Başlangıç için kumanda önerisi

Burak kılınç

Yeni Uye
İlgi Alanı
Hepsi
Herkese merhabalar, ilk FPV drone'umu toplamadan önce PC'ye bağlayıp simülasyonda kendimi geliştirmek için bir kumanda arıyorum. Fakat çok başlangıç seviyesi de olmasını istemiyorum. İleride drone ile birlikte kullanabileceğim bir şey olmasını istiyorum. Bütçem maksimum 8 bin TL. Önerileriniz için şimdiden teşekkürler.

Herkese merhabalar, ilk FPV drone'umu toplamadan önce PC'ye bağlayıp simülasyonda kendimi geliştirmek için bir kumanda arıyorum. Fakat çok başlangıç seviyesi de olmasını istemiyorum. İleride drone ile birlikte kullanabileceğim bir şey olmasını istiyorum. Bütçem maksimum 8 bin TL. Önerileriniz için şimdiden teşekkürler.
Zorro elrs radiomaster boxer bak

Fpv için genelde harici menzil uzatıcı modüller kullanılır ayrıca bazı uçuş kontrol kartları opentx veya edge Tx ile uyumlu telemetri sistemleri vardır bu sayede kumandanın üzerinde bazı telemetri verilerini görebilirsin ama at9s bunların hiçbirini desteklemiyor. Bu sebeple modül yuvası bulunan edgetx veya opentx destekli bir kumanda daha çok işine yarayacaktır

Fpv için genelde harici menzil uzatıcı modüller kullanılır ayrıca bazı uçuş kontrol kartları opentx veya edge Tx ile uyumlu telemetri sistemleri vardır bu sayede kumandanın üzerinde bazı telemetri verilerini görebilirsin ama at9s bunların hiçbirini desteklemiyor. Bu sebeple modül yuvası bulunan edgetx veya opentx destekli bir kumanda daha çok işine yarayacaktır
Teşekkürler bilgi için ama fpv drone diyor, yani kısa mesafe uçmayacak mı? FPV uçak deseydi okey değil mi?

Teşekkürler bilgi için ama fpv drone diyor, yani kısa mesafe uçmayacak mı? FPV uçak deseydi okey değil mi?
Fpv dronlarda gayet uzun mesafe uçabilir. Uzun mesafeden kastın ne olduğuna da bağlı, ama 2.4ghz klasik kumandalar 1.5 km civarında menzil verse de 750m de kopan çok gördüm. Veya çok yakın olmasına rağmen herhangi bir engelin arkasına geçincede kopmalar fazla. 2.4ghz sinyalin penetrasyonu düşüktür. Ayrıca bir arkadaş radiomaster boxer önermiş. Radiolink arkadaşın bütün ihtiyaçlarını başta karşılıcaktır ama uzun vadede yetersiz gelebilir. Radiomasterın bu modelini kullanmadım tx16s kullanıcısıyım ama bu kumanda radiolinkin yaptığı herşeyi yapıp üzerine daha fazlasını da yapıyordur o zaman hangisini seçmek mantıklı olur.

Şunu da belirtiyim radiolinki kötülemiyorum forumda kullanıp da memnun olanlar var. 2.4ghz olması eksi olsada ben de yıllardır 2.4ghz kullanıyorum.

Son düzenleme:
Radiolink FPV için neden uygun olmasın ki bunu anlayamadım? Menzilinin havada 4 km olduğunu görüyoruz tanıdığım kullananlar var bu amaçla.FPV için 4 km menzil çok da kötü bir değer değil bence.Kumandayı satmak için söylemiyorum bu arada, satılmasa da olur benim için yanlış anlaşılmasın.

Düzeltme: Radiolink AT9S Pro, TBS Crossfire desteklediğini unutmuşum bu da demek oluyor ki modül takviyesi ile çok daha uzun mesafelere uçulabilir.

Son düzenleme:
Long range fpv denilen konu var ondan sonra at9s in alıcıları büyük genelde dahili elrs destekli kumanda çok iyi seçim olacaktır

Radiomaster Boxer aldım.Buna nasıl pil bağlayabilirim? Normal pil olmuyor sanıyorum.18650 ise şarjını cihaz üzerinden kablo ile yapabiliyor muyum?
Boxer hayırlı olsun pil konusunu bilmiyorum youtubede vardır 18650 takıyorsun cihazın type c si ile şarj ediyorsun bulamazsan wp den bana yaz kullanan birini yonlendireyim 05300233752

Radiomaster Boxer aldım.Buna nasıl pil bağlayabilirim? Normal pil olmuyor sanıyorum.18650 ise şarjını cihaz üzerinden kablo ile yapabiliyor muyum?
Üzerinden type-C ile şarj oluyor ancak simülatördeyken kabloya rağmen şarjı bitiyor, başlarken dolu olmasına dikkat edersiniz.

• Beğen
Tepkiler: CANKUT TAŞ