BLADE mCP X BL : Kullanıcı Yorumları / Tavsiyeleri / Önerileri / Bulgular

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
Bazen oluyor bu tur aksilikler Kadir, moral bozacak bir sey yok %p Servo ve motorlar % 99 saglamdir bence. Sadece ana karti yeniden alsan ucar vaziyete gelecegini düşünüyorum ;)

Bakalım Mehmet Abi
dediğin gibi yada en kötü bir arka motor da alınır,, şimdilik rafa kalkıcak... belki yaz sonunda tekrar toplarım yada yeni bir mikro model geçerim yardımların için teşekkürler.

Bugün bir hasar raporu çıkardım,, sakin gözle bakayım dedim heliye palleri söktüm pili taktım ve yine duman ve kıvılcım :) ana kart ölmüş onu anladım... fet denen şeyler çok ucuz ama değiştirmek Mehmet Abinin dediği gibi problem,, yenisini almaya kalksam 80 dolar, arka motorda kokuyor oda gitti sanırım toplam 100 dolardan fazla masrafı var, zaten 180 dolara almıştım... sanırım yıl sonunda başka bir mikro olayına girmek daha mantıklı olacak siz ne dersiniz,?

Bu durumda bunu yedeğe çıkarmak ve yerine yenisini almak cok daha mantıklı Kadir

Cep telefonundan Tapatalk 2 aracılığı ile gönderildi.

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
Bu durumda bunu yedeğe çıkarmak ve yerine yenisini almak cok daha mantıklı Kadir

Aynı görüşteyim,,
Align 150 almaya karar verdim :):):)

Bu arada bu ufaklığın,
4 adet nano pili (iyi durumdadır) , 3 adet servosu,1 adet ana motoru, yedek linkler,2 adet sıfır ana dişlisi, arka ve ön palleri bir kısmı kullanılmış sağlam, swashplate i (rulmanı çıktı klasik sorun :) yapıştırmak lazım) ana pal tutucuları ve lynx feathering titanyum şaftı da üzerinde lazım olan var ise bana ulaşabilir, resimleri müsait bir anda gönderirim.

Zaten aklımda hep Align 150 vardı, bu da vesile oldu diyorsun yanı Kadir :)

Merhaba arkadaslar. :saygilar:

Mcpx Bl sipariş vermeyi dusunuyorum.

Düşüşlerde en cok kırılan parçaları hangileri, hangi parçaları yedek olarak almalıyım. Yedek olarak geriye dönmek istemiyorum.

Sipariş için önerdiğiniz alışveriş sitesi varmı.

Emre BİÇEN' Alıntı:
Merhaba arkadaslar. :saygilar:

Mcpx Bl sipariş vermeyi dusunuyorum.

Düşüşlerde en cok kırılan parçaları hangileri, hangi parçaları yedek olarak almalıyım. Yedek olarak geriye dönmek istemiyorum.

Sipariş için önerdiğiniz alışveriş sitesi varmı.

kuyruk borusu,feathering shaft ve iniş takımı alınabilir...Aslında kırılan değil de kaybolan parçalar demek daha doğru olur, linklerin yedeklerinden mutlaka alın.Yerinden çıkıp gidiyor bir yere bulamıyorsunuz... Bu söylediklerimi de daha bugüne kadar zarar vermeyi beceremedim ama yedek bulunması iyi olur, kuyruk motoru içinde bir upgrade parça var mutlaka alınması lazım bu konuda Mehmet Bey daha ayrıntılı bilgi verir.

kadir kocaman' Alıntı:
kuyruk borusu,feathering shaft ve iniş takımı alınabilir...Aslında kırılan değil de kaybolan parçalar demek daha doğru olur, linklerin yedeklerinden mutlaka alın.Yerinden çıkıp gidiyor bir yere bulamıyorsunuz... Bu söylediklerimi de daha bugüne kadar zarar vermeyi beceremedim ama yedek bulunması iyi olur, kuyruk motoru içinde bir upgrade parça var mutlaka alınması lazım bu konuda Mehmet Bey daha ayrıntılı bilgi verir.
Kadir bey verdiğiniz bilgi için tesekkürler mehmet beyin önerecegi parçayı ögrendikten sonra siparişi tamamlamayı amaçlıyorum.

kadir bey Trex 150 ve mcpx bl kullanmış biri olarak mcpx bl yi ne kadar önerirsiniz merak ettim

Emre BİÇEN' Alıntı:
Kadir bey verdiğiniz bilgi için tesekkürler mehmet beyin önerecegi parçayı ögrendikten sonra siparişi tamamlamayı amaçlıyorum.

kadir bey Trex 150 ve mcpx bl kullanmış biri olarak mcpx bl yi ne kadar önerirsiniz merak ettim

İki model de ileri seviye pilotaj istiyor ama hasarlar da mcpx bl daha dayanıklı ,,, align 150 servoları gerçek servo olmasından sıyırabiliyor, şaftları daha ince yamulabiliyor... ama güç olarak trex 150 daha güçlü agresif ve kuyruk performansı daha düzgün bir model,, eski mcpx bl imi hayata döndürme projem var inşallah olur ise gerçek zamanlı mukayese ederek yorumları paylaşırım...Şimdiden güle güle kullanın,, mikro olmazsa olmazdır.

mCPx BL Bind N Fly kit olarak en uygun Fast-lad'da . 184 $ + shipping.

Yakınlarda Rasim Abi aldı fast-lad'dan . O görürse yazacaktır daha detaylı .

Ben alırken sınırlı stoktu, şimdi stokta yok :) Hatta yedek ana dişli alayım dedim 3 tane, istediğin sayıda yok uyarısı verdi. Ben de iki taneye düşürdüm tamam dedi. Bir adet yedek iniş takımı aldım.

Bir de biraz pahalı ama kuyruk motoru için lynx motor mountu aldım. Kuyruk borusu değişiminde soket sıkıntı çıkarıyormuş sanırım. Daha yerine takmadım, ilk kuyruk kaybından sonra değişirim herhalde. Zaten geleli 3 gün oldu, dışarıda hiç kullanmadım. Bayramdan sonra artık :)

Emre BİÇEN' Alıntı:
Kadir bey verdiğiniz bilgi için tesekkürler mehmet beyin önerecegi parçayı ögrendikten sonra siparişi tamamlamayı amaçlıyorum....
Geçenlerde Rasim ile özelden bu konuyu konuşmuş, konu açmaya üşenmiştim. Ama artık farz oldu ve konuyu sayende açtım :D

Rasim Öztürk' Alıntı:
...Bir de biraz pahalı ama kuyruk motoru için lynx motor mountu aldım. Kuyruk borusu değişiminde soket sıkıntı çıkarıyormuş sanırım. Daha yerine takmadım, ilk kuyruk kaybından sonra değişirim herhalde. Zaten geleli 3 gün oldu, dışarıda hiç kullanmadım. Bayramdan sonra artık :)
Kuyruk Upgrade videosu çekmiş ama yüklememişiz Rasim. Bu nedenle bulamamışım :embarras: Geçte olsa açtığım yeni konuya video da ilave ettim ;)

Bir de spektrum kumandalar da gyro inhibit olarak geçiyor, aktif edip gyro gain i de istediğiniz şekilde değiştirebilirsiniz...