Tekrar merhabalar, keşke ben de başlığı bir nitro cahilinin anıları diye açsaydım zira her adımda buraya sormadan hareket edemiyorum.

Bu gün motoru çalıştırdık. İlk denemelerde buji kızdırıcı çıkar çıkmaz stop ediyordu iğne ayarı buji değişimi vs fark etmiyor motor özellikle düşük devirde buji kızdırıcı olmadan çalışmıyordu.
En son uçakla birlikte gelen yakıttan şüphelenip depoyu tamamen boşaltıp Merlin marka yakıtla çalıştırdık ve sorunsuz bir şekilde çalıştı.
Yani bu hem iyi hem kötü haber motor sorunsuzca çalıştı ama elimdeki 3-4 litre yakıt işe yaramayacak gibi görünüyor

.
Nitro yakıt konusunda da hiç bilgim yok neredeyse. Model sitelerinin çoğunda stokta kalmamış. Merlin sadece ok modelde var ve fiyatları baya yüksek. Bir yerde rapicon gördüm ve sahibinden.com'da markasız yerli karışım yakıtlar var. Bunlardan hangisini tercih etmeliyim karar veremedim.
Sizler yakıtları nereden temin ediyorsunuz bir danışayım dedim.
Fiyat/performans oranı ideal seviyede olup OS 46ax ile sorunsuz stop etmeden öksürmeden çalışacak, ve bir trainer uçuracak yakıt tavsiyesine ihtiyacım var.