Yeni başlıyorum (RC Heli)

DarthVader

Darth Vader
Katılım
21 Eyl 2013
Mesajlar
6
Tepkime puanı
0
Yaş
26
Merhaba arkadaşlar bu hobiye yeni başlayacağım daha önceden hiç bir tecrübem olmamasına rağmen 6 kanallı helikopter olan WLtoys V922 ile başlamak istiyorum ancak sonuçta 6 kanallı bir helikopter olduğu için yanında simülasyon programı almakta şart oluyor sanırım :) Bende forumda okuduklarıma göre şunları almayı düşünüyorum:
Helikopter

Yedek Parçalar




(Ana motoru helikopteri uzun kullanacağım için alıyorum ana motorun ömrü Max 300 uçuşmuş sanırım. Diğerlerine forumdan tavsiye edilen yedek parçalar kısmından ulaştım. :) )
Pil


Bu ikisi arasında kararsız kaldım önerilerinizi bekliyorum :)
Simülatör
Arkadaşlar V922'nin kumandasıyla simülasyon yapılabildiği için yalnızca programa ihtiyacım var kumandayla uyumlu bir program önerisini de sizlerden bekliyorum PC'im iyidir programların hepsini kaldırır diye düşünüyorum. (İşletim sistemini soracak olursanız da Windows 7 cevabını verebilirim ancak PC'im 64 bit ona da dikkat etmek lazım.)
Genelde mikro helikopterler hoşuma gidiyor indoor ve outdoor da kullanılabildikleri ve daha çevik oldukları için bu yüzden hep mikro helikopterlerle devam etmeyi düşünüyorum.
Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim. :saygilar:
 
Yeni başlıyorum (RC Heli)

Arkadaşlar biliyorum daha bu gün yazdım konuyu ama biran önce helikopterimi alıp simülasyonlara başlayıp ve en sonunda da kendi helimi uçurmak istiyorum lütfen yardım edin :-\
 
Yeni başlıyorum (RC Heli)

Mustafa Kemal' Alıntı:
Arkadaşlar biliyorum daha bu gün yazdım konuyu ama biran önce helikopterimi alıp simülasyonlara başlayıp ve en sonunda da kendi helimi uçurmak istiyorum lütfen yardım edin :-\
Mustafa,

Forumu arastirmissin belli %p Temel olarak cogu sey okey.1-2 detay var paylasmamiz gereken. Aksama musait olunca cevap yazacagim, su an cepten bagliyim da ;)
 
Yeni başlıyorum (RC Heli)

Evet gelelim cevaplara Mustafa kardeş,

V922 6 kanal olarak öğrenci için çok uygun bir şeçim %p

Yedek parçalarda gayet yerinde güzel seçimler. Motorlar konusunda haklısın, yeni başlayan birisinin ucusu ile 200-250 arası uçuş yapılabilir. Ama istersen motorlar için acele etme. Zira eğer çok zevk alırsan zaten ilerde ilave yedek sipariş edeceksin o zaman alırsın derim ben

Pil konusuna gelince. 1. secenek olan 500 maH yeni çıkmış. Ama muhtemelen orjinal 300 mah (2.secenek) daha uzun uçuruyordur ama daha ağırdır. Şahsin fikrim 2.seceneği alman. Zira Fırcasız motorlar ısındığı için kesintisiz uzun süre uçmak, motorlara pek yaramıyor. Bunun yerine toplamda 4 adet 300 mAh pil alman daha mantıklı.

Simulator konusuna gelince ;

Senin de fark ettiğin üzere simulator şart. Bunun için Phoenix ya da Real Flight tercih edebilirsin. Tercih sana kalmış. Şahsen ben Real Flight ile başladım onunla devam ediyorum.

Arasındaki farklar ve indirmek için aşakıdaki konulara bakabilirsin.





Simulator kumandası olarak:

1- Özel USB Sim kumandası alabilirsin.
2- V922 kullanabilirsin. Ama bunun için de ilerde diğer kumandalarında da kullanabileceğin şu ya da benzer bir ürüne ihtiyac var.


Diğer çözümler için ise şu konuya bakabilirsin


Şimdilik bu kadar ;)
 
Yeni başlıyorum (RC Heli)

Mehmet abi cevabın için çok teşekkür ederim :) Ben V922'nin kumandasıyla simülasyonu yapmayı düşünüyorum hem boş yere kumandaya da para vermemiş oluruz :) Program olarak ise şunu buldum:

(Dongle'dı adı sanırım o şey paketin içinde değil mi?)
Birde benim sormayı istediğim 1-2 sorum daha var izin verirsen onları da sorayım :)
1. Şimdi ben bu hobiye yeni başlayacağım için elimde bu hobi ile ilgili hiç bir şey yok bu yüzden tamirat veya ayarlamalar için gerekli olan araç gereçleri paylaşırsan sevinirim.(Bi pense türü vardı görmüştüm konuların birinde vs.)
2.Bazı lehim gerektiren tamiratlar oluyormuş bunlar hakkında cidden hiç bir bilgim yok lehim nasıl yapılır, lehimi nereden bulucam veya lehim yapmak için gerekli araç gereçleri nereden bulucağımı bilmiyorum.(Küçüklüğümden beri elektronik aletlere ilgim olmuştur hatta 2. yada 3. sınıfa giderken birkaç pili kablo ve band yardımıyla yakmıştım nasıl yaptığımı bende bilmiyorum :laugh: Yakın zamanda da atılacak olan yazıcımızın elektrikli 2 motorunu söktüm duruyolar belki birşey yaparım diye, bir cep telefonu büyüklüğünde güneş paneli falanda var ancak lehimle hiç uğraşmadım uğraşsaydım onlarla kesin birşey yapardım sanırım. Çok istiyorum şu lehim işini öğrenmek :) )
 
Yeni başlıyorum (RC Heli)

Evet bu alete Dongle diyoruz. Senin linkteki benzer bir ürün ama bence test edilen bir şey al. Bazıları problem çıkarabiliyor. Örneğin ;


Ya da benim favori tercihim ki kesinlikle bunu almanı tavsiye ederim. Yarın profesyonel kumanda ve alıcı ile wireless olarak da kullanabilirsin ;)


Bu iş için gerekli ekipmanları buradan bakabilirsin. Ama bu aletler büyük 6 kanal heliler için gerekli mesela Trex 450,500.... Şu an için bence bunları almak için acele etme ;)



Lehim konusunda ne yazık ki bir paylaşımda bulunmadık. Ama nette aratırsan istemediğin kadar detay ve bilgi bulursun büyük ihtimal :)

NOT: 1.Dongle seçeneğinde sim programları DVD olarak geliyor ama 2.secenekte gelmiyor. Fakat problem değil, aşağıdaki konuya bakarsan orada bulabilirsin ;)

 
Yeni başlıyorum (RC Heli)

Teşekkürler Mehmet abi ancak sonda kast ettiğin link şuydu sanırım

Birde o aletler büyük 6 kanallı heliler içinse küçükler ne yapıcak? Aynı anda getirmeye çalışıyorum ki hepsini 2 ayda bir getiriliyormuş yurt dışından birşeyler vede ben simülasyondan sonra helikoptere geçtiğimde çarparsam ve ayarları bozulursa o aletleri beklemek istemiyorum da :D
 
Yeni başlıyorum (RC Heli)

Evet link yanlış olmuş :laugh: Doğrusu senin dediğin gibi.

Microlar için pek bir alete gerek yok. Küçük tornavida ve küçük bir alyan yeterli ki onlar da kutudan çıkıyor ;)

Bu işe hızlı başlayıp, cabuk bırakan çok gördük :-\ Bu nedenle önce sim çalış. Sonra V922 ile uç. Baktın zaman ve para ayırabiliyorsun ve bu hobi tam sana göre o zaman neye ihtiyacın varsa alırsın.

Unutma bu işin başı SABIR. Şayet bu ben de yok diyorsan yol yakından vazgeç derim ;)
 
Yeni başlıyorum (RC Heli)

Yarın veya öbür gün siparişi vericez sanırım umarım ilk simülasyon gelirde hemen çalışmaya başlarım tekrar teşekkür ediyorum iyi forumlar.. :saygilar:
 
Yeni başlıyorum (RC Heli)

Mustafa Kemal' Alıntı:
Yarın veya öbür gün siparişi vericez sanırım umarım ilk simülasyon gelirde hemen çalışmaya başlarım tekrar teşekkür ediyorum iyi forumlar.. :saygilar:
Hadi hayırlı olsun şimdiden ;)