[Video]: trex 450 son gaz havalanmıyor

Ynt: [Video]: trex 450 son gaz havalanmıyor

Net olmamakla birlikte pallerin hücum kenari ters yönde gibi gördüm ben de.
 
[Video]: trex 450 son gaz havalanmıyor

Fotoya gerek yok. Videonun ilk saniyelerinde görünüyor zaten, ters takılmış. Rıfat bey, hücum kenarı takip kenarı... bunlar önemli kavramlar.

Bence biraz forumda takılın, yeni başlayanlar konularını inceleyin. Temel ayar ile ilgili videoları izleyin konuları okuyun, hatta neymiş ne değilmiş yabancı dil varsa şuraya da bakardım ben;

7 saat buralarda takılsanız daha çok şey kaparsınız gibi geliyor bana...
 
[Video]: trex 450 son gaz havalanmıyor

evet önce Pal tutucu linkler tersti duzeltim şimdi palleri ters bagladığımı anladım. dişli sıyırma konusuna gelince motoru ayarlarken disliye fazla bastırarak sıktım buda ana çarkin rahat donmesini engelledi rötor dislisi clon olduğundan dilayi bu sıkılık kuyruğu çok azda olsa geri arttırmasına neden olmuş olabilir.tabi buda kuyruğun aktarım dislilerine bosluk vermesine neden olunca sanirim motorun devride bu boşluğu affetmedi .siyirdi
 
[Video]: trex 450 son gaz havalanmıyor

rifat bey denemeleri öyle alanlarda yapıyorsunuz ki. ilk uçuşta kırımı göreceksiniz bana göre. o kadar söylemişler simulasyon çalış öyle dene diye, bence önerilere uyun. fazla acele etmeyin, bu aradada forumdaki konuları araştırarak teknik bilginizi arttırın. Helinin kırıldığı bir yana, kendinize zarar vereceksiniz
 
[Video]: trex 450 son gaz havalanmıyor

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

sizce 2 günlük bir hobici bu duruma gelebilirgelebilirimi? ki bu model aldigimda paramparcaydi her bir vidası elimden geçti. sizce bunları yeni başlayan biri yapabilirim? 1 seneye yakındir ilgileniyorum 4 kanaldan 6 kanalıyla geçen biri daha önce 6 kanal nasıl kullanabilir? bende çok araraştırdım.4 kanallar hazır ayarlı. ama 6 kanal çok karışık ve Meziyetli.ama yılmıyorum oyuzden zamanı geldiğinde ve hazır olduğuma inandığım için burdayım. tabiki eksiklerim var bunlarida sizinle paylaşıyorum. kendiliğinden olmuyor. hatalarla karsilasmadan ve çözüme gitmeden hicbirsey öğrenemeyiz.yasamadan olmuyo.ve ogrenmek için isin içine girmeyimiz gerekmiyormu?suan bunu yapıyorum. ben buradan çok şey öğrendim hatalarımı anladım buda benim için büyük bir basari.zahmet edip yanıt veren ve yol gösteren arkadaslara tsk ediyorum .hiç kimse doğarken ogrenmiyor
tskurler
 
[Video]: trex 450 son gaz havalanmıyor

Öğrenme çabanızı, azminizi takdir ediyoruz Rıfat bey yanlış anlaşılmayalım. Ama çok temel bazı şeylerde hatalar var ve bunları yaşayarak öğrenmek pahalıya patlayabilir. Bir arkadaş modelini toplamış, pallere açı veren linkleri ters takmış. Modele gaz verdikçe kendini yere bastırıyor ve sonunda havalanmayınca hold çekiyor, paller tekrar aniden pozitif açıya geçiyor ve üzerinde biriken enerji ile fırlıyor. Gidiyor yolda bir arabanın kaportasını yarıyor. Şimdi o tarafa değil de arkadaşın üzerine doğru fırlasa, o anın heyecanı ile o da anlık olarak donakalsa, kaporta yırtan model ona ne yapmaz? işin teorik kısmını geçip, öğrenmek için yaşamam gerekiyor uygulamam gerekiyor derseniz sonuçları her zaman çok da iç açıcı olmaz. Ve bu sonuçlar v911 in size çarpmasından daha ağır olur. v911 hafiften canınızı yakar, üflersiniz geçer. Büyük modeller öyle değildir.

Manualine göre bir modeli toplarsanız böyle sıkıntılar yaşamazsınız. Ama manuali de iyi incelemek gerek. Hangi ekipman ne yönde takılıyor, kayış yönü nasıl, servo linkleri ne boyda, açılar ne alemde, esc ayarı, gyro/fbl ünite ayarı... dikkat edilmesi gereken konu çok.

Bizler paylaştığınız fotolara videolara göre yorumumuzu yapıyoruz, yardımcı olmaya çalışıyoruz da işin büyük kısmı yine sizde... Endişemiz kimsenin canının yanmaması, hatta mala da zarar gelmemesi, aramıza katılan yeni modelcilerin hevesinin kırılmaması... Hatamız kusurumuz olduysa affola...
 
[Video]: trex 450 son gaz havalanmıyor

est.sizler bu işin riskinin boyutlarını farkına varmami sağladıniz.bilhassa teşekkür ediorum.ben sirf bu model için hahafta sonu köye geldim.ve bu gece son ayarlarımı yapıp yarın bahçede deniyecem bu arada kuyruk tube şafti kayıslı degil
 
[Video]: trex 450 son gaz havalanmıyor

tekrar mrb.dun herşeyi tekrardan kontrol ettim bugün bahçede deneme yaptım forumdaki kuyruk servo ve gyro ayarlarını defalarca okuyup araştırdım. uyguladım limit ayarlar vs.sanirim kuyruk tutmuyor saat yönünün tersine dönüyor. subtrim ve trim ayarlarıyla ortalamaya çalıştım. birsürü dönmeye engel olamadım.
 
[Video]: trex 450 son gaz havalanmıyor

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
[Video]: trex 450 son gaz havalanmıyor

Kuyruk şaft demişsiniz, paller doğru yönde dönüyordur, o zaman gyro yönü ters. Gyroyu reverse edin. Kumandadan rudder reverse değil, gyro üzerinden gyroyu reverse.

Şimdi yukarıda da anlatılmaya çalışılan şeyi bu örnek üzerinden daha uygun gösterebiliriz. 911 ve o tayfayla ilgili öğrendiğiniz herşeyi unutun.. Bakın yetersiz demiyorum, yanlış diyorum. 6 kanal bir heli için 4 kanalda öğrendiğiniz alışkanlıkları unutun gitsin. Acele etmeden okuyup araştırarak temel şeyleri öğrenmeniz lazım. Mesela pallerin takılış yönü, açı alma yönü, kuyruğun dönüş yönü vs, bu derece temel şeyler soru cevapla bir olur, iki olur, üç olur, ama dördüncüde kimsenin canı cevap vermek istemez.. Bu derece temel bilgiler zaten forumun yeni başlayanlar bölümünde ayrıntılı olarak var. Emek harcanılıp saatlerce video çekilmiş, düzenlemesi yapılmış, ama izlenilmemiş anlaşılan. Kuyruk servosunun model hareketine cevabını daha model masadayken kontrol etmeniz lazımdı mesela, ve her uçuştan önce de tekrar tekrar kontrol edilmesi lazım. Kontrolü de basit, mesela sizin kullandığınız modelde, eğer ki "flip-grip mod" yapılmamışsa, kuyruğu yandan kendinize göre çektiğinizde, slider'in ters tarafa gitmesi gerekir. ( Bu noktada ben sizin yerinizde olsam hemen "flip-grip mod" nedir diye ararştırırdım.

Özetle, bu şekilde acele ve bilgisizce devam ederseniz, birkaç başarısız denemeden sonra sıkılır ve bu işleri bırakırsınız, yada en iyi ihtimalle, çok ısrarcıysanız, gereksiz yere bir ton para harcarsınız model 450 bile olsa. Heli işinde her vidanın, her açının, her ayarın, her ayrıntının önemi vardır. Bazen bunları okuyarak öğreniriz, bazen kırımdan sonra parasını öderken :)
 
[Video]: trex 450 son gaz havalanmıyor

Rifat bey,

Yukaridaki Emre arkadasimizin mesaji durumu cok guzel sekilde ozetlemis. Su an kuyrukdaki sorun Gyro duzeltme yonunun ters olmasi. Bunu duzeltince sorun çözülecek.

Diger taraftan yukaridaki mesajda biraz yapilan yorumlara kızgınlık seziliyor. Unutmayin ki buradaki tum arkadaslar size yardimci olmaya çalışıyor. Isteseler bunlari hic soylemezler ne yaparsaniz yapin deyip gecerler. Ama size deger verdikleri icin maddi manevi zarar gormenizi istemedikleri icin bunlari Ozellikle vurguluyorlar.

Bunda hic bir zaman bir küçümseme ya da art niyet yok, bunda hem fikir olalim rica ediyorum. Diger taraftan yine Emre arkadasimizin belirtigi uzere sifirdan helinin tum ayarlari ile ilgili olarak saatlerce vakit ayirip videolu anlatimlarda bulunduk. Size dusen sadece gerekli vakti ayirmak.

Tamam tek basina bu isleri yapmak ozellikle ilk seferinde yapmak gercekten cok zor, bunu biliyoruz.Ama siz de lutfen Suna inanin asagidaki anlatimda baska bir konu bulmaniz mumkun degil. Bu konu yardımı ile onlarca arkadasimiz bu isi basardi ki siz de basaracaksiniz.

Sadece biraz daha SABIR ve dikkat. Yerinizde olsam su konu ve icindeki tum konulari atlamadan goz atardim. Takildiginiz yerde yine biz buradayiz, lutfen soru sormaktan cekinmeyin :saygilar:

 
[Video]: trex 450 son gaz havalanmıyor

sanırım yanlış anlaşıldım.ben kimsenin emeğine saygısızlık etmem bana burada yardimci olan insanlara kızma gibi bir düşüncem kesinlikle olamaz.bana büyük yardımlarınız dokundu. Buradaki ilk kurulum ayar videoları hemen hemen hepsini tekrar tekrar izledim. paylaşılan yorumları okudum.gyro sizin dediniz gibi kuyrugu kendime çekince hücum kanadı dışa ileri itince kuyruk Pal hücum yönü bana hareket ediyor.gonderdiniz linklerdeki adresleri kontrol ediyorum ve videolari izliyorum. Bunların dogrultusunda hareket ediyorum.okuyup atastirip izleyip ve sonrasinda uygulamaya gectigimde sonuc negatif olunca sizin gibi ustalarla paylaşıyorum.eger sizi meşgul ettiysem verdigim rahatsızlıktan dolayi Özür dilerim bana ayırdığınız zaman icin hakkınızı helal edin..
 
[Video]: trex 450 son gaz havalanmıyor

Rifat bey karsilikli olarak ayni fikirde oldugumuza gore bir problem yok :)

Ne zaman yardima ihtiyaciniz olursa bizler buradayiz. Son olarak kuyruk sorununuz cozume kavustu mu ? Test edip donus yaparsaniz ;)
 
[Video]: trex 450 son gaz havalanmıyor

mehmet bey palleri cıkardım 3. kademede reverse ışıgında kumadayı sağa tuttum sonrasında sete basttım.şimdi sanırım gyro kuyrugu ortalıyor.ama bu arada bugun tube dişlisini yine sıyırdı değiştirmek için açıyorum:(
 
[Video]: trex 450 son gaz havalanmıyor

mehmet bey reverse işi tamam paller çıkık gaz kolu %70 lere kadar ortada sabıtlıyor ama %70 gaz dan sonra kuyruksürekli olarak 7-8 cmlik saga ve sola atıyor saniyede 2-3 defa.bu paller takılı olmadıgı için olabilirmi?