Yine bir Modelcilik faciası

Yine bir Modelcilik faciası

Trajikomik bir durum oluşacak gibime geliyor ama hadi bakalım :)
 
Yine bir Modelcilik faciası

Abi o zaman multicilerin daha çok işine yarar veya havadan çekim yapanların. Malum onlar yeri geliyor yapıların üzerinden falan uçuyorlar.

Biz boş arazilerde takılmaya devam, uçsuz bucaksız. Düşerse de yine boş araziye düşüyor...
 
Ynt: Yine bir Modelcilik faciası

multicierin ki ayri bisey , ona yasa cikacak , havadan goruntuleme yapacaklar ayrica bir bedel karsiligi 20 bin tl den bahsediliyor ama nekadar dogru bilemiyorum, havadan cekim için lisans alacaklar diye soyleniyor.

LG-D802 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
 
Yine bir Modelcilik faciası

Eğer serftifika verilecekse eğitimde verilecektir. Zira modelciliğe yeni başlayan birinin belirtilen hareketleri yapması belli bir dönem alacaktır. Kendi kendine öğrenmesi de çok daha fazla zaman alacağı için işin mantıklısı sıkı bir kursu takiben sertifika verilmesidir. Ancak eğitimler esnasında oluşan model hasarlarının bedelini kimin karşılayacağı çok önemli bir soru. En iyisi budy box kullanarak eğitim vermek. Bununda sıkıntısı mod 1 kullananlar yada benim gibi kuyruğu reverse kullananlar için sıkıntı olabilir. Eğitimin ulaşılabilir olması için çoğu ilde bu işi öğretebilecek düzeyde elemanlara gerek vardır ki bu şu aşamada imkansız gibi görünüyor. O yüzden eğitim ve sertifika için İstanbul yada Ankaraya gitmek zorunda kalınacaktır. Bu da ölü doğmuş bir sistem demektir. Her zaman olduğu gibi gene altyapı olmadan bir sistem oturtulmaya çalışılacak ve bir kaç ay içinde yürümeyeceği ortaya çıkacaktır.
O yüzden bence sadece meskun mahallerde ticari amaçlı uçuş yapan (hobi için meskun mahalde zaten uçulmaz) kişilere sertifikasyon uygulamak gerekir. Bu şartlar altında meskun mahalde sertifikasız uçanlar ağır bir şekilde cezalandırılmalıdır.
 
Yine bir Modelcilik faciası

İlker daha önce son çıkan tüzüğü paylaşmıştık.Orada bir cümle vardı hobi amacıyla uçurulan radyo kontrollü uçaklar hariç diye başlıyordu ve uçağa ağırlıkta bir üst limit konmuştu .
 
Yine bir Modelcilik faciası

Birde mesajların tamamını okudum bazı arkadaşlar olayı ti ye almışlar bu sertifikayı almak zaten mecburi değil isteyen sınava giriyor hareketleri yapabilirse alıyor veya THK nın açmış olduğu kurslara katılıp sonunda sinavla alıyorlar.Biz clubrc airport üyeleri olarak bu sertifikanin işimize yarayacağını düşünerek büyük oranda Mesut ve diğer arkadaşlarımızın ön ayak olmasıyla sertifikayi aldık kafamız daha rahat.Allah isteyen her kişiye almayı nasip etsin.
 
Yine bir Modelcilik faciası

ülkemin bilinçsiz salak modelcileri işte , ataturk hava alanına da birisi multı sokmuştu gene kendini bilmez birisi soruşturması devam ederken bir başka kendini bilmez aptal modelci gene multı sokmuştu ...

bunlar gibi dengesizlerin yuzunden ulkenın hepsını kapsayan bır yaptırım yapılcak sonra bende gidip gırtlaklarına cokucem ... gene bu araba olayı bı nebze dıyorumda aklıma multıkopter olayını getırtıyor ve bu arac da tuzu bıberı oluyor ılla bıze yasak koyun devlet amcalar bız yasak olmadan haddımızı bılemeyecek kadar gerizekaliyiz yasak koyunki kuytuda köşede takılalım ...

sonra devlet amcaya git deki bunlar gibi degiliz biz bilinçli modelciyiz anlat anlatabilirsen ...
 
Yine bir Modelcilik faciası

Celalettin Yazkan' Alıntı:
Biz clubrc airport üyeleri olarak bu sertifikanin işimize yarayacağını düşünerek büyük oranda Mesut ve diğer arkadaşlarımızın ön ayak olmasıyla sertifikayi aldık kafamız daha rahat.

Hayırlı uğurlu olsun :saygilar:
 
Yine bir Modelcilik faciası

Rasim'e katiliyorum, " Invert alan turu atabilsem sertifika almam, sertifika veririm :laugh: (biraz fatih terim gibi oldu ama neyse :D ) "

Direkt satiyorum heliyi :)

Ama mantiginda bir eksik var gibi geliyor , kurs sonrasi sertifika mantikli ama bu durumda makul ucret sure dusunulunce yapilmasi isteneceklerin cok fazla olmamasi gerekiyor. Uyesi oldugum dernekte ucak sertifikasyonu olmayan ucus yapamiyor. yok ise egitmen arkadaslar ile ucus yapabiliyor.
 
Yine bir Modelcilik faciası

Peki benim gibi tarlada yalnız uçanlar da mı almalı bu sertifikayı. Burada verseler alırım da..
 
Yine bir Modelcilik faciası

Cahit bey , isteyen alır mecburiyet yok, ama daha öncede yazdığım gibi olası bir maddi hasarda en azından kenimizi savunmak için resmi bir kurumdan alınmış bir belge olacak elimizde, yoksa bu sertifika yıllardır veriliyor, geçen yıl istanbulda IMUK ta verildi ancak ben bilinçli olarak almamıştım :)

eğitim konusuna gelirsek , Eskişehir İnönü Türk Hava Kurumu eğitim merkezi'nde eğitim verilerek sertifika veriliyor diye biliyorum.
 
Yine bir Modelcilik faciası

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
Buradaki Forum Yöneticilerine bir hatırlatma yok değil mi Serkan :D

Yok Abim estafurullah :saygilar:


Mesut AKIN' Alıntı:
Sinan ben sadece yazismalar maillesmeler dilekce isleri telefonlasma , evrak islerini yaptim, ancak uyelerimiz kendi ustune dusen tum masraflara ortak olarak bu etkinligi gerceklestirmemizi sagladi :)
 
Yine bir Modelcilik faciası

Bunuda facia kısmına sokmak istedim :)
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
 
Yine bir Modelcilik faciası

Ben dayanamadım yorum yaptım gerizekalılara