinize sağlık Rasim Bey,
anlatım çok iyi olmuş,, ünite oldukça başarılı bir kopya.

Ynt: [Urun]: Koala K-Bar Mini

Rasim Öztürk' Alıntı:
Ayarlar güzelken yakında yüksek irtifa taklalar da başlayabilir gibi geliyor, alet o güveni veriyor da kendime güveni tam pekiştirmek için biraz MCPX BL ile antremanlara hız vermem gerek.

Bu arada o da gümrüğe girmeden bugün dağıtıma çıkmış. Akşam bi inceleme de ona çekmek isterdim de önce Tarot'u ayarlamam gerek. Bayram da geliyor yeğenlere hediye falan... Neyse zaten bi mcpx bl hazinesi var forumda Mehmet ve Türker abilerim sayesinde ;)

Baştaki o bir saatlik ayar videosundan sonra alet böyle uçuyor :laugh: İlk mesajlara bu videoyu da ekliyorum.

KBar ile ilgili olarak iki soru kaldı akıllarda;

1- Videoda kumanda kalibrasyonda göreceğiniz şekilde rudder ortada %0 oluyor ama uç noktaları %100 yapamıyorum, bir tarafta 84 diğer tarafta 86 gibi bir değerde kaldı. Travel menüsünden değer değişse de ünite bunu görmüyor. Ama uçuş için olmazsa olmaz kritik bir nokta değil.

2- Governor konusuna bayramdan sonra gireceğiz. Ayrıca bluetooth ile anlık olarak modeli hoverda tutarken titreşim değerlerini seyredeceğiz. Bununla ilgili yabancı kaynaklardan karşılaştırmalar yapar ne seviyede olduğumuzu değerlendiririz.
Abi 1. Sorunun cevabini vereyim :) mesela rudderi en koseye dayayacaksin kumandadan endpoint kismana girip rudder icin olan yerden artirman gerekiyorsa arttiracaksin kisman gerekiyorsa kisacakcin :)

Rasim Öztürk' Alıntı:
....KBar ile ilgili olarak iki soru kaldı akıllarda;
....
2- Governor konusuna bayramdan sonra gireceğiz. Ayrıca bluetooth ile anlık olarak modeli hoverda tutarken titreşim değerlerini seyredeceğiz. Bununla ilgili yabancı kaynaklardan karşılaştırmalar yapar ne seviyede olduğumuzu değerlendiririz.
Rasim Governor olarak ESC mi yoksa FBL üniteyi mi kullanacaksın ? Gerçi FBL kullanmak için ilave sensor gerekiyor ama, yine de sorayım dedim ;)

Berkay35' Alıntı:
Abi 1. Sorunun cevabini vereyim :) mesela rudderi en koseye dayayacaksin kumandadan endpoint kismana girip rudder icin olan yerden artirman gerekiyorsa arttiracaksin kisman gerekiyorsa kisacakcin :)

Burdan videoyu izlemediğin sonucuna varıyorum Berkay :laugh: İlk sayfadaki setup videomun 22.40 tan itibaren bir süre izlersen, kumandadan rudder için kenarlara dayayıp travel (end point) menüsünde değerleri değiştirdiğimi ama bunu ünitenin algılamadığını göreceksin. Sadece bu noktada sıkıntı oldu kalibrasyon işleminde. Zaten videoyu çekmeden önceki akşam Emre abi ile ilk kez ayarını yaparken de böyle olmuştu. Ertesi gün de değişen bir şey olmadı. Stick ortada iken subtrim ile 0 (sıfır)'ı görüyor, sadece uçlarda 100 100 olmuyor da, 84 86 oluyor... Böyle de uçmaz değil uçuyor da, 100 100 olsaydı daha iyi olurdu kuyruk hareketleri açısından.

Ynt: Ynt: [Urun]: Koala K-Bar Mini

Rasim Öztürk' Alıntı:
Burdan videoyu izlemediğin sonucuna varıyorum Berkay :laugh: İlk sayfadaki setup videomun 22.40 tan itibaren bir süre izlersen, kumandadan rudder için kenarlara dayayıp travel (end point) menüsünde değerleri değiştirdiğimi ama bunu ünitenin algılamadığını göreceksin. Sadece bu noktada sıkıntı oldu kalibrasyon işleminde. Zaten videoyu çekmeden önceki akşam Emre abi ile ilk kez ayarını yaparken de böyle olmuştu. Ertesi gün de değişen bir şey olmadı. Stick ortada iken subtrim ile 0 (sıfır)'ı görüyor, sadece uçlarda 100 100 olmuyor da, 84 86 oluyor... Böyle de uçmaz değil uçuyor da, 100 100 olsaydı daha iyi olurdu kuyruk hareketleri açısından.
Evet abi daha videoyu izleyemedim kusura bakma :) valla biz oyle yapiyoruz goruyor turnigy 9x kalitesi hahahah

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
Rasim Governor olarak ESC mi yoksa FBL üniteyi mi kullanacaksın ? Gerçi FBL kullanmak için ilave sensor gerekiyor ama, yine de sorayım dedim ;)

Abi bu konuda tecrübeye kulak vereceğim, görüşlerinizi bekliyorum :)

Ünite kullanmak daha iyi olur mu? En azından onun da VStabi üzerinde ayarını görmüş ve paylaşmış oluruz. İlave sensör konusunda da bilgim yok, ünitede governor özelliğinin olmasına rağmen, ilave sensör ihtiyacı gerekiyor mu? Yoksa bu sensör ünite içinde dahili olarak var mı?

Rasim Öztürk' Alıntı:
Belki şu aşamada sıkıntı olmuyordur ama 450 zaten küçük bir model. Eğer Hard 3D yapıyor olsan, kesin model kuyruk bırakır. Yani bunun bir şekilde çözümleniyor olması lazım Rasim :rolleyes:

Rasim Öztürk' Alıntı:
Abi bu konuda tecrübeye kulak vereceğim, görüşlerinizi bekliyorum :)

Ünite kullanmak daha iyi olur mu? En azından onun da VStabi üzerinde ayarını görmüş ve paylaşmış oluruz. İlave sensör konusunda da bilgim yok, ünitede governor özelliğinin olmasına rağmen, ilave sensör ihtiyacı gerekiyor mu? Yoksa bu sensör ünite içinde dahili olarak var mı?
Governor işine yeni giren birisi olarak aslında bu konuda benim de çok aşırı bir bilgim yok ;) Zamanında benzer soruyu "Aktif Governor" mi yoksa "Pasif Governor" sorununu Ilker hocama sormuş ve şu cevabı almıştık :

Her ne kadar Ilker hocam V-bar governor kullanmamış olsa da, forumlarda başarılı olduğunu okumuş. Yerinde olsam öncelikle Governor olayını ESC ile ayarlar ve uçmaya başlardım. Sonra da FBL Governor için gerekli şu sensoru temin edebilirsem bir arada da FBL governor performansını test ederdim.

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

FBL governor çalışabilmesi için motorun devir bilgisine ihtiyacı var, bu nedenle ilave sensor gerekiyor. ESC ise zaten bu değer bildiği için ilave sensor istemiyor.

Belki şu aşamada sıkıntı olmuyordur ama 450 zaten küçük bir model. Eğer Hard 3D yapıyor olsan, kesin model kuyruk bırakır. Yani bunun bir şekilde çözümleniyor olması lazım Rasim :rolleyes:

Bu konuya tekrar eğileceğim abi, bi ön araştırma yaptıktan sonra ünitede kalibrasyon aşamasını yeni baştan yapacağım. Olmazsa artık bu da klon ünitenin kusuru olsun der geçerim. Sonuçta aşırı kritik bir sorun değil benim seviyem için. Zaten üst bir modele geçeceğim zaman ünite de iyi bir şey olur. X3 için koala yeter :)

Model için önümüzdeki dönemde şu motoru düşünüyorum;

Önce dediğin gibi esc den governor ayarlayayım. Bu arada yep esc için de o program kartı nedir öyle, ayar yapmak çok basit :)

Rasim Öztürk' Alıntı:
..Model için önümüzdeki dönemde şu motoru düşünüyorum;

Önce dediğin gibi esc den governor ayarlayayım. Bu arada yep esc için de o program kartı nedir öyle, ayar yapmak çok basit :)
Bence motor için acele etme. Mevcut şu aşamada yetiyor ise, sonra belki değerlendirirsin.

Eğer o kart olmasa zaten ESC ayarlamak epey bir zor olur :D Castle bu işi PC yazılımı ile çözmüş mesela ;)

Rasim seni tebrik ediyorum, heliye tekrar dönüşünden buyana çok büyük mesafe katettin, :bravo: hem araştırma,öğrenme ve paylaşım hemde pilotaj anlamında. :saygilar:

Tevfik Sıkılı' Alıntı:
Rasim seni tebrik ediyorum, heliye tekrar dönüşünden buyana çok büyük mesafe katettin, :bravo: hem araştırma,öğrenme ve paylaşım hemde pilotaj anlamında. :saygilar:
Tevfik Bey söylediklerinize aynen katılıyorum, çok doğru ve yerinde bir tespit yapmışsınız :thumbup:

Hem teknik bilgi hemde pilotajın forumda paylaşılması ve takdir edilmesinin teşvik edici bir etkisi de var. Bu iş tek başına yapıldığında sıkıcı bir hal alabilir. Burada paylaşılan bir çok bilgi ve video insanları yeni şeyler denemeye cesaretlendirerek hobiye devamlı bir yeni soluk ekliyor.

Mesela son iki projem mikro modele k-bar takmak ve mini h quad bu gibi yeni soluklar idi

Tevfik Sıkılı' Alıntı:

Tevfik Bey söylediklerinize aynen katılıyorum, çok doğru ve yerinde bir tespit yapmışsınız :thumbup:

Çok teşekkür ediyorum güzel yorumlar için :) Daha yeni başlıyorum gibi aslında. Yani en azından donanım kısmını hallettim. İyi bir kumandam var, güzel bir modelim var, eğlence amaçlı bir traxxas slash'ım var... Align Trex faydalı oldu çok, geçen yıldan sonra yeni bir sayfa açmış olan bendeki heyecanı aldı götürdü, artık ellerim titremiyor. Tabii flybardan sonra fbl'ye geçiş, 6s konfigürasyonu ile gaui x3 herşeyiyle eksikler giderildi. Bundan sonra bolca antreman :)

Antreman demişken, Blade mcpx bl de geldi :) Masamın yanında kutusunda duruyor, eve gidince canavarın ipini salacağım :laugh:

İlker Sönmez' Alıntı:
Bu iş tek başına yapıldığında sıkıcı bir hal alabilir. Burada paylaşılan bir çok bilgi ve video insanları yeni şeyler denemeye cesaretlendirerek hobiye devamlı bir yeni soluk ekliyor.

Geçen yıl bırakmamdaki temel sebep buydu İlker hocam, çok doğru bir tespit. Bu yıl ne değişti? 1-Eskişehirde küçük ama güzel bir ekibimiz var, irtibat halindeyiz. 2-Rckolik ile tanıştım, forum dediğin böyle olur. Samimiyet, karşılıklı sevgi saygı, bilgi paylaşımı, yardımlaşma hat safhada ;) Bu yıl ne değişmedi? İçimdeki modelcilik sevgisi :laugh:

Bukadar bilgiyi paylaşmak bazen kötü sonuçlar doğurabiliyor. İnsan gaza gelip birartane sipariş veresi geliyor. Sonuçta cebimiz boşalıyor, extra masraf extra zaman, hobini cilvesi :)

Ben artık gece yatarkende quad düşünür oldum. İyice yerleşti beynime. Birtane almadan bu hastalıktan kurtulamıyacağım sanırım :)

Eskiden quad, fpv vs bana uzaktı, ayarlardan korkuyordum ama biraz okuyunca, paylaşılanları görünce yavaş yavaş listemi yaptım. Yakın zamanda almayı da planlıyorum kısmetse :)

Quad dan önce de aynı şey FBL heliler için de geçerliydi. Böyle paylaşımları okuduktan, izledikten sonra fbl ye dönmüştüm. Ozamanlar tarot meşhurdu tabi :)