[Urun]: Yeni Proje: Goblin Speed

İlker hocam , Erhan Üstad'a katılmamak elde değil, tabii ki insan gönlüne koyduğu , gözüne kestirdiği şeye imkanı dahilinde ulaşabiliyorsa , almalıdır , uğraşmalıdır , emek vermelidir buna son derece saygım vardır.Ancak sadece sürat yapacak ve minicik bir ayar ya da rudder hatası bu tür modellerin felaketine sebep oluyor.Öyle hissediyorum ki , 3D pilotajınızı yeterli görmediğiniz için böyle bir projeyi aklınızda canlandırdınız .Scale uçuşları çok daha rahat yapabilirsiniz hocam , bundan bir kaç ay önce böyle bir hazırlığınız olduğunu sanki hatırlıyor gibiyim.
Güzel bir scale yapsanız , hepimizin gözü gönlü şenlense , hem scale hakkındaki eksik bildiğimiz , ya da doğru sandığımız yanlışlarımızı sayenizde öğrensek hocam.
Bu saatten sonra benimki pişmiş aşa su katmak gibi oldu gerçi ama , siz ne yaparsanız yapın en güzelini ve hakkını vererek yapacağınıza inancımız tam hocam... :saygilar:
Neyse , ben sabırla konuyu takip edeyim , siz beni duymamış olun hocam... :halay: :halay:

Ynt: [Urun]: Yeni Proje: Goblin Speed

Ilker abi ne yazıkki işi sebebiyle istediği gibi uçuşlarını sürdüremedi. Onun yerinde be olsam çok tan hobi yi bırakmıştım. yaptığı kombinasonlarla hepimize yol gösterdi. Eminim ilker abi bu projeyide alnının akıyla tamamlar. Ama ben kendisine biraz baskı yapıcam elektronik konusunda. O kadar da nazımız olsun.

İlker Sönmez' Alıntı:
Benimde aklımda o var ama , gaui x7'yi satasım yok.
Abi senin x7 yi benim eve koyalım. Ben arada tozunu alırım. Yağını suyunu eksik etmem. Görüş günlerinde sen de gelir görürsün.

Allah'a şükür durumumuz fena değil ama 1000 dolarlık kiti de evde yatıracak kadar iyi değil :)

Konuyu açtığından bu yana olmadık yerlerde Speed ve konfigurasyonu karşıma çıkıyor Ilker hocam :laugh:

Paylaşmayayım diyorum ama zannedersem bu bir mesaj olsa gerek :D

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Buyurun bunlarda diğer Speed ler :D

Speed bana göre normal goblinlerden pek bir farkı yok ama henseleıt bi efsane bu işin piri
Yıllardır almanya da yaşayan dayımızdan aldığımız bir sözle inşallah 2015 yaza TDR 800 ün maiden i yapacaz :)
bu arada speed gerçekten çok yakışılı çok ciks :)
ilker bey projeyi adım adım takipteyiz Ankara THK da bulunan cengiz kardeşimde bi speed topluyordu sanırsam...

Evet zaten sadece goblinin versiyonu olması bir avanaj. Çok yönlü kullanılabilmesini sağlıyor. Ama ağırdan alıyoruz çünkü çok yaygın bir stil olmadığı için bilgi kaynağı az. Özellikle elektronik varyasyonlarını araştırmak lazım.

Usame BATTAL' Alıntı:
Speed bana göre normal goblinlerden pek bir farkı yok ama henseleıt bi efsane bu işin piri
Yıllardır almanya da yaşayan dayımızdan aldığımız bir sözle inşallah 2015 yaza TDR 800 ün maiden i yapacaz :)
bu arada speed gerçekten çok yakışılı çok ciks :)
ilker bey projeyi adım adım takipteyiz Ankara THK da bulunan cengiz kardeşimde bi speed topluyordu sanırsam...

Biri henselit mi dedi.....? Hastasıyım.. Simülatörde onun boyutunda onun kıvraklığında model yok.

Elektronik seçimleri:

Motor : Scorpion 4530-540 Kv WSR Edition

ESC: YGE 160 HV V4 (Opto) with Heatsink

Servolar: MKS HBL950 x 3 + HBL980 x 1

FBL: Bavarian Demon 3SX

BEC: Western Robotics Hercules

12S-14S setup kararını daha veremedim . Her ihtimale karşı elektronikleri 14S uyumlu seçtim.

Elektronik seçimi bence ekonomik ve yeterli olmuş. Sistemin 14s é uyumlu olması da ilerde masraf yapmadan geçiş sağlıcak gibi.

İlker Sönmez' Alıntı:
Elektronik seçimleri:
....
12S-14S setup kararını daha veremedim . Her ihtimale karşı elektronikleri 14S uyumlu seçtim.
Seçtim derken, siparişler geçildiği mi İlker Hocam ??

Bu arada motordaki WSR (World Speed Record) Edition ifadesi de gözlerden kaçmıyor ;)

Son bir soru Servoların Torq yerine MKS olmasının önemli bir nedeni var mı ? Yoksa nasıl olsa Torq kullandık bunda da MKS olsun mu dedik ?

Elimdeki torq servolar sığmıyor , yüksek kalıyor. Yeni torq lar sığıyor ancak bunlar daha küçük,yaklaşık aynı özelliklerde ve fiyatıda biraz daha uygun . yani yerim dar muhabbeti oluyor.

Bütçeye çok yüklenmemek için eldeki quantum 4530 motor castle 160 HV esc ve x7 kiti elden çıkarttıkça ilgili parçaları sipariş geçicem. Eğer 14S setupa karar kılarsam şarj aleti ve pilleri de değişmem gerek gene onları da bire bir elden çıkardıkça üzerine ekleyip yenilerini alacam. 550 modelimde zaten 12S esc kullandığım için sadece pinion değişmek yetecek. Zaten pahalı bir proje olduğu için ağır ağır ilerliyoruz.