[Urun]: Koala K-Bar Mini

Gecenin bi vakti evde rahat tutmadı ve şu Vbar Setup Android gerçekten de anlık titreşim değerini veriyor mu diye merak eden ben, modele yerde biraz devir verdim. Tabi tam devrini bulmayan alet yerde daha fazla titriyor. 2832 gibi bi maksimum değer verdi tabii havada anlık değerine bakmak lazım.

arazide yapılacaklar listesine eklendi :)

Rasim bey yeni micro modelin hayırlı olsun kırımsız uçuşlar

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Arkadaşlar, Vstabi de üniteyi programlarken Rotorstar RS-3868MGT kuyruk servosu için hangi seçeneği seçmem gerekiyor ?

Tevfik Sıkılı' Alıntı:
Arkadaşlar, Vstabi de üniteyi programlarken Rotorstar RS-3868MGT kuyruk servosu için hangi seçeneği seçmem gerekiyor ?
savox yazanı abi.

K-bar ailesine ben de katıldım. Rasım abiye tekrar teşekkür ederim , hazırladığı detaylı kurulum videosu için. Bu video sayesinde ayarlarımı tek seferde doğru bir şekilde yaptım. Ancak gyro gaini bir türlü tutturamadım. 78 değerinde titreme olmuyor ancak hızlı şekilde pozitif açı verdiğimde kuyruğu tam tutmuyor bir tarafa kaçıyor. Gaini 80 yaptığımda %100 throttle ' da acaip şekilde titreme yapıyor. Ama %80 throttle ve 80 gain de titreme yok , %100'e çıkınca baya titreme yapıyor.
Asıl merak ettiğim , gyro gaini en rahat sahada ayarlayabiliriz. Ben bugün 3 kere eve çıktım indim , üniteyi bilgisayara bağlayıp gyro gain ayarlamak için :lollol:
Spektrum kumanda ve satellite ile kullanıyorum. Bunu kumanda üzerinden ayarlayamazmıyız ? :rolleyes:

Doğukan Ocak' Alıntı:
K-bar ailesine ben de katıldım. Rasım abiye tekrar teşekkür ederim , hazırladığı detaylı kurulum videosu için. Bu video sayesinde ayarlarımı tek seferde doğru bir şekilde yaptım. Ancak gyro gaini bir türlü tutturamadım. 78 değerinde titreme olmuyor ancak hızlı şekilde pozitif açı verdiğimde kuyruğu tam tutmuyor bir tarafa kaçıyor. Gaini 80 yaptığımda %100 throttle ' da acaip şekilde titreme yapıyor. Ama %80 throttle ve 80 gain de titreme yok , %100'e çıkınca baya titreme yapıyor.
Asıl merak ettiğim , gyro gaini en rahat sahada ayarlayabiliriz. Ben bugün 3 kere eve çıktım indim , üniteyi bilgisayara bağlayıp gyro gain ayarlamak için :lollol:
Spektrum kumanda ve satellite ile kullanıyorum. Bunu kumanda üzerinden ayarlayamazmıyız ? :rolleyes:

Rica ederim, biraz gereksiz uzun oldu bazı yerleri ama fazla mal göz çıkarmaz :laugh:

Saha işleri için adamlar bluetooth icat etmişler, bizlere de kullanmak düşer diyeyim ;)

Koala kardeşliği,geçen gece forza450yi ayarlarken 2 saat uğraşmama rağmen spektrum dsm2 sattelite anteni üniteye bindleyemedim.Videodan veya VStabi 5.3'den farklı bir şey yapmadım,satelite seçme sayfasından spektrum seçtikten sonra bind tuşlayıp enerji kesiyorum,anten flash yapmaya başlıyor,kumandayı bind basılı açıyorum ama nafile.Ben de çözüm olarak alıcı kullandım,ama sattelite kullanabilseydim daha mutlu olurdum.Acaba benim ünite mi arızalı.Bi ünite daha sipariş ettim.Elime ulaşınca bu soru işaretinden kurtulacam.Fikri olan var mı...

Aynı sıkıntıyı bende yaşadım ama sonrasında bind oldu, sonra kumandayı resetlemiştim ve tekrar kurarken aynı sıkıntıyı tekrar yaşadım, oradaki adımlardan birini eksik yapıyoruz gibi geldi bana

Murat abi bende de aynisi oldu ama biraz uğrastiktan sonra yapabildim. Kumanda dan frame rate i bi degistirmeyi denesene sanirim ondan sonra olmustu bende. Ayrica vstabi uzerinden satelliteyi hangisi olarak seciyosun ? Spektrum satellite 1-2 olani secmen lazim yanlis hatirlamiyorsam

Doğukan Ocak' Alıntı:
Murat abi bende de aynisi oldu ama biraz uğrastiktan sonra yapabildim. Kumanda dan frame rate i bi degistirmeyi denesene sanirim ondan sonra olmustu bende. Ayrica vstabi uzerinden satelliteyi hangisi olarak seciyosun ? Spektrum satellite 1-2 olani secmen lazim yanlis hatirlamiyorsam
satellite 'İ doğru seçiyorum,hatta diğerlerini de denedim...kumandada frame rate 'i anımsayamadım,şimdi kumandayı kurcalayacam frame rate nerde diye,tevfik abi sana da teşekkürler,tekrar deneyecem...

Merhaba arkadaşlar

JR XG8 kumanda kullanıyorum. Kbar-mini fbl ünite ile kullanmak için vstabi yazılımında receiver kısmında bana uygun iki seçenek görüyorum. Bu iki seçenekten birincisini seçerek ayarlara devam edebiliyorum. Ancak Transmitter adjusment ekranında tüm değerleri ayarlayabiliyorken ESC/Throttle değerini ayarlayamıyorum.

1 - Seperate Channel ( Standart RX hookup)
2 - Universal Digital Input

Fiziksel bağlantı birinci resimde görüldüğü şekilde. Ayarlayamadığım ekran ikinci resimdeki ESC/Throttle kısmı

[attachimg=1]

[attachimg=2]

Ekli dosyalar

• Adsýz.jpg
    Adsýz.jpg
    59.7 KB · Görülme: 85
  • Adsýz2.jpg
    Adsýz2.jpg
    64.3 KB · Görülme: 84

Ahmet SAĞIR' Alıntı:
Fiziksel bağlantı birinci resimde görüldüğü şekilde. Ayarlayamadığım ekran ikinci resimdeki ESC/Throttle kısmı
Gercekten ilginc bir problem Ahmet :rolleyes: Bakalim bu uniteyi kullanan arkadaslar nasil bir geri donuste bulunacaklar.