XK K130 Almayı Düşünüyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Keşke yazılanları okusanız . Yok okuyorsanız niye böyle garip ve oldukça saçma bir ağızla yazı yamayı tercih ettiğinizi anlamadım . Buradaki herkes elindeki tecrübe ve bilgilerle maksimumda yardımcı oluyor zaten . Yazdıklarınıza ve yazma biçiminize lütfen dikkat edin !!!!!

Açtığın başlık 4 sayfa ve ben bugün itibariyle 3 yorumda bulunmuşum bununla birlikte 4 oluyor . Bu forumdaki herkesin ilk önce senden daha fazla bilgisi olduğunu " SENDE " bildiğin için buraya üye oldun ve yardım istedin . Bizde bildiklerimizi yazıyoruz ve yardımcı olmaya çalışıyoruz Kİİİİİİ burada bazı forum üyesi büyüklerimiz var sorduğun sorulara verdikleri cevaplar "HOBİ" camiasında "HÜKÜM" yerine geçer. Sana çok basit bir bilgi verdim bir önceki postumda ve bende bu bilgiyi değerli büyüğüm @LEVENT UYGUN abimden almıştım . Bu tür modellerde ne kadar metal parça varsa model kırım durumunda okadar büyük hasar alır .Haaa @Recep Ova gibi bir beyefedi çıkar racon keser sen onun dediğine kanaat edersin o da senin problemin . Metal parçalarda kırılma olmaz tabi çünkü parça metal ama metal parça kendi etrafındaki parçaları kırar . Sebebini biliyorsunuz sanırım değil mi ? Yok bilmiyorsanız yorum yapmayın bilgi kirliliği yaratmayın .
Alacağın modeller arasında nerdeyse fark yok takma kafana dedim . Sen yine mutlu olmadın. Xk130 büyük model uçuş zevki vermez dedim . Uçanlar öyle söylüyor dedin . Sen daha hiç uçmamış bir hobi meraklısı olarak senin için nasıl bir fark yaratabilir ki bu durum ? Bu tür modellerin sana katacağı tek şey el ve beyin koordinasyonudur . Yani diğer bir deyişle meleke edinirsin.Dışarda uçurmaya kalksan başa bela olur yerinde durmaz . Tıpkı paylaştığım görüntüde olduğu gibi .

Xk130 ile kıyaslayacağın bir sürü model var . Blade 120S , Wltoys V950 ( ki biraz daha büyük ve uçuşu çok daha rahat birçok micro modele göre ) Walkera mini CP . Bunlar birkaçı . Eğer burada yazılanlar senin için önem teşkil etmiyorsa ozaman paylaştığım videoyu bol bol izle derim . O görüntüyü paylaşan kişi orta derece uçuş yeteneğine sahip ve banggood un satışta olan ürünleri test edip nedir ne değildiri anlatır .Banggood da bu adama ürünler satılsın diye "PARA" öder . Kendisi o kaydettiği görüntünün 4. dakikasında aynen şunu söylüyor.Eğer 4 kanallı bir helikopterden 6 kanallı bir helikoptere geçeceksen ve kazalarda kırılmasını istemediğin bir helikpter istiyorsan ozaman xk130 sizin için bir helikopter değil . Onun yerine XK110 tercih edin .
Sen kendi kafa sesini dinle en iyisi .
Mesajına sadece bunu diyeceğim.
Yahu bu iş bukadar karamsarlık kaldırmaz.Bu alacağın bir mikro helikopter ve eğer uçmaktan keyif alıyorsan en fazla 2 ay sonra büyük modele geçmek isteceksin.
Uçmak için harcaman gereken zamanı düşünmek için harcamanın bir anlamı yok .
İlk yorumun bu ben size iki model arasında ki farkı sordum bundan ne anlayabilirim? İngiliz forumlarda aktardıklarım ne kadar doğru ne kadar değil diye soru sorarken çok yanlış anlaşıldım galiba. Sonda ne güzel açıklamışsınız keşke tek açıklama bilgi aktarıp çıksaydınız. Bu arada o videonun sahibi RCHobby'de çok başka yazılar yazmıştı neyse abi teşekkür ederim.
 
Kardeşim. Soru soruyorsun ve tavsiye istiyorsun. Konu hakkında zır cahilsin. Burada herkes bir şekilde yardımcı olmaya çalışıyor fakat hala yazılanlara tatmin olmuyorsun. İstiyorsun ki senin yerine bir seçim yapalım ve senide şunu al diye gaza getirelim.

Xk110 700 lira____xk130 1000 lira
Bütçe dert değil diyorsan zaten wltoys muhabbetini yapmazsın. Gider blade gibi mikro konusunda uzman bir markanın modellerini konuşursun. Bütçe önemliyse aradaki 300 liralık fark fazla bir para. Çünkü iki model arasında senin açından bir fark yok diyebiliriz.

Xk110 alıp üzerine 300 lirada yedek alırsın. Babalar gibi yönleri öğrenirsin. Bu hobiye girip girmeyeceğini düşünebilecek kadar uzun bir süre havada kalabilirsin.

Yada xk 130 alırsın ve bütçen yetersiz olduğu için aksi bir kırımda; modeli kenara atıp ilan açarsın satılık diye ve bir daha muhtemelen bu foruma girmezsin. Çünkü istek kırıcı olaylar en fazla bu hobide var. Diyorsan ki ona da yedek alacak param var. O zaman tabi ki xk130 al. Sonuçta para senin.
Burada yardımcı olmak için uğraştığımız şey senin minimum zararla maksimum fayda sağlayabilmen. İki helikopterin de sana vereceği tek şey yönleri öğretmek olacağı için xk110 daha cazip geliyor bana. Ama sen 130a aşık olmuşsundur ve kaşıntı başlamıştır; o zaman 130 almak zorundasın. Çünkü bu bir hobi ve mutlu olduğun sevdiğin şeyi alırsın.

Denildiği gibi hangi helikopteri alırsan al kısa bir süre sonra seni tatmin etmeyecek ve model büyütmek isteyeceksin.

Son olarak asla YouTube'dan izlediğin videolara inanma. Senin alacağın xk130 izlediğin xk130 olmayacak. En az 3 sene!!!

Yani uzun lafın kısası bu kadar düşünmene gerek yok. Xk130u sevmişsin. Onu al o zaman. Eğer fiyat/performans önem veren biriysen yazılanları tekrar oku. Ve hatta mikroları bırak eline bir kumanda al ve sim çalış. Bu işin nasıl olduğunu biraz öğren. Sonra 450lik ile başla. Forumda 1000 liraya çakı gibi 450 var...
Abi ben sizin yazdıklarınızdan oldukça tatminim hatta mutluyum ama İngiliz forumlardan okuduklarımı buraya aktarınca yanlış anlaşıldım galiba kusura bakmayın. Ben sizden bir seçim, gaza getirme istemedim ikisi arasındaki fark nedir diye sordum verdiniz son yazan arkadaşlarda direkt olarak ilk başta fikirlerini yazsalardı bu yazışmalara gerek bile duyulmayacaktı neyse teşekkür ederim her şey için.
 
O zaman şöyle bir tavsiye de vereyim. Forumlarda araştırırken dikkat etmen gereken en önemli şey; söylenenler sana uygun mu diye kontrol etmen. Yani yeni başlayan veya tecrübeli bir modelci için farklı farklı yorumlar yapılabilir. Ve buna dikkat etmezsen kafan karışabilir.
 
  • Beğen
Tepkiler: Bugra Baysal
Sevgili arkadaşlar,

Bu konu bizce yeterince uzamış. Herkes fikrini söylemiş. Son kararı alacak arkadaşlara bırakalım. ;)

Alan arkadaşların yeni modelleri hakkındaki yorumlarını ve maiden videolarını YENI konu olarak mutlaka bekliyoruz ve bu konuyu KILITLIYORUZ :)

Arada hoş olmayan boyutlarda yazışmalarda olmuş. Bunların devam etmeyeceğini düşündüğümüz için şimdilik yönetim olarak olaya fazla müdahale etmiyoruz.

NOT: @bbaugra_ nedense kullanıcı adını sonradan değiştirmişsin. Forum kuralları gereği lütfen en kısa sürede AD ve SOYAD şeklinde profilini günceller misin :saygilar:.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...