Bangood'da lipo satışı başlamış

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ben de 3 hafta önce ali expressten pil siparişi verdim. Daha elime ulaşmadığından dolayı buraya yazmak istemedim ama ali express ürünü ABD deposundan gönderiyor. Hobby king gibi ABD den gönderim yapması çok ilginç ve dikkat çekici. Ürün elime ulaştığında tekrar bilgilendirme yaparım.
 
Bu pil konusunda şu aralar en güvenilir satıcı sanırım hobbyking . Ne banggood nede aliexpress maalesef 3-4 ay önce olduğu gibi pil gönderme hizmeti veremiyor . Aliexpress hobbystar isimli satıcıdan 13/05/2019 tarihinde 38$ a x2 70c 3s 2200mah lipo sipariş ettim. NLpost ile gönderim yapıyorlardı . 5 gün kargolanmadı 5. sonunda ben mesaj atınca kargo Bpost ve Nlpostun Tükiye'ye pil taşımacılığını durdurduğunu bu yüzdende alternatif bir yolla pil göndereceklerğni söylediler. Pil bir zaman sonra US kodlu takip numarası aldı ama işin komiği halen " shipment ready fo dispatch " ( kargo yola çıkmaya hazır ) ibaresinden başka birşey görmüyorum .Son teslim tarihi 29 haziran gözüküyor. 29 haziranda para iadesi için başvuracağım .
Bence Banggooddan ve Aliexpressten pil taşımacılığıyla ilgili yeni ve kesin bilgiler gelmedikçe uzak durmakta fayda var.
 
Hobby Kinge bi mail atayım bakalım pilleri avrupa depodan Türkiye'ye nasıl gönderiyorlar veya gönderebiliyorlarmı bi öğrenelim . Benim pil aldığım satıcı Çin'den alınan pillerin tamamın US üzerinden gitme zorunluluğundan bahsetmişti . Belki de siyasi bir durumdur ve avrupa depolarından çıkışlarda sorun olmuyordur .
 
Farklı çinli satıçıların sayfalarından lipo pil satışları ile ilgili yorumlara bakıyorum. Bizden başka kimsenin pek "gönderilmiyor" diye şikayeti yok. Sanıyorum siyasi yetkililerin aldıkları kararlar etkili. Türkiyeye bu tür malzemelerin girmesi kısıtlanıyor.
En kısa zamanda "tezekten metan elde edip metandan elektrik üreterek pil yapmayı öğrenmeliyiz" ;) ;D
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Banggooddan sipariş verdim yaklaşık 1 ay önce sanırım kargo şirketiyle alakalı iptal edildi şimdi de aliexpressten sipariş verdim bekliyorum :) sipariş vermeden önce yine de satıcıyla iletişim kurup bilgi alın net olarak.
 
Son düzenleme:
Hobby king'ten bayram önceki pazar günü sipariş ettiğim piller 2 hafta sonra elime ulaştı. Riske girmeyin arada çok büyük bir fark yoksa hobby king tavsiye edilir. Ali expressten daha önce sipariş vermiştim ama malesef gelen giden birşey yok şu anda.
Siparişin AU mu, yoksa CN depodan mı?
 
Artık işler çok karıştı. Gerçekten de tüm gönderiler gümrüğe giriyor. Artık kurtuluş yok.Nereden alırsanız alın, ürün ülkeye girdikten sonra bir onbeş yirmi gün bekliyor.
Geçenlerde bir Çin sitesine baskılı devre plaketi siparişi verdim. Sipariş 8 dolar gibi bir şey tuttu ama ilk siparişim olunca 2 dolara indi. 14 dolar kadar da DHL ücreti ödedim.
Bir günde üretim tamamlandı ve DHL'e verildi. O da bir günde Türkiye'ye geldi. Gelişi bayram sonuna denk geldi. DHL SMS attı ve 10 Haziran Pazartesi teslim edeceğiz dedi. Sonra bekleme başladı. Gümrüğe girdi. Ben evrak gönderdim. Yaklaşık bir haftada gümrükten çıktı. 2.40 TL gibi bir gümrük vergisi ödedim!!! İnşallah yarın dağıtıma çıkacak.
Kısaca bunlar sadece vergi ile değil formalite ile bizi boğup yurt dışı alışverişten vazgeçirecekler!
 
Bir günde üretim tamamlandı ve DHL'e verildi.
İnşallah bu standard DHL uygulamasıdır abi. (ne gelirse gelsin gümrük kontrollüne sok) Daha önce de DHL hep böyle çalışıyordu. O yüzden mümkün olduğunca DHL uzak duralım diyorduk.

Inşallah bu bahsettiğin olay PTT için de geçerli olmaz :(
 
Arkadaşlar, DHL ile sürekli plaket alan arkadaşlar var. Hiç böyle olmuyrdu eskiden. Ben de almıştım daha önce. Artık her türlü gönderi gümrüğe giriyor ve anormal bir yoğunluk var.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...