Yeni SAB Goblin Kraken

Yeni öğrendiğimiz ilginç bir bilgiyi sizlerle de paylaşmak istedik :)

Blade Grips'ler 7075 T6 Aliminyumdan, Blade Grips Arm'lar ise 6061 T6 Aliminyumdan yapılmış. Bu demektir ki kırım sırasında Arm zarar verebilirsiniz aöa Grip kesinlikle bir şey olmaz %p

Bu arada 30mm ve 26mm Arm birini seçerek uçuş hissiyatını değiştirebilirsiniz :eek:

Aşağıdaki konuda paylaştığımız üzere 2019 yılı UÇUŞ HİSSİYATI üzerine kurulu olacak ;D




Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Çok güzel bir detay olmuş bu o zaman, kırım maliyetini azaltmak açısından ince düşünmüşler yine ?

26 - 30 mm tercih edilebilmeside ayrı bir güzel 4 mm bayağı fark yaratır. Herkesin tercihine göre seçenek hoş...
 
Ben biraz muhaliflik yapayim ?

Birkac kere 700 kirimim oldu, iki tanesi ciddi kirimlardir. Hicbirinde pal tutucuma bisey olmadi. Soz konusu arm’lar ise zaten yamuldular. Zaten paller yere vurdugunda basta paller, arm’lar ve feathering saft gidiyor. Bir de darbenin siddetine gore aradaki T hub yamulabiliyor (evet ondan da yamulttum ?) neyse, pal tutucu yamultamadim simdiye kadar, en azindan 700 ile.

Gelim farkli armlara. Bunu gaui x3’de denedi, arm’in ucuna takilan ball icin uc farkli konum secilebiliyor. Icerde, ortada ve ucta. Ben hep ortada kullandim, cunku gozlemime gore bu noktada yapilabilecek degisiklikler iki seyi etkiliyor.

Birincisi collective acilari ve swash acilari. Yani +- kac derece collective ve kac derece elevator/aileron acisi verebilirsiniz. Ama burada siniri belirleyen binding olmadan swash’i ne kadar yatirabileceginiz. X3’de +-12 derecece 10 derece swash acisindan sonra binding oluyor mesela.

Ikincisi ise belli bir servo acisi degisimi pallerde ne kadar aci degisimi yapacak bunu degistirebilirsiniz. Ama bunu farkli uzunluklarda servo kollariyla da mekanik olarak yapabilir veya unite ayarlari ile elektronik olarak da yapabilirsiniz.

Yani bence “marketing” hareketleri bunlar ? Dolar 5,5 olmasa, yine de alirdim o ayri. Hem kendimi simartmak, hem de su piyasaya bile yeni urun cikaran firmaya destek olmak adina. Ama dolar cok para...
 
Kırım konusunda aynen katılıyorum abi... Tabi ki every crash is different bla bla bla.... Ama genelde link gidiyor. Pal gidiyor dediğin gibi... Linkler de ya swashtan atıyor, ya yamuluyor, ya plastiğinden kırılıyor falan... Armlar da yamulabiliyor veya ball giren dişleri zarar görüyor.

Sonuçta elde kalan; kırıl/yarılmış/açılmış olan paller, linklerinden de kurtulmuş olarak blade holderlarla serbestçe sallanıyor... Spindle shaft genelde yamuluyor.. Ana şaft da bazen yamuluyor.
 
Açıkçası ben yan taraftaki kablo kanalı olayını daha çok sevdim :D Kablolamaya hep önem vermiş ve ciddi mesai harcamışımdır :D

Bir de üst tarafa yakın pil kızağına geçiş yapmışlar. Bunun dikeydeki CoG konusunda çok güzel olduğunu söylerlerdi hep, videodaki worldofheli elemanı da değiniyor buna...

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Ayrıca kuyruk sliderdaki sırf yeşillik olsun diye saçmalamadan vazgeçmişler görünüyor. İlk fotolarda şöyleydi.

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Aynen yav, dun benim de dikkatimi cekmisti, bildigimiz, sevdigimiz kuyruk yapisi vardi sanki.
 
Gümrük VS masrafı ile saedece kite 7 bin tl para veriyoruz, birde bunun içini doldurduğumuzu düşününce insan şöyle bir duruyor bütün heves kaçıyor ?
 
  • Beğen
Tepkiler: Hakan Ülgenalp
Model güzel, fiyat güzel, ama malesef uzaktan uzaktan izleyecez bu piyasa ve şartlardan dolayı :embarras: