Yeni modelim ALZRC Devil 420

Bugün kötü haberlerle geldim. Aslında kötü başlayan ve iyi biten:D.
Video çekmek için program deniyordum. Benim telefonun kamera programı biraz kötü. En azından odak konusu problemli. Her neyse. Sadece program denemek amaçlı ufak bir uçuş yapmak istemiştim ki pil çıktı ve model düştü. Pili heralde düzgün takamadım. Aslında hiç öyle birşey yapabileceğimi düşünmüyorum ama son durum bu; demek ki suç bende.
Neyse ki modelde hasar yok denecek kadar az. Bir servo kolu ve batarya kızağının girdiği rayların ilk 1cmlik kısmı kopmuş. Ana şaftı modele bağlayan kısımdaki 3 vidadan 2si kayıp 1 taneside zor tutuyordu. Haricinde rotorda gevşeyen vidalarda farkettim. Kırımdan önce hepsi normaldi. Çok şükür kanopimizde herhangi bir sorun yok:D. İnişi takımının bi vidası çıkmış. O vidadan yok. Satın almak için araştıracağım. Pallerde kimi yerlerde soyulmalar var. Servo kolunu değiştirip gevşeyen kısımları locktiteladım. Bi 5 dakika hover yapıp gezindim. Modelde ekstra bi titreşim yada anormallik yoktu çok şükür.
Bu da videomuz. Odak konusunda bu program daha iyiymiş diye düşünüyorum :lol::lol:
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Bugün kötü haberlerle geldim. Aslında kötü başlayan ve iyi biten:D
O yükseklik sonrası o kırımda bu kadar az hasar olması gerçekten mucize olmuş :eek: Tekrar geçmiş olsun Ali. İnşallah en kısa süre içerisinde eksik malzemeleri tamamlar ve kaldığın yerden devam edersin ;)
 
  • Beğen
Tepkiler: Ali Haydar GÖK
Ali Haydar geçmiş olsun , pil deyip geçmemek lazım , çıktığı zaman helikopterin yarısı kopmuş gibi dengeyi bozup kırım yaptırabiliyor.Bu kadarla atlatılmış , buna da şükür :saygilar:
 
  • Beğen
Tepkiler: Ali Haydar GÖK
Çok geçmiş olsun . Pil kızağıyla mı fırladı yoksa sadece pil mi fırladı ?
Sanki eject kolunu çekmiş gibi ama paraşütü açılmamış ?
 
  • Beğen
Tepkiler: Ali Haydar GÖK
Geçmiş olsun Ali ufak model de, enerji kesilip düşerse hasar ciddi olarak azalıyor, pilin çıktığı anda enerjinin de kesilmesi, toprağında yumuşak olduğunu düşüyorum, bunlar modelin kaderini belirlemiş :D

Moral bozmak yok, konu heli olunca herşeye extra dikkat etmek gerekiyor ;)
 
  • Beğen
Tepkiler: Ali Haydar GÖK
Çok çok geçmiş olsun...
Kırımlar maddi açıdan pahalıya mal olsa da; emek ve zaman kaybı açısından üzücü de olsa... en önemli tecrübeler bu şekilde kazanılıyor. Meseleye bir de bu tarafından bakmak lazım bence.
 
  • Beğen
Tepkiler: Ali Haydar GÖK
Çok teşekkür ederim üstadlar. Bu hobide ufak bir dikkatsizlik kırım olarak geri dönebiliyor. @Özgür Öztürk abi pil kızağı ile rayından çıktı. Şu şekilde 1-2cmlik rayları da kırmış.
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Detaylıca baktığımda ana dişlinin hafif yamulduğunu farkettim. Elimle biraz düzelttim. Bugün bir pil uçtum. Çok bi değişiklik yok. Gayet normal stabil uçuyor. Sadece biraz fazla sarsılıyor birden pitch verdiğimde. Sonra boomun yamuk durduğunu farkettim. Vidası yalama yapmış. Yeni vidayı takmak için söktüm. Sökmüşkende birkaç kablonun yerini değiştireyim dedim. Sonra da bugünlük bu kadar yeter dedim:D
Modelin zaten daha önceden de hafif bir sarsıntısı vardı. Kuyruk milini yamulttum diye düşünüyordum. Yeni mil de gelmiş Sakaryaya. Onu da alıp güzel bi bakım yapınca eskisindende iyi olacak diye umut ediyorum. Ama ana dişlinin değişmesi gerekebilir.
 
Pil kızakla birlikte fırladıysa büyük ihtimalle şu kızağı tutan metal parça yerinde sağlam durmuyordur veya framedeki sarsıntı bir şekilde kızağın o metal tırnaktan kurtulmasına neden olmuş olabilir . Öncelikli olarak o parçayla kızağın uyumunu , heli palsizken heli kızaklarından sağlam hareketsiz bir yere sabitleyip hafif gazla kızağın tırnaktan kurtulma ihtimali varmı yokmu gözlemle . Ben kuyruktaki titreşim sorununu bu şekilde düzeltmiştim.
 
Model boştayken o tırnağı çıkaracak bi titreşim yok. Sadece kuyruğu elimle çevirdiğimde hep aynı noktada zorlanıyor sonra rahatlıyor. Bende kuyruk miline yordum. Çünkü kayışla aşırı şekilde sıkıştırıp kötü bir şekilde uçuş yapmıştım. Bakalım kuyruk mili bu sorunu ortadan kalkdırmazsa farklı yollar denerim.
Pil Tırnakdan nasıl kurtuldu hiç bilmiyorum ama bence tırnağa oturmadı tam. Uçuşta da çıktı diye düşünüyorum.
 
Geçmiş olsun Ali Haydar.

Yüzeysel olarak baktığımızda model parçalanmadığı sürece az hasar varmış gibi gözükür, öyle görmek istiyoruz birazda. :laugh: Model küçük veya büyük bir darbe aldıktan sonra her noktasını kontrol etmeden aceleyle tekrar havalandırmamanı öneririm. Bence helide hasar olup olmadığı öncelikle masa başında kontrol edilmesi gereken birşeydir. O an göremediğin, fark edemediğin bir hasarın havada meydana getirebileceği bir sorun modeli tamamen kaybetmene sebep olabilir. Sabırla her parçasını bakıp %100 emin olmalısın, kaldırmadan önce. ;)

Modelinde titreşimi olabildiğince düşürmeye çalış, uçuş boyunca malzemeyi sürekli yorar ve sorun çıkma potansiyelini ciddi derecede arttırır. Bugün olmasa yarın başarır bunu. :rolleyes: Ayrıca titreşim belli frekanslarda belli parçaların rezonansa girmesine sebep olacağı için helinin uçuş keyfinide kaçırır ki hiç istemeyiz bunu.
Helimiz mutluysa bizde mutluyuz öyle değil mi :thumbup: :RCKolik:
 
Düşen bir model az hasar almış olsa bile mutlaka bir yerinde birşeyler olmuştur diyerek komple kit değiştirmek de bir alternatifti bir zamanlar :) Türker abiyi anardık öyle zamanlarda :)
Ama doğru usta, şaftlarda birşey yokmuş gibi görünse de mutlaka mikrometre ile görülebilecek bükülme oluyor, ayrıca o minicik rulmanlar bırak düşmeyi , elle zorlamayla bile yamulup, sıkışabiliyor.Ball link plastiklerinin durumu belli zaten , mutlaka kontrol hatta değiştirmek önemli.
Şimdi bu kadar yazdım ama , birde şöyle bir durum oluyor bazen , sen modeline bırak bakım yapmayı , toz bile kondurmazken başına türlü talihsizlikler gelir, ama başkası modeli sahadan eve, evden sahaya görür, başka hiçbirşey yapmaz, ama adam çatır çatır uçar :D;D
 
Düşen bir model az hasar almış olsa bile mutlaka bir yerinde birşeyler olmuştur diyerek komple kit değiştirmek de bir alternatifti bir zamanlar :) Türker abiyi anardık öyle zamanlarda :)
Turker zamanında 3 yılda sadece tek Kırım yaşadığı icin, Kırımi bahane edip model değiştiriyordu :lollol::lol: