Ömer Erkan
RcFanatik
- Katılım
- 4 Eki 2012
- Mesajlar
- 3,590
- Tepkime puanı
- 6,187
- Yaş
- 67
- Konum
- Başiskele - Kocaeli
- İlgi Alanı
- Uçak
Kadir, uçuş yapılabilecek bir yer ise, ben gelirdim. Çünkü şu işi yakından bir görüp, denemek istiyorum doğrusu...
Harikasın @Kadir KurtDün sessiz bir uçuş yapıp rüzgarı dinlemek için planörü uçurmaya gittik. Gitmeden önce uygulamadan rüzgar hızına ve yönüne baktım. Bizim yamaç için ideal rüzgar yönü doğu fakat uçacağım saatlerde güney, güneydoğu yönünden rüzgar eseceği gözüküyordu. Rüzgar hızı da 7-8km/h gözükünce denemek için alana gittik.
Alan güzel abi. Maiden uçuşunu da yaptığım yer. Uygun koşullarda gayet uzun süre havada kalınabiliyor. Kalkış yaptığım yerin arkasıda düzlük sayılır. 3 5 kişi el birliği ile orayı biraz düzeltsek fazla rüzgar olmadığı zamanlar elektrikli modeller ile de iniş kalkış yapılabilir. Gelenlerin tek sıkıntısı tepeye eşya ile tırmanmakKadir, uçuş yapılabilecek bir yer ise, ben gelirdim. Çünkü şu işi yakından bir görüp, denemek istiyorum doğrusu...
Teşekkürler abi
Olsun yine de denemiş, bu güzel resmi çekmiş ve bizimle paylaşmışsın kardeşimBugün rüzgar hızı ve yönü fena olmayınca alana uğradım. Rüzgar hızı 11km/h olmasına rağmen istediğim gibi irtifa kazanamadım, uçuştan çok keyif alamadım.
Buralar soğudu artık. Tepede rüzgarında etkisiyle soğuğu fazlasıyla hissedince kaçmak zorunda kaldım![]()
Çok keyifli bir gün olmasada içimizi ısıtacak bir fotoğraf çekmeyi ihmal etmedim abiOlsun yine de denemiş, bu güzel resmi çekmiş ve bizimle paylaşmışsın kardeşimDediğin gibi bundan sonra oralarda hava şartları çok zor
![]()
Komşu ilde olduğun için bu soğukları iyi bilirsin Rasim abi. Yüzüm ve parmaklarım resmen dondu. Havalar yavaş yavaş daha da soğur. Bu saatten sonra oraya gitmek çok mantıklı gözükmüyorBoş arazi... Tepelik... Bu mevsim... Bu coğrafya... İçimi bi üşüme aldı Kadir ???
Sahaya çıkmışsın, keyifli olsa da olmasa da en azından denemişsin, eline emeğine sağlık![]()
Okuyan kişilere belki abartı geliyordur ama hatrı sayılır soğuğu var buranın. Özellikle dinlenme tesisi soğukları denilince akla gelen ilk şehirlerdendir.Soğuğa sormuşlar, nerelisin ?
Erzurum'luyum ama Afyon'da ikamet ediyorum demiş.
2 yıl kaldım Afyon'da, ve işim gereği geceyarısı kamyonların tepesine çıkardım, yarım saatte yediğim o soğuğu ömrümün sonuna kadar unutamam....Brrrrrr, içim üşüdü....![]()
Dinlenme tesisi deyince Eskişehirin eline kimse şu dökemez. Eskişehir otogarı dünyanın en soğuk yeri olabilir bence.Okuyan kişilere belki abartı geliyordur ama hatrı sayılır soğuğu var buranın. Özellikle dinlenme tesisi soğukları denilince akla gelen ilk şehirlerdendir.
Aman Hakan abi bu virüs döneminde üşütmeyelim. Malum hastanelerde sıkıntılı![]()
Aynen dediğiniz gibi buradan da soğuk olabilir orasıDinlenme tesisi deyince Eskişehirin eline kimse şu dökemez. Eskişehir otogarı dünyanın en soğuk yeri olabilir bence.Bu arada model çok ilgimi çekiyor Kadir. Ara sıra dönüp dönüp resimlere yapım aşamalarına falan bakıyorum ama yapmaya bir türlü fırsat olmadı. Maşallah diyeyim, nazar değmesin
![]()
Bence de en doğrusunu yapmışsın Kadirİçimdeki Yusuf, bununla uğraşılmaz riske girme diye öğüt verdiği için uçuş yapamadan eve dönmek zorunda kaldım.
Olsun yine de haftayı boş geçmeyip, öyle ya da böyle uçmuşsunErtesi gün rüzgar istediğim gibi olmasada arkadaşımla alana tekrar gittim. Bu sefer köpek yoktu. Rahatça tepeye çıkıp uçuş yaptık
Rica ederim Mehmet abiBence de en doğrusunu yapmışsın KadirGereksiz riske girmemek lazım
Olsun yine de haftayı boş geçmeyip, öyle ya da böyle uçmuşsunBu arada güzel bir müzik eşliğinde düzenlediğin uçuş videosu için ayrıca teşekkür ederiz
![]()