www.bilimselyuzme.com

Başlangıç için uçak modeleri.

Kuzey Erbaş

Yeni Uye
İlgi Alanı
Uçak
Merhablar, öncelikle şuanda bir kumanda yapıyorum kumandanın devre kısmı bitmek üzere %90 tamamlandı diyebilirim.

Elimde kendi yapdığım kontrolcü ve alıcı var, alıcım 8 kanallı, alıcımı test etmek için pile ihtiyacım var, normalde test için lityum pil kulanıcalktım fakat zaten elinde, sonunda lipo pil alıcağım diyip lityum pil almakdan vazgeçdim.Ama piller hakında bilgim yok daha doğrusu nasıl bir uçak yapıcağım konusunda bilgim yok, sizlerden ricam bana başlangıç için kontrolcümün boyutuna göre ve orta bütçe isteyen bir uçak modeli önerirmisin.
Alıcı boyutu:5cm en 8cmboy(antensiz) en 22 cm antenli boy. Eğerki gerekirse anten modelini kablolu şekilde değiştirebilirim.
Kontrolcü ve alıcı resmi:
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Merhaba Kuzey,
Öncelikle alıcı verici devreni beğendiğimi söylemek istiyorum ve bende ilk uçağımı yeni yaptım ve uçtum aslında çok tecrübeli sayılmam ama aslında işin sırrı mühendislikte Temelde Büyük kanatlı uçaklar rüzgardan daha az etkilenir ve daha stabil uçar ama uçak büyüdükçe ağırlığı, uğraştırması ve maliyete de doğru orantılı artıyor. ayrıca seçmen gereken motor bu motora uyumlu pervane ve bu kombinasyonun üreteceği itki modelin ağırlığından düşük olması tehlikeli. Daha sonra ağırlık merkezi çok önemli kanatın hücum kenarına yakın olmalı. kısacası tecrübe ederek öğrenmen gereken bir süreç. Bir çok modelcinin aksine ben 3d print uçak üreterek uçmaya başladım ve bunun daha keyifli ve kolay olduğunu savunuyorum. Eğer bir printeren varsa piper j3 cub modelini (tranier yani başlangıç için uygun bir modeldir.) öneririm eğer depron ve balsa gibi malzemelerden yapacaksan yine tranier modellerin internetten çıktısını istediğin ölçüde alarak balsa gibi malzemelerle yapmaya çalışabilirsin. yardım edeceğim bir durum olursa çekinmeden yazabilirsin