[Urun]: Revolectrix GT EIGHT 800W Multichemistry Battery Charger

Teşekkürler :)

Çanta kalmamış o kısmını refund edecekler. Şarj aleti ise sorunsuz yola çıkıyor.

Hadi hayırlı olsun Rasim %p

Rasim hayırlı uğurlu olsun kardeşim, güle güle kazasız belasız kullanırsın inşallah. :thumbup:
yenilenmek güzeldir ama bütçeyi de zorlamasa daha da güzel olacak :laugh: :saygilar:

Aşırı zorlamadık yaa :D 800w şarj aletini bir süre 350W güç kaynağı ile kullanacağım ;D

Nasıl olur, 4 tane 5000mah lipoyu aynı anda nasıl basacaksın peki diye merak edenler olabilir. 4 tane 5000mah lipom yok :( :D

Şimdilik uçuş sayısını heli çeşitliliği ile kapatmaya çalışıyoruz da zamanla güç kaynağı da yenilenir, pil sayısı da makul seviyeye çıkabilir. Zaman :)

Hayırlı olsun Rasim. Bende iki tane 12V 30A güçkaynağı var. Paralel bağlayıp 60A yapacaktım ama vazgeçtim. Bende o kadar pili aynı anda bağlamıyorum.

Cahit belki biliyorsundur ama genel bilgi olarak yazayım dedim.

Güç kaynaklarını paralel bağlarken, eğer güç kaynağı paralel bağlanmak için üretilmemişse sorun çıkarabiliyor. Current share için bir pin yoksa eğer, diyelim 2 tane 30A paralel bağlı sistemden 40A çekmek istedik, güç kaynaklarından biri 30A tümünü vermeye çalışırken, diğeri 10A ile yetiniyor. Eğer birbirlerinden haberleri olursa yükü eşit olarak paylaşıyorlar.

Bu 2x30A senaryosunda, eğer şarj aleti 24v destekliyorsa güç kaynaklarını seri olarak bağlamak daha uygun olur. O durumda da, topraklama kısmında biraz işlem yapmak gerekiyor. Eğer güç kaynaklarının DC çıkış uçları da topraklıysa, birinin topraklamasını iptal etmek gerekli.

Emre Kaman' Alıntı:
Cahit belki biliyorsundur ama genel bilgi olarak yazayım dedim.

Güç kaynaklarını paralel bağlarken, eğer güç kaynağı paralel bağlanmak için üretilmemişse sorun çıkarabiliyor. Current share için bir pin yoksa eğer, diyelim 2 tane 30A paralel bağlı sistemden 40A çekmek istedik, güç kaynaklarından biri 30A tümünü vermeye çalışırken, diğeri 10A ile yetiniyor. Eğer birbirlerinden haberleri olursa yükü eşit olarak paylaşıyorlar.

Bu 2x30A senaryosunda, eğer şarj aleti 24v destekliyorsa güç kaynaklarını seri olarak bağlamak daha uygun olur. O durumda da, topraklama kısmında biraz işlem yapmak gerekiyor. Eğer güç kaynaklarının DC çıkış uçları da topraklıysa, birinin topraklamasını iptal etmek gerekli.
Aslında vazgeçmeseydim zaten sizlere soracaktım olur mu olmaz mı diye. Bir konuda Rasim senin yaptığını söylemişti. Oradan aklımda kalmış.
Birkaç elektronikçiye sordum aslında ama net yanıt alamadım.

Emre Kaman' Alıntı:

Bendeki güç kaynakları Meanwell LRS 350-12. Aşağıda bağlantı soketlerinin fotosu var. Bunları seri bağlayabilir miyim. DC çıkış uçlarının Topraklı olmasını anlayamadım açıkçası. Nasıl anlayacağız topraklı olup olmadığını.
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Bir de şu linkte üç adet meanwell seri bağlanmış. Ekstra hiç bir işlem yapılmamış görünüşte. Güç kaynağının Modeli farklı ama çok farkı olduğunu sanmıyorum.

MW çoğu cihazında seri/paralel bağlantıyı destekliyor bildiğim kadarıyla, ama seninkilerin model numarasıyla aratıp emin olmakta fayda var. Resimde işaretlediğim pinler verdiğin linkteki güç kaynaklarının bu işler için uygun olduğunu gösteriyor bence. O pinlerden biri mutlaka current share içindir paralel bağlantıda.

Çıkışın topraklı olup olmadığını anlamak kolay. -V ile toprak işaretli terminal arasında kısa devre varsa çıkış topraklıdır, yoksa topraksızdır.

Ama bence öncelikle senin güç kaynağı modelinin bu şekilde kullanılıp kullanılmadığını bir araştır mutlaka.

Daha gelen giden yok :) Bekliyoruz bakalım bu yaz geçecek gibi...

Rasim Öztürk' Alıntı:
Daha gelen giden yok :) Bekliyoruz bakalım bu yaz geçecek gibi...
Aman aman geç olsun da güç olmasın :laugh: ;D

Derken ansızın çıkıp geldi :)

Hayırlı olsun, güzel günlerde kullan[emoji846]

Sent from my iPhone using Tapatalk

Hayırlı olsun rasim