v922 servo alev alev

bydmrblk

Kıdemli Uye
Katılım
21 Ocak 2014
Mesajlar
1,838
Tepkime puanı
1
Yaş
39
Sayin ustadlar, bir muddet once anakart ariyordum, deniz arkadasimizdan buldum sagolsun . Hemen deneyeyim dedim ama servolarda garip bir hareketlenme, fakat sag servo hic oynamiyor. Biraz ugrastim nafile. Daha sonra pil takiliyken bir vınıltı sesi. ariyorum ama bulamiyorum. Elim arka servonun motoruna deydi aman allahim elime yapisti... alev alev yaniyor motor nerdeyse yanacak ama hala calisiyo. Hemen pili cikardim bir muddet sogumasini bekledim.tekrardan denedim pili durum yine ayni servoda bir hareket yok ama motoru icten ice calisiyo el degmiyor sicakligindan. Sıkıntı bu sefer servoda mi kartta mi anlayamadim
 
v922 servo alev alev

Şimdi Denizden gelen kart sağlamdır diye kabul ettiğimizde, ne yazık ki bu servo ömrünü tamamlamış gözüküyor. :-\

Emin olmak için servo kartı üzerindeki tüm kabloların sağlam ve lehimli olduklarını teyid et. Eski kartta servolar düzgün çalışıyordu değil mi ? Eski kartı tak. Yine bu servo aynı problemi yapıyor ve diğer 2 servo düzgün çalışıyorsa, problemli servonun gecici olarak ana karttaki kanal yerini değiştir. Bunu yapmadan önce servo kollarını swashplate çıkar.
Eski kartta bunu test etmememiz nedeni olurda, problemli servo, sağlam karta yeni bir sıkıntı yaratmasın diye.

Hiç başıma gelmedi ama muhtemelen servo arızalandı ve yeni servo almaktan başka çarede yok gibi :-\
 
v922 servo alev alev

Mehmet Abi bilgilendirmelerin için teşekkürler...
eski kartta deneme yaptım hiç bir sıkıntı yok, eskisi gibi çalışıyor.
ama yeni gelen kartı takınca sorun devam ediyor. Deniz'le görüştüm bir tane daha varmış onu da gönderecek bir de onunla deneyeyim.
şu an okuldayım, eve gidince farklı kanala takıp servoları yeniden deniycem. sorun karttaki servo girişlerinde mi o zaman daha kesin cevap alabiliriz umarım.
tekrardan teşekkürler abi :)