Yeni Bir Gümrük (ve DHL) Vakası Daha... Align-trex.co.uk tan uzak durun!

Emre konuyu başından bu yana merakla takip ediyordum, hatta özel mesaj atayım dedim bir ara... çok üzüldüm geçmiş olsun az buz para da değil ama cana gelmesin,, peki piller şu anda nerede kalacak satıcı geri almıyor, ülkeyede sokulmuyor ups e hibe mi olacak?
 
  • Beğen
Tepkiler: Emre Kaman
Abi konuyu baştan beri takip ediyorum. Geçmiş olsun abi. Ben de korkmaya başladım. Modeli alıcaz ama bu seferde pilden takılmasak bare.
Adına çok üzüldüm cidden abi. Bu gümrük kadar saçma çalışan bir çalışma şekli görmedim. Ben xk k110 aldım. 700 TL ama 12 TL vergi ödedim. DHL çok takıyor ama gümrük diye biliyorum.
 
Geçmiş olsun abi, senin adına da hobinin geleceği adına da üzücü haberler bunlar. :embarras:

Eskiden ürünlerimiz gümrüğe takıldığında canımız sıkılırdı, sineye çekerdik tabii ama bu durumun sürekli yaşanmasını da istemezdik. Açıkçası o günlerden bugünlere geldiğimizde gümrük kabullenilmiş durumda fakat bir de böyle olaylar yaşanınca hiç hoş olmuyor tüm hobi camiası açısından. Doların 7 lira olması da ayrı bir üzüntü vesilesi...

Elektrikli alırsın piller zamanla ölür, yenisini almak istersin alamazsın... Nitro alırsın yakıt ateş pahası, model de maşallah içiyor... Kendin üretmek istersin astarı yüzünü geçer, ucuza mal etmek istersin model pislikten kurtulamaz... Bu saatten sonra mikro model de aynı tadı vermez ? Tamam mcpx bl olsun, v922-v977 olsun, hatta hatta 130x olsun bir dönem eşlik ettiler bize sağolsunlar da, o zamanki heyecanları aynı şekilde yaşamak zor artık.

Ne diyelim hayırlısı olsun, bekleyip nereye gittiğini görmek en doğrusu gibi... Bakarsın yine baharlar gelir, ☺
 
Bir aylik habersiz bekleme suresinden sonra bugun iki satirlik bir mail geldi. Align-Trex firmasi geri gonderimi kabul etmemis. Piller gumrukte kaldi! 4bin liram buhar olup uctu.
Şu an Avrupa üzerinden tek alışveriş yapılabilen sitede bizler için bitmiş oldu ne yazık ki :angry: :embarras:
 
Bir aylik habersiz bekleme suresinden sonra bugun iki satirlik bir mail geldi. Align-Trex firmasi geri gonderimi kabul etmemis. Piller gumrukte kaldi! 4bin liram buhar olup uctu.

Align-Trex.co.uk firmasina guvenmeyin. Sahibi olan Raj isimli ...... de guvenmeyin. (Boslugu gonlunuzce doldurmak serbest) Benim ornegimden anlasilacagi uzere, parayi cebine koyduktan sonra sizinle isi bitiyor. Durust bir satici bunu yapmaz, durust bir hobici bunu bir baska hobiciye yapmaz.

Abi selam,

geçmiş olsun çok üzüldüm, neden kabul etmiyor bu adamlar pilleri geri ? Yani gerekçesi neymiş ki? Store credit yapsın tipini ...... ....... .
Böyle kalması çok enteresan olmuş ya.
 
Valla yasalini falan bilemiyorum, butun tarihler konuda mevcut. Pillerin ilk ulkeye giris tarihi 7 mart. Ama zaten gumrukte yasalarin keyfiyete tabi oldugunu Erkan abinin yazisindan anlamis bulunuyoruz.

Pilleri neden kabul etmedigini bilemiyorum. Raj denen .... ‘in okudugunu anlayamiyor oldugunu daha onceden soylemistim. Bu arada ingilizce seviyemin oldukca iyi oldugunu belirteyim, yani ben derdimi anlatabildigimden eminim.

Tum sureci ayrintilariyla anlattim daha once. Pillere sadece bugun degil, her zaman ihtiyacim oldugunu, kendisinden baska da alacak pek bir yer olmadigini, pilleri gumrugun ulkeye sokmadigini, geri dondukleri zaman ayni 4 pili yeniden siparis edecegimi, geri donus durumundan kaynakli bir masrafa girerse, odemis oldugum paradan dusebilecegini...

Bugun agir bir mail yazdim Raj isimli ....’a. Cevap olarak bana bunlardan haberi olmadigini, ama sonuc olarak vergi varsa vermem gerektigini, bunun onun sorunu olmadigini yazmis. ? Saka gibi! Ben de ona cevaben yalanci ....’ün teki oldugunu, birseyi okurken oturma organini degil, beyin ve gozlerini koordineli olarak kullanmasi gerektigini, ayrica parami saglikli gunlerinde harcayamamasi dileklerimi ilettim.
 
Emre abi çok geçmiş olsun. İşin en acı tarafı ise tüm masrafları vermene rağmen ürünleri teslim alamamak. Önceden aman gümrüğe girmesin, gümrük vergisi çıkmasın, olmadı düşük çıksın diye dua ederdik. Gümrük masraf korkusu olurdu içimizde. Artık tüm masraflari versekte ürünü alamama korkusu var içimizde.
 
Vay şerr,.......zler vay , daha diyecek birşey bulamadım , çok üzüldüm Emrem , valla daha sitelerini bile açmam artık ama , bu sadece burada değil , tüm RC platformlarda duyurulmalı bana göre , böyle bir zamanda , böyle vurdumduymazlık :angry:
Çok geçmiş olsun kardeşim , valla iyice soğuttular artık :mad:
 
Şu uğraşa devam etmemek için o kadar çok neden var ki... Bazen niye ısrarcı oluyoruz diye kendi kendime soruyorum. Çünkü keyif almak için yaptığın şey, kendi kendine eziyet etmek haline geliyor. Çok geçmiş olsun Emre! Belli olmaz, bazen Allah fakir kulunu sevindirmek için önce eşeğini kaybettirir, sonra buldururmuş. Gün doğmadan neler doğar,